M - Pop Music
Mike Mareen - Don't Talk To The Snake >>
Koto - Jabdah >>
When In Rome - The Promise >>
Fantastique >> Everybody Loves The Sunshine >>
Dead Or Alive - Brand New Lover >>
Bronski Beat - C'mon C'mon >>
Sandra - Secret Land >>
ZZ Top - Can't Stop Rocking >>
Patrick Hernandez - Born to be Alive >>
Udo Lindenberg - Sonderzug nach Pankow >>
Geier Sturzflug - Bruttosozialprodukt >>
Spider Murphy Gang - Skandal Im Sperrbezirk >>
Chilly - Secret Lies >>
Secret Service - Ten O'clock Postman >>
Vienna Lusthouse - Ready for Radetzky >>
Edelweiss - Bring Me Edelweiss >>
Muzyka z lat 80tych
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
- Silver Dragon
- V.I.P.
- Otrzymał piwo: 2 razy
Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew 

Nowa dostawa! Jest kicz, jest też ambitnie i są polskie kawałki nawet!
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
- Dzienis
- V.I.P.
- Postawił piwo: 14 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
- Kontakt:
Przejrzałem w końcu twoje filmiki Minio.
Niektóre kawałki znałem (np. Tainted Love)
Rick Astley mnie rozjebał (wiem, że to dowcip internetowy)
Klaus Nomi - mocno zryte klimaty
To:
byłoby całkiem niezłe, świetna muzyka, klimat, ale wszystko psuje choroba psychiczna wokalistki (domyślam się, że taki wokal był efektem zamierzonym, ale kompletnie nie pasuje do muzyki).
Najlepszy kawałek to ten:
Świetnie wpleciony film Bergmana, a kawałek 9/10
Więcej takich jak powyżej proszę.
Niektóre kawałki znałem (np. Tainted Love)
Rick Astley mnie rozjebał (wiem, że to dowcip internetowy)
Klaus Nomi - mocno zryte klimaty
To:
byłoby całkiem niezłe, świetna muzyka, klimat, ale wszystko psuje choroba psychiczna wokalistki (domyślam się, że taki wokal był efektem zamierzonym, ale kompletnie nie pasuje do muzyki).
Najlepszy kawałek to ten:
Świetnie wpleciony film Bergmana, a kawałek 9/10
Więcej takich jak powyżej proszę.

I regret nothing
Better late than never.Dzienis pisze:Przejrzałem w końcu twoje filmiki Minio.

Successful troll is successful. Ale lubię ten kawałek.Dzienis pisze:Rick Astley mnie rozjebał (wiem, że to dowcip internetowy)

Umiał śpiewać zarówno tenorem jak i kontratenorem - mistrz.Dzienis pisze:Klaus Nomi - mocno zryte klimaty
Przecież jej wokal jest w tym najlepszy. ;_; Za obrażanie geniuszu Jun dostajesz pięciominutowy zakaz pisania w moim temacie muzycznym na Cmentarzu. Może to Cię czegoś nauczy, hultaju. A sam utwór to oczywiście Kanon D-dur Pachelbela. Wszelkie crossovery muzyki klasycznej z innymi gatunkami są dla mnie prawie zawsze abominacją i gwałtem na genialnych dziełach, ale Togawa dokonuje tutaj (nie po raz pierwszy z resztą) cudu i tworzy coś niesamowitego. Myślę, że jej przeszłość w Guernice ma mocny wpływ na jej sposób wykonywania, aczkolwiek jest wiele utworów/występów, w których nie świruje.Dzienis pisze:To:
<3
<3
Sam bym więcej bardzo podobnych do powyższego chciał, ale zespół wydał tylko jednego (!) singla. Jest jeszcze strona B. Całość tutaj. To zespół Garego Numana był, więc jak chcesz podobnych, to zacząłbym poszukiwania właśnie od niego, ale niestety jeszcze nie zapoznałem się z jego twórczością. A patrząc na jego stronę na RYMie, to jest co poznawać. A dalsze poszukiwania to już zapewne cały gatunek Minimal Wave (plus jakieś jego połączenia z synthpopem na przykład). Dużo tam można obskurnych dobroci znaleźć.Dzienis pisze:Więcej takich jak powyżej proszę.
Lata .80. Japonia. Kiczowaty Pop.
Lata .80. Japonia. Instrumentalny City Pop - esencja lat .80.
Lata .80. Japonia. Wyborny (a mało znany!) City Pop.
- Dzienis
- V.I.P.
- Kontakt:
To jeden z najbardziej nielubianych przeze mnie kawałków, ze względu za serwowanie go przez stacje radiowe aż do porzygu.BakenS pisze: Bon Jovi - Livin on my prayer (chyba źle napisałem ostatnie słowo)
Miałem wcześniej zbyt wolny Internet, dopiero ostatnio mam normalny.Mr Minio pisze:
Better late than never.![]()
Niestety te trzy piosenki nie przypadły mi do gustu.Mr Minio pisze: Lata .80. Japonia. Kiczowaty Pop.
To nie twoja wina, po prostu podoba mi się jedna na dziesięć piosenek z tamtych lat (jestem wybredny, sam też szukam na YT). To i tak dużo, bo ze współczesnych utworów podoba mi się 1/30 albo 1/50.
Dzisiaj znalazłem np. to:
Całkiem przyjemne 7,5/10
Cholera, rzeczywiście kojarzyło mi się z jakimś klasykiem, ale nie byłem pewien, dzięki za oświecenie.Mr Minio pisze: A sam utwór to oczywiście Kanon D-dur Pachelbela.
Myślę, że muzycznie jej zespół też daje radę.Mr Minio pisze:Wszelkie crossovery muzyki klasycznej z innymi gatunkami są dla mnie prawie zawsze abominacją i gwałtem na genialnych dziełach, ale Togawa dokonuje tutaj (nie po raz pierwszy z resztą) cudu i tworzy coś niesamowitego.
A co do Togawy, to po prostu ten wokal w tej piosence nie przypadł mi do gustu. Ale już jej zachowanie sceniczne (ta dzikość) - rewelacja.

Troche poszperałem w Numana utworach, ale same 4-6/10, więc nic specjalnego niestety.Mr Minio pisze:To zespół Garego Numana był, więc jak chcesz podobnych, to zacząłbym poszukiwania właśnie od niego, ale niestety jeszcze nie zapoznałem się z jego twórczością.
I regret nothing
Dzienis pisze:Niestety te trzy piosenki nie przypadły mi do gustu.

Yuki Saito ma Cię już na celowniku, ignorancie! Ręce do góry!
Znam.Dzienis pisze:Dzisiaj znalazłem np. to:
Całkiem przyjemne 7,5/10
To jest najlepszy live ever.Dzienis pisze:Ale już jej zachowanie sceniczne (ta dzikość) - rewelacja.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Pierwszą jego płytę solową mam w planach chyba od roku. Kiedyś przesłucham.Dzienis pisze:Troche poszperałem w Numana utworach, ale same 4-6/10, więc nic specjalnego niestety.
- Dzienis
- V.I.P.
- Kontakt:
Jest fantastyczna (pomijając wybitną kiczowatość muzyki w tym utworze). Ciekawe o czym śpiewa.Mr Minio pisze: To jest najlepszy live ever.

No i jest cholernie atrakcyjna (to znaczy była). Szkoda, że aktualnie jest już stara.

I regret nothing