Odkąd pamiątam, w podstawówce i pierwszym półtora roku gimnazjum, wołany byłem nazwą pewnego zwierzątka, która to wzięła się od mojego nazwiska (Król...). Nienawidziłem tego i chciałem zmienić, ale nikogo nie obchodziło, dla znajomych byłem Królik czy mi się to podobało czy nie.
Kiedy po raz pierwszy ukończyłem grę Max Payne, było to dla mnie wielkie wydarzenie - pierwsza gra którą ukończyłem bez kodów. Postać Maksa mi też imponowała - i od tamtej pory nazywałem siebie Max. Gdy przeprowadziłem się w nowe miejsce, powiedziałem wszystkim znajomym że to moje prawdziwe imię. Uwierzyli i zaczęli się tak do mnie zwracać. I stąd wzięło się "Max".
Swoją drogą pewnego dnia, przypadkiem, odkryli jak mam naprawdę na imię - wszyscy byli zdziwieni, bo uważali że Max po prostu do mnie pasuje.
Dalej, byłem młody i chciałem być DJem w zespole hiphopowym. Miałem kumpla, z którym zespół mieliśmy założyć. Była nawet nazwa - Sześć 9 Zgon (Ostatni człon nazwy wziął się częściowo od nazwy miasta - Zgorzelec). Niestety projekt upadł zanim zdążyliśmy coś nagrać, ale od tamtej pory nazywałem siebie DJ Max.
Jako DJ Max udało mi się nagrać 6 melodyjek na komórkę, takich racej do posłuchania, niż do ustawienia, oraz przerobiłem jedną melodyjkę mojego kumpla. Było to w 2005. Tą przerobioną melodyjkędo dzisiaj mam ustawioną jako główny dzwonek w komórce. Jest bardzo szybka i oryginalna - dokładnie taka jakiej potrzeba.
Potem jednak z muzyką miałem coraz mniej wspólnego. Po raz pierwszy nick MastDJMax użyłem prawdopodobnie podczas rejestracji pierwszej postaci w grze Silkroad Online, jakoś pod koniec 2005 roku.
Od tamtej pory na każdym forum rejestrowałem się właśnie z tym nickiem. Nawiasem mówiąc, gdy rejestruję drugą postać na jakimś serwie, daję nicka CptMaxSparrow ze względu na podobieństwo między mną a Deppem (jestem zabójczo przystojny, Linka potwierdzi

W każdym razie biorąc pod uwagę fakt, że DJem nie byłem, stosowanie nicka z "DJ" w nazwie zaczęło stawać się coraz bardziej niewygodne. Zacząłem więc tłumaczyć że znaczy to "Master of the Dragonese Justice". Więcej na ten temat można przeczytać na wikipedii (może dam linka na końcu artykułu).
W końcu mój nick skończył ewolucję i zatrzymał się na:
Master of the Dragonese Justice, Max King, The Dragon Lord.
...nie pytajcie... ok?
Ostatnio prosiłem Roba, by zmienił mi nick na Max King, bo teraz jak się gdzieś rejestruję to używam właśnie tego nicka, jednak Rob odradził, gdyż jemu skojarzyło się z Maxi Kingiem. Nie tylko jemu - wszystkim się kurwa kojarzy. Na forum w sumie nie była by jeszcze taka tragedia. Poważny problem jest w CSie... Szlag mnie trafia, gdy setny raz słyszę "MAKSI KING ORAJT". Zajebać mam ochotę, ale nie mogę, bo to i tak ktoś z mojego teamu >.<.
Anyway, teraz, jakbym nawet zmienił tego nicka, będziecie wiedzieli skąd to się wzięło, prawda? PRAWDA?!
Ciekawostka: moja była, Misty, przez 2,5 roku związku nazywała mnie Max, mimo iż znała moje prawdziwe imię. W sumie... Misty to też nie jej prawdziwe