Nicki

Nasze forumowe zabawy i przyjazne rozmowy o niczym i na pełnym luzie. Wcześniej znane jako Mały Hyde Park. Posty nie są zliczane.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Max King
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

10 wrz 2009, 11:01

To teraz historia mojego nicku... Jest bardzo długa i bardzo nudna, czytać tylko jak kogoś interesuje, nie narzekać potem że nudna:

Odkąd pamiątam, w podstawówce i pierwszym półtora roku gimnazjum, wołany byłem nazwą pewnego zwierzątka, która to wzięła się od mojego nazwiska (Król...). Nienawidziłem tego i chciałem zmienić, ale nikogo nie obchodziło, dla znajomych byłem Królik czy mi się to podobało czy nie.

Kiedy po raz pierwszy ukończyłem grę Max Payne, było to dla mnie wielkie wydarzenie - pierwsza gra którą ukończyłem bez kodów. Postać Maksa mi też imponowała - i od tamtej pory nazywałem siebie Max. Gdy przeprowadziłem się w nowe miejsce, powiedziałem wszystkim znajomym że to moje prawdziwe imię. Uwierzyli i zaczęli się tak do mnie zwracać. I stąd wzięło się "Max".

Swoją drogą pewnego dnia, przypadkiem, odkryli jak mam naprawdę na imię - wszyscy byli zdziwieni, bo uważali że Max po prostu do mnie pasuje.

Dalej, byłem młody i chciałem być DJem w zespole hiphopowym. Miałem kumpla, z którym zespół mieliśmy założyć. Była nawet nazwa - Sześć 9 Zgon (Ostatni człon nazwy wziął się częściowo od nazwy miasta - Zgorzelec). Niestety projekt upadł zanim zdążyliśmy coś nagrać, ale od tamtej pory nazywałem siebie DJ Max.

Jako DJ Max udało mi się nagrać 6 melodyjek na komórkę, takich racej do posłuchania, niż do ustawienia, oraz przerobiłem jedną melodyjkę mojego kumpla. Było to w 2005. Tą przerobioną melodyjkędo dzisiaj mam ustawioną jako główny dzwonek w komórce. Jest bardzo szybka i oryginalna - dokładnie taka jakiej potrzeba.

Potem jednak z muzyką miałem coraz mniej wspólnego. Po raz pierwszy nick MastDJMax użyłem prawdopodobnie podczas rejestracji pierwszej postaci w grze Silkroad Online, jakoś pod koniec 2005 roku.

Od tamtej pory na każdym forum rejestrowałem się właśnie z tym nickiem. Nawiasem mówiąc, gdy rejestruję drugą postać na jakimś serwie, daję nicka CptMaxSparrow ze względu na podobieństwo między mną a Deppem (jestem zabójczo przystojny, Linka potwierdzi xD) albo MaxTheDragon.

W każdym razie biorąc pod uwagę fakt, że DJem nie byłem, stosowanie nicka z "DJ" w nazwie zaczęło stawać się coraz bardziej niewygodne. Zacząłem więc tłumaczyć że znaczy to "Master of the Dragonese Justice". Więcej na ten temat można przeczytać na wikipedii (może dam linka na końcu artykułu).

W końcu mój nick skończył ewolucję i zatrzymał się na:
Master of the Dragonese Justice, Max King, The Dragon Lord.
...nie pytajcie... ok?

Ostatnio prosiłem Roba, by zmienił mi nick na Max King, bo teraz jak się gdzieś rejestruję to używam właśnie tego nicka, jednak Rob odradził, gdyż jemu skojarzyło się z Maxi Kingiem. Nie tylko jemu - wszystkim się kurwa kojarzy. Na forum w sumie nie była by jeszcze taka tragedia. Poważny problem jest w CSie... Szlag mnie trafia, gdy setny raz słyszę "MAKSI KING ORAJT". Zajebać mam ochotę, ale nie mogę, bo to i tak ktoś z mojego teamu >.<.

Anyway, teraz, jakbym nawet zmienił tego nicka, będziecie wiedzieli skąd to się wzięło, prawda? PRAWDA?!

Ciekawostka: moja była, Misty, przez 2,5 roku związku nazywała mnie Max, mimo iż znała moje prawdziwe imię. W sumie... Misty to też nie jej prawdziwe ;-)

Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Awatar użytkownika
Ramesses
V.I.P.
V.I.P.

10 wrz 2009, 12:02

Ramzes bo lubuję się w starożytnym Egipcie...co prawda faraonów o tym imieniu było jedenastu, ale chyba każdemu od razu nasuwa się Ramzes II...

co prawda nie prowadzę takich podbojów i polityki jak "mój wielki poprzednik :P ", ale dobrze mnie określa...no i jest krótki..chyba każdy miał by problem z Usermaatre...

Planet Earth is great to visit, but You wouldn't wanna live there...
Awatar użytkownika
MaKiPL
Modder
Modder

28 paź 2009, 21:56

Maki bo mam na imię Marcin , PL żeby oznaczyć że jestem z polski, na forach zagranicznych , i już tak zostało

Czemu MaKiPL
a nie MaKi ?
W końcu jesteśmy na polskim forum ?
Maki'ch na świecie jest ok tyś.
MaKiPL/MakiPOL/MaKiPOLSKA są tylko 2/3/5

Awatar użytkownika
Cziko
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

15 gru 2011, 20:06

Mój nick wziął się od słów 'chocapic' i 'chicken', jako że lubię wszelkie płatki i większość kurczaka. Wszelkie inne nicki związane z Nuggetsami wzięły się stąd, że śniło mi się kiedyś, że smażyli mnie w posypce do Nuggetsów i tak jakoś nick się wziął :P
Mr Minio pisze:Od nazwiska.....
Mi się kojarzy z nazwiskiem Miniewski, mamy w szkole gościa, który się tak nazywa.

Awatar użytkownika
Karpiu
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach

15 gru 2011, 23:18

Jakim cudem ja tu nie pisałem? xD

Czekajcie, jaki tutaj mam nick...

Aha, Karpiu...
Tak więc - jak uczyłem się w podstawówce, to z drugiego piętra wyczułem rybę ze stołówki. Gdy zlazłem na parter, to wydarłem się "DZISIAJ RYBAAAAAA". Byłem jeszcze w klasach 1-3, a starsi chłopacy z 6 klasy wzięli brechę i tak przylgnęło do mnie "Ryba".
Między 5 a 1 klasą gimnazjum byłem w 14 Wągrowieckiej Drużynie Wielopoziomowej, gdzie byłem Karpiem (nie za bardzo lubiłem pseudonim "Ryba"), ale co chwila coś ktoś od mej osoby chciał. Karpiu, chodź tu, Karpiu, zrób to, bla, bla bla. Aż cała forma zmieniła się na Karpiu.

A co się zmieniło przez te parę lat od założenia konta?

Bellero/Bellek - skrót od Bellerofont. Tak, chodzi tu także o film Mission Impossible II. Ale głównie przez to że jestem maniakalnym czytelnikiem mitologii greckiej. Obecnie nie używam.

B.L.C.K. - A, tutaj jest ciekawie. Kiedyś grałem w jakąś grę, gdzie byłem nekromantą, więc chciałem dać sobie nick Black Bellero. Pech chciał, że zeżarło A. I rozwinęło się do formy B.L.C.K. Rzadko używane.

Avisto - czasami w skrócie Avo. Kto grał w Fable, wie. Ale co z tego, że Avisto był akolitą, a Avo bogiem dobra? :P

Hagrid - obecnie używane w moim technikum. Mam kumpla w klasie, który jest maniakiem Pottera. Klasa to podłapała i zamiast na wf mówiliśli quiddich, PP to Obrona przed Czarną Magią (chyba Marketingiem... xD). Potem dobierali pseudonimy do ludu. Tak, jak do nikogo nie przyjął się Snape, Potter, Neville, tak do mnie przylgnęło hagrid. Dlaczego? Hagrid miał bujną brodę i od pyty włosów na głowie. Jak ja, bo dość rzadko się golę :P A włosy mają tylko pół metra, lol :<

Awatar użytkownika
Pawsam35
Miłośnik broni

18 gru 2011, 11:23

Pawsam - mój nick składa się z 2 części: "Paw" - od mojego imienia Paweł. "Sam" od tego że lubię Japonię oraz ich imiona, tak ją polubiłem że w jeszcze w dzieciństwie wymyśliłem pewną postać o imieniu Samaya. I stąd "Sam"-Samaya i tak postanowiłem nazwać swój nick Pawsam ale dlaczego 35? Przez wiek tej postaci.

pow pow ^^
Awatar użytkownika
Karpiu
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach

18 gru 2011, 19:18

Ohayo, Paweł-kun ^^

Awatar użytkownika
Piroziom
ServerAdmin
ServerAdmin

01 kwie 2012, 00:36

Jako że jestem hobbystą pirotechniki, niestety w praktyce byłym, a nie wymyśliłem nic innego,to cóż-musiałem improwizować. ;)
Co robiłem ?
https://www.youtube.com/user/julas2ziom/videos

Piro is back ;>
Awatar użytkownika
Ryuq
Administrator
Administrator
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 4 razy

01 kwie 2012, 20:06

W Szkole wołają na mnie Ryuq. Ponieważ jestem zagorzałym fanem Death Note, uwielbiam Anime, Japonię, i wszystko co z nią związane. Czemu akurat Ryuq? Bo uwielbiam jabłka, tak jak Shinigami Ryuk :D ale dlaczego ryuQ przez "Q" a nie ryuK ? Po prostu, żeby było Oryginalniej :3

Awatar użytkownika
Karpiu
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach

01 kwie 2012, 22:10

Właściwie, to sądzę, że powinno być Ryuuk. Pozdrów Kirę, nie jesteś sam ^^

Awatar użytkownika
postal III
Miłośnik broni

04 kwie 2012, 18:37

Na mnie wołają Ludi :D Nie zgadniecie czemu :D

Jem dżem
Awatar użytkownika
Zaver
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

24 sie 2012, 02:47

Bo jest taki Little Pony? Nie no, żart. (oficjalnie najgorszy żart roku 2012)
[youtube][/youtube]
(miałem inny kawał, ale zostawię swoje durne suchary dla siebie)

Ale sucahry na bok. Ludi w łacinie to igrzyska (zapasy, walki gladiatorów - sprawdziłem :D ) - jesteś mistrzem polski w MMA

Mój NIK sobie własno-pomysłowo. Wymyśliłem go chyba w 2007 lub 2005. In school mówią mi Zebu niektórzy (pomysł przyjaciela), a na podwórku jak wszyscy do siebie gadamy - po nazwisku (w CS jestem ZirO :D)
Ostatnio zmieniony 24 sie 2012, 03:17 przez Zaver, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Slayer
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach

25 sie 2012, 00:46

Zakładając konto słuchałem Slayera i nie miałem pomysłu na nick. :x Ale zazwyczaj używam nicku ŻecznyWonsz, a wziął się on z porytej bani mojego kumpla.

Teachin bitches how to swim
Awatar użytkownika
Sadysta
Miłośnik broni

22 wrz 2012, 22:52

Sadysta - nazwa chyba mówi sama za siebie. :D :mgun:

Zablokowany