[AVPC] Jak podmienić dźwięk w menu głównym?

Dużo dostępnych modów do P2, dużo więc problemów i błędów. Tu znajdziesz pomoc i pomożesz innym.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

08 gru 2007, 21:28

ciuciu pisze:Ale i moj post pomogł.
A jakże, twój! Ja tylko uzupełniłem to i owo. :)
MSH pisze:Dobra, import za nami... Pojawił się kolejny problem! Gdy już zmienię muzykę z MrHankeyTheChristmasPoo na xmass i wezmę Play Level to muzyka w poziomie nie gra!
A jakie parametry ma muzyka? Przykładowo, jeśli używasz programu do konwersji krążków audio CD, to prawdopodobnie masz parametry 44100 Hz, 16-bit. Zaś plik wyeksportwany przez PostEda do wav ma: 11025 Hz, 32-bit. Może to grze nie pasi, owe 44100 Hz?


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Reality Master
Modder
Modder
Posty: 1093
Rejestracja: 07 lis 2007, 19:41
Kontakt:

08 gru 2007, 21:32

Tiquill pisze:A jakie parametry ma muzyka? Przykładowo, jeśli używasz programu do konwersji krążków audio CD
Nawet nie patrzyłem na to, a skonwertwałem programem Audacity.


EDIT:
Spatrzyłem - "Project Rate: 44100" Więc o to pewnie chodzi.

Zaraz testuję...
Ostatnio zmieniony 08 gru 2007, 21:34 przez Reality Master, łącznie zmieniany 2 razy.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

08 gru 2007, 21:37

MSH pisze:
Tiquill pisze:A jakie parametry ma muzyka? Przykładowo, jeśli używasz programu do konwersji krążków audio CD
Nawet nie patrzyłem na to, a skonwertwałem programem Audacity.


EDIT:
Spatrzyłem - "Project Rate: 44100" Więc o to pewnie chodzi.
I ja w nim konwertuję. Parametry możesz zmienić na lewo od paska edytowanej muzy. Tam rozdzielisz ścieżkę stereo, usuniesz jedną, no i zmienisz częstotliwość i rozdzielczość. Jeśli więc o to chodzi, to zapodaj. :)


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Reality Master
Modder
Modder
Posty: 1093
Rejestracja: 07 lis 2007, 19:41
Kontakt:

08 gru 2007, 21:53

Kurde, 200 zwiech na sekundę! Taki edytor to można o kant dupy potłuc! Ten głupi postEd zawiesza się przy startowaniu poziomu!


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

08 gru 2007, 22:14

Zrób mu czystkę, czyli: usuń plik Postal2.ini (AVPC-owy edytor swój konfig też ma w pliku o standardowej nazwie). Może pomoże?


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Reality Master
Modder
Modder
Posty: 1093
Rejestracja: 07 lis 2007, 19:41
Kontakt:

08 gru 2007, 22:16

Problem rozwiązany! Powód: Moja głupota i nieuwaga!
To nie wina Project Rate w Audacity! Zapomniałem nacisnąć Save, aby zapisać paczkę xD
Ostatnio zmieniony 08 gru 2007, 22:18 przez Reality Master, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

08 gru 2007, 22:22

Oj, tak, guziczek Save jest taki złośliwy, jeśli go zignorujesz, hehe. :D

A więc parametry wav-a nie przeszkadzają ani PostEd'owi ani grze. Wiedzy pożytecznej mały łyk zaabsorbowany. ;)
Ostatnio zmieniony 08 gru 2007, 22:24 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
ODPOWIEDZ