Śledztwo w sprawie strzału w piątek

Rozmowy o P2: Share the Pain i podstawowym Postalu 2.
Obrazek

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

08 lut 2009, 16:48

sansebjaszczur pisze:Ch*j wie może medium jest albo jakiś bossem paradise.
Haha, bardzo fajnie to zabrzmiało. XD

Twoje spostrzeżenia są jak najbardziej trafne.

Obrazek
Awatar użytkownika
Ramesses
V.I.P.
V.I.P.

08 lut 2009, 16:59

eddie pisze:On nie miał kupić napalmu. Miał kupić środek do usuwania chwastów, napalm to jego własny pomysł. Żona nic nie wiedziała o zrzeszeniu psycholi. To już osobista sprawa Kolesia. Nie bała się go, był jej służącym. Jak grzebałem w dialogach znalazłem takie coś: "nie wpuszczę cię jeśli nie wykonasz wszystkich zadań", "po cholerę wracasz jak nie zrobiłeś wszystkiego?". Mniej więcej coś takiego. Żona działa na zasadzie "nie zrobisz, dostaniesz w ryj"
sądzę że wiele by się wyjasniło gdyby dokładnie zbadać teksty, które mimo że są nagrane, nie występują w grze albo są pourywane jak chociażby bodajże we wtorek...

Planet Earth is great to visit, but You wouldn't wanna live there...
Awatar użytkownika
sansebjaszczur
Badass Multikiller

08 lut 2009, 19:36

Te teksty występują w grze. Postuj trochę przed przyczepom to będzie coś tam sapała.

Awatar użytkownika
Kaczora
Miłośnik broni

08 lut 2009, 20:39

Dosyć sporo było o próbie samobójczej Kolesia więc trochę napiszę o tym: wszystko ładnie pięknie Koleś okazał słabość i se strzelił w łeb tylko kto zadzwonił po karetkę?? - Całe miasto chce się pozabijać nawzajem, żona go tak nienawidzi że raczej po karetkę by nie zadzwoniła, a że sam doczołgał się do szpitala to raczej absurd.

Awatar użytkownika
kryhoo
Miłośnik broni

08 lut 2009, 20:57

Dla mnie opcja "2" (czyli żonka strzeliła do Kolesia) jest raczej niemożliwa.

Zobaczcie w Apocalypse Weekend początek gry, Koleś gdy się obudzi, zalany jest falą dobijających listów. Wśród nich jest też jedna dobra wiadomość - no właśnie, a ta wiadomość jest od żonki, która pisze że ma go dość i wyprowadza się, znienawidziła go.

Pomyślmy, czy logiczne by było to, że koleś strzelił sobie w głowę, a żona za to go znienawidziła ? (pomijając ten tort, którego nie przyniósł).

Dla mnie ta "1" opcja, czyli to że żonka do niego strzeliła jest na 90% pewna.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
sansebjaszczur
Badass Multikiller

08 lut 2009, 21:14

K*rwa. Są 2 możliwości. Albo Żona zadzwoniła po karetke bo sie wystraszyła że ją zamkną, albo sąsiad do przyczepy sie wrypał. Ta powiedziała że miał wypadek zbronią a ten zadzwonił na karetke. Albo też karetka w międzyczasie przejeżdzała usłyszała strzał i go zgarneła.

Awatar użytkownika
The Iceman
V.I.P.
V.I.P.

08 lut 2009, 21:52

kryhoo pisze:Dla mnie opcja "2" (czyli żonka strzeliła do Kolesia) jest raczej niemożliwa.
kryhoo pisze:Dla mnie ta "1" opcja, czyli to że żonka do niego strzeliła jest na 90% pewna.
Zaraz... coś tu jest nie tak. Zgadzasz się, a zarazem nie zgadzasz się, że żona Kolesia do niego strzeliła? Znając ten psychopatyczny świat, Koleś mógł próbować popełnić samobójstwo. Na początku myślałem, że to on ją zastrzelił. A może twórcy zmienili zdanie wydając Apocalypse Weekend?

Posiadam zasilacz z białej listy.
Awatar użytkownika
kryhoo
Miłośnik broni

08 lut 2009, 22:35

Hmm... rozchodzi mi się o to, że ta 2 opcja jest na 10% możliwa, a 1 na 90%... bo gdyby on sobie faktycznie strzelił "heda", to żonka by za to go znienawidziła ? Na mój tok rozumowania jest to raczej bez sensu :]

Najlepiej by było wysłać e-mail'a do Vince'a (czyt. producenta gry) i rozwiązał by ten tunel bez końca.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Szakal
Początkujący morderca

08 lut 2009, 22:48

A może Koleś wnerwił się że zapomniał kupić tego tortu. Strzelił w żonę. A potem z wyrzutów sumienia strzelił w siebie. Koleś postrzelił żonę w brzuch. Ona nie umarła tylko była ranna to zadzwoniła na karetkę i do szpitala.
PS: to mój pierwszy post. Jestem nowy. Witam.

Pierwszy strzał - Uciekam.
Drugi strzał - Przewracam się.
Trzeci strzał - Widzę światło.
Awatar użytkownika
Dr. Dundersztyc
Szalony Naukowiec
Szalony Naukowiec
Kontakt:

08 lut 2009, 22:53

Witaj na forum Szakal. To jest całkiem nowy wątek teoretyczny, ale żona by się szybciej z tego wylizała niż Koleś? Przecież pisała, że wyjeżdża do mamusi... po postrzale... no chyba, że miała kewlara pod swetrem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Ramesses
V.I.P.
V.I.P.

08 lut 2009, 22:57

Elvis Scatter pisze:
kryhoo pisze:Dla mnie opcja "2" (czyli żonka strzeliła do Kolesia) jest raczej niemożliwa.
kryhoo pisze:Dla mnie ta "1" opcja, czyli to że żonka do niego strzeliła jest na 90% pewna.
Zaraz... coś tu jest nie tak. Zgadzasz się, a zarazem nie zgadzasz się, że żona Kolesia do niego strzeliła?
kryhoo pisze:Hmm... rozchodzi mi się o to, że ta 2 opcja jest na 10% możliwa, a 1 na 90%... bo gdyby on sobie faktycznie strzelił "heda", to żonka by za to go znienawidziła ? Na mój tok rozumowania jest to raczej bez sensu :]
wraz coś motasz...albo ja nie umiem czytać ze zrozumieniem...
Elvis Scatter pisze:Znając ten psychopatyczny świat, Koleś mógł próbować popełnić samobójstwo. Na początku myślałem, że to on ją zastrzelił. A może twórcy zmienili zdanie wydając Apocalypse Weekend?
moim zdaniem Koleś nie mógłby popełnić samobójstwa...to wręcz nie pasuje do niego...przynajmniej w ciągu gry nie widać jakiejś wielkiej zmiany, która mogłaby go do tego posunąć...jak ktoś słusznie zauważył przycisk K jest raczej do użytku gracza...
kryhoo pisze:Najlepiej by było wysłać e-mail'a do Vince'a (czyt. producenta gry) i rozwiązał by ten tunel bez końca.
Vince nie będzie też bez końca odpowiadał na maile graczy...główkujemy tu dla zabawy :D

Planet Earth is great to visit, but You wouldn't wanna live there...
Awatar użytkownika
sansebjaszczur
Badass Multikiller

08 lut 2009, 23:11

O losach kolesia jedynie co możemy w następnych postalach sie coś dowiedzieć. Może wspomną coś o tym jak to było w trójce. Biorąc wszystko w całość to Koles nie popełnił by samobujstwa. Jeszcze jak wchodzi do przyczepy to chce żonie opowiedzieć jak minoł dzień a ta wyskakuje z tortem. Ten "o rzesz" a ta wkur***na nie wytrzymałą i wyje**ła mu heda.
Ale nie wiadomo kto zadzwonił. Prawdopodobnie żona (jak by nie zadzwoniła to pewnie kartki z zyczeniami też by nie było bo albo by sie ukrywała gdzieś albo już wkiciu siedziała) . Mogła też kolesia nie nawidzić już od dłuższego czasu ale nic z tym nie robiła. Dopiero jak tortu zapomniał sie w<ysmarowa>ła i heda dała. Dlatego też mogła już mu napisać co czuje itp.

Nie przeklinaj i poprawiaj orty. Masz FF przecież. zielAK
Ostatnio zmieniony 09 lut 2009, 17:05 przez sansebjaszczur, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Szakal
Początkujący morderca

08 lut 2009, 23:32

A może żona jest członkinią Islamskich Terrorystów i talibowie, gdy koleś plątał się w ich sprawy, zlecili żonie zabójstwo Kolesia. Może ona miała wyrzuty sumienia i zadzwoniła na pogotowie a następnie uciekła.

Pierwszy strzał - Uciekam.
Drugi strzał - Przewracam się.
Trzeci strzał - Widzę światło.
Awatar użytkownika
kryhoo
Miłośnik broni

08 lut 2009, 23:50

wraz coś motasz...albo ja nie umiem czytać ze zrozumieniem...
Oj pomotałem trochę, masz racje :bolek: , za 1 opcję mam to, że żonka strzeliła do kolesia, a za 2, że koleś chciał popełnić samobója. Moim zdaniem ta 1 opcja jest na 90% możliwa, a 2 na 10% (już mówiąc dokładniej).
A teraz zacytuje swój poprzedni post.
Zobaczcie w Apocalypse Weekend początek gry, Koleś gdy się obudzi, zalany jest falą dobijających listów. Wśród nich jest też jedna dobra wiadomość - no właśnie, a ta wiadomość jest od żonki, która pisze że ma go dość i wyprowadza się, znienawidziła go.

Pomyślmy, czy logiczne by było to, że koleś strzelił sobie w głowę, a żona za to go znienawidziła ? (pomijając ten tort, którego nie przyniósł).
Mam nadzieje, że wszystko wyjaśniłem, co pomotałem :)
moim zdaniem Koleś nie mógłby popełnić samobójstwa...to wręcz nie pasuje do niego...
Zgadzam się.
Vince nie będzie też bez końca odpowiadał na maile graczy...główkujemy tu dla zabawy :D
Też racja :)
A może żona jest członkinią Islamskich Terrorystów i talibowie, gdy koleś plątał się w ich sprawy, zlecili żonie zabójstwo Kolesia. Może ona miała wyrzuty sumienia i zadzwoniła na pogotowie a następnie uciekła.
Hmm ciekawe :)

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Loc
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

09 lut 2009, 07:43

Szakal pisze: A może Koleś wnerwił się że zapomniał kupić tego tortu. Strzelił w żonę. A potem z wyrzutów sumienia strzelił w siebie. Koleś postrzelił żonę w brzuch. Ona nie umarła tylko była ranna to zadzwoniła na karetkę i do szpitala.
Tak, tylko że słychac jeden strzał, a nie dwa...

Zablokowany