[AVPC] Jak podmienić dźwięk w menu głównym?

Dużo dostępnych modów do P2, dużo więc problemów i błędów. Tu znajdziesz pomoc i pomożesz innym.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Reality Master
Modder
Modder
Posty: 1093
Rejestracja: 07 lis 2007, 19:41
Kontakt:

03 gru 2007, 16:52

Więc chciałem podmienić ten dźwięk co jest w menu głównym AVPC (z tej muzyczki bożonarodzeniowej na dźwięk Neurologicala). No to przekonwertowałem go (muzyczke Neurologicala) na .wav i chciałem go importować do paczki Drunk_CHRISTMAS (tam jest ta muzyczka bożonarodzeniowa) i chciałem nadpisać plik "MrHankeyTheChristmasPoo", ale jak nacisnę Import, wybiorę plik który chcę zaimportować i kliknę OK to nic się nie dzieje. Paczka zostaje taka sama jak była bez nowego zaimportowanego pliku.

Czy wie jak można mienić muzyczkę w tym menu głównym, bo ta domyślna jest nudna.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2007, 20:09 przez Reality Master, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Karpiu
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach
Posty: 516
Rejestracja: 20 lis 2007, 21:24
Lokalizacja: Eichenbruck

08 gru 2007, 17:17

hmmm a tytuł piosenki zmień tej którą chcesz mieć w menu n taki sam jak jest tamta bożonarodzeniowa, może pomoże, a jak nie to nie wiem


Awatar użytkownika
Reality Master
Modder
Modder
Posty: 1093
Rejestracja: 07 lis 2007, 19:41
Kontakt:

08 gru 2007, 17:31

To jest tak: biorę plik Neurological - X mASS.ogg i konwertuję go na .wav (taki format jest potrzebny do załadowania do paczki). Wchodzę do postED A Very Postal Christmas Edition i wybieram zakładkę Sounds. Jest tam paczka Drunk_CHRISTMAS i jest w niej plik MrHankeyTheChristmasPoo. Biorę opcję Import i importuję do tej paczki plik xmass.wav (Neurological - X mASS). Problem leży w tym, że jak nacisnę OK to zawartość Drunk_CHRISTMAS się nie zmienia! O co chodzi?
Ostatnio zmieniony 08 gru 2007, 17:32 przez Reality Master, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

08 gru 2007, 18:36

hmmm moze Oagh zrobil jakas blokade tak jak zrobil to kamek ze swoimi teksturami :P


Awatar użytkownika
Reality Master
Modder
Modder
Posty: 1093
Rejestracja: 07 lis 2007, 19:41
Kontakt:

08 gru 2007, 18:52

Nie założył blokady... Taki sam problem wyskakuje w zwykłym postEDzie


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

08 gru 2007, 20:09

Spróbuj wybrać 'Save As' i zapisać paczkę pod inna nazwą. Potem restart PostEd'a i zmień nazwę na właściwą.

Albo usuń oryginalną muzę, zapisz pod inną nazwą, restart, dodaj swój i zapisz pod właściwą nazwą...


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Reality Master
Modder
Modder
Posty: 1093
Rejestracja: 07 lis 2007, 19:41
Kontakt:

08 gru 2007, 20:16

Tiquill pisze:Spróbuj wybrać 'Save As' i zapisać paczkę pod inna nazwą. Potem restart PostEd'a i zmień nazwę na właściwą.
Problem leży w tym że jak zaimportuję plik do paczki to wogóle jej zawartość się nie powiększa o ten plik, który zaimportowałem...


Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

08 gru 2007, 20:48

Ja wiem! niemozez Poniewaz PostED nie wyczytuje ścieżek ;)

Musisz ten plik zgrac do dysku ale nie w zadnym folderze.

Poprawnie:

C:\music.wav

Niepoprawnie
C:\moja muza\music.wav


Mam nadzieje ze pomogłem ;)


Awatar użytkownika
Reality Master
Modder
Modder
Posty: 1093
Rejestracja: 07 lis 2007, 19:41
Kontakt:

08 gru 2007, 20:57

Działa, działa, działa! Wkońcu zaimportowało! Wielkie dzięki ciuciu! Co ja gadam? Ogromne!

Temat można zamknąć.


Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

08 gru 2007, 21:00

Spoko cieszę się że ci pomogło. Jak będziesz miał jakiś problem to moxzesz odrazu zglosic sie domnie a jak niepomoze to dopiero wtedy założysz temat. NMZC MSH


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

08 gru 2007, 21:02

MSH pisze:
Tiquill pisze:Spróbuj wybrać 'Save As' i zapisać paczkę pod inna nazwą. Potem restart PostEd'a i zmień nazwę na właściwą.
Problem leży w tym że jak zaimportuję plik do paczki to wogóle jej zawartość się nie powiększa o ten plik, który zaimportowałem...
A plik dałeś mono czy stereo? Bo PostEd wczytuje wav'y mono. Mógłby o tym poinformować podczas nieudanej próby - ale mu się widać nie chce. ;)
ciuciu pisze:Ja wiem! niemozez Poniewaz PostED nie wyczytuje ścieżek ;)

Musisz ten plik zgrac do dysku ale nie w zadnym folderze.

Poprawnie:

C:\music.wav

Niepoprawnie
C:\moja muza\music.wav


Mam nadzieje ze pomogłem ;)
No, niby tak, ale niedokładnie, ciuciu. :) Ścieżka może być nie wiem jak długa, byleby nie miała spacji oraz polskich znaków diaktrycznych (ogonków) - zarówno w ścieżce jak i samej nazwie pliku. To jest warunek każdego wczytywanego pliku w PostEd'ie. Zresztą, nie tylko w nim. Czyli poprawnie jest tak:
C:\music.wav
oraz tak:
C:\moja_muza\music.wav
lub tak:
Z:\sobie_takifolder\drugifolder\trzeci\czwarty\moja_muzyka.wav

Zaś niepoprawnie:
C:\moja muza\music.wav
lub:
C:\świetny_folder\zażółćgęślą\music.wav
czy:
C:\folder1\drugi\moja muzyka.wav


EDIT: Ups! Ktoś się chyba spóźnił i nie trafił z radą. :bolek: Bo wina była jednak po stronie ścieżki. Myślałem, że o tym wiedziałeś, MSH. ;) Swego posta nie usuwam, rady przydadzą się innym. :)
Ostatnio zmieniony 08 gru 2007, 22:40 przez Tiquill, łącznie zmieniany 3 razy.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

08 gru 2007, 21:06

czyli wszystko wyjasnione :) temat zamykam :)


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

08 gru 2007, 21:09

Nie zamykaj, Mixer! Może jeszcze ktoś będzie miał tu jakąś uwagę. Temat importu audio jest uniwersalny i warto go mieć otwartym, niż tworzyć nowy podobny. Odblokowałem. ;)


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

08 gru 2007, 21:13

Ale i moj post pomogł. Zreszta co za roznica moze byc w foldefze a moze nie i tak bedzie chodzilo byle bez polskich liter i spacji ;)


Awatar użytkownika
Reality Master
Modder
Modder
Posty: 1093
Rejestracja: 07 lis 2007, 19:41
Kontakt:

08 gru 2007, 21:18

Dobra, import za nami... Pojawił się kolejny problem! Gdy już zmienię muzykę z MrHankeyTheChristmasPoo na xmass i wezmę Play Level to muzyka w poziomie nie gra!


ODPOWIEDZ