Najpierw decyzja Admina. Mod jest na tyle bogaty i obfitujący w rzeczy, które pchną ku niemu każdego fana Postala 2, że zapewni nam zabawę na długie wieczory, wiele miesięcy i - na wiele lat. Już teraz staje obok Eternal Damnation i AVPC, łącząc w sobie cechy obu. Czerpie też garściami z AWP i wersji na Steam. Fuzja tego, co każdy rasowy postalowiec lubi najbardziej.
To i ma już swój własny dział! Od teraz piszemy w nowym subforum poświęconym tylko Happy Night. A tu szczegóły:
Ogłoszenie.
+ Wita mnie ładny, estetyczny i wygodny instalator. Instalacja trwa jakieś 2.5 minuty. Jedyne zastrzeżenie to takie, że nie mogę ręcznie określić ścieżki instalacyjnej. No, rzecz oczywista, niczego nie instaluję w Program Files. Trzeba wskazać folder. Ale to drobiazg.
? Wymóg .NET Framework. Nie lubię gdy cokolwiek zmusza mnie do ingerencji w mój Windows. Ten długo trwający zabieg naprawy czy aktualizacji jest tylko po to, by Launcher mógł działać? Nie bardzo. Na ocenę gry nie ma to wpływu, restart komputera też przemogłem. Dobra, poszło, minęło, działa wszystko OK, niech więc będzie i tak.
-² Foldery z... dupy wzięte. Tak, to jest minus, i to do kwadratu. Matko! Nie można było prościej? Jestem konserwatystą, każda niepożądana ingerencja w to co lubię w Postalu - to niechęć do całości. A ja lubię przeglądać zawartość folderów. Gdzie to wszystko pozmieniane?! Wątpię, czy nawet autorzy ogarniają ten zamęt z plikami. A przecież, jak już zmieniać, to można byłoby prościej:
Paths=..\Patches\ - for patches (separated paths for patches is a good idea, guys!)
Paths=..\ - paths for HN files
Paths=..\Resources\ - paths for Free StP files
In my humble opinion this is enough.
! I would
Light version, without STP, which I have. This is simple to do, imho (Paths=..\Resources\ for: Paths=D:\MySTPGamePath\).
- Stale widoczne okno konsoli wygląda nieprofesjonalnie.
- Nie chcę konwertowania skrinów! Sam konwerter może się komuś przydać. Ale ja nie chcę, by cokolwiek automatycznie konwertowało mi screenshoty z BMP na PNG. To dodatkowe obciążenie dla komputera po wyłączeniu gry. Wolę oryginalne BMP. Konwerter traci oryginalne daty modyfikacji, a daty modyfikacji są dla mnie bardzo ważne. Jak to wyłączyć??
! Launcher mógłby mieć więcej opcji. Skoro już wymusza .NET Framework, to mógłby oferować bogatsze opcje konfiguracji. Jak choćby wyłączenie win32_converter.exe
- Animacje postaci siedzących. Ruszają głowami jak zombie.
+ System kupowania i sprzedaży. Pochodzi ze Steama, a powinien być w każdej wersji. Super sprawa.
! Buying and selling system. I would like to be able to buy this, what I sold before. It is possible to do.
I wszystko przebiegało spokojnie, grałem sobie, nikt mnie nie atakował u w Dave, zwiedzam. Aż do czasu, gdy przyjąłem misję z 666 prezentami...
Gra od razu nabrała innego tempa. Przybyło zadań a ja poczułem taką euforię, jakiej w Postalu nie czułem od wielu, wielu już lat!

Dużo tych prezentów. Ale dla mnie to jest do zrobienia. Ze stylem mojej gry, kiedy wszędzie muszę wejść, wszystko rozbić, sprawdzić - to będzie prawdziwa przyjemność. I nagroda za moją pasję eksploratora!
Ja chcę wracać do gry! This is for me!