HOT NEWS!

Bardziej i mniej konkretne rozmowy na określone tematy, niezwiązane bezpośrednio z tematyką strony, ale nurtujące niemal każdego. To wcześniejszy Duży Hyde Park plus kilka luźniejszych tematów.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Pablo Abruzzi
Seryjny zabójca

03 sie 2011, 13:35

To nie gra zabiła tych ludzi, tylko pojebus, który nie odróżnia fikcji od rzeczywistości, ja osobiście za MW2 nie szaleje, ale MW 1 to moja ulubiona gra i jakby ja wycofali w Polsce to wyjeżdżam xD.

Si vis pacem, para bellum - Jeśli chcesz pokoju, przygotuj się do wojny
Wegecjusz
Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

03 sie 2011, 13:49

Strach wiedzieć co się stanie gdy odkryją, że zabójca oddychał powietrzem...

"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Dr. Dundersztyc
Szalony Naukowiec
Szalony Naukowiec
Kontakt:

03 sie 2011, 17:35

- Breivik. Dowódca. Zaangażowany w antykomunistyczny ruch oporu przeciwko islamizacji. Misja wypełniona, oddam się w ręce sił Delta – takie słowa miał usłyszeć jeden z funkcjonariuszy, który odebrał telefon jeszcze w czasie strzelaniny na wyspie Utoya. Do takich sensacyjnych informacji dotarła norweska gazeta "Verdens Gang" ("VG").

WIĘCEJ TUTAJ

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

05 sie 2011, 18:05

Andrzej Lepper nie żyje. Popełnił samobójstwo

Andrzej Lepper, założyciel i przewodniczący Samoobrony, były wicepremier, były wicemarszałek Sejmu, czterokrotny kandydat na urząd prezydenta RP nie żyje. Rzecznik komendanta głównego policji Mariusz Sokołowski powiedział, że wszystko wskazuje na to, że Andrzej Lepper popełnił samobójstwo. Miał 57 lat.

- Na miejscu są policjanci, musimy przeprowadzić wszystkie czynności, ale wszystko wskazuje na to, że polityk popełnił samobójstwo - powiedział Sokołowski. Jak dowiedziała się PAP, Andrzej Lepper powiesił się. Znalazł go współpracownik.

Informację o śmierci lidera Samoobrony również potwierdził "Faktom" TVN bliski współpracownik byłego wicepremiera Janusz Maksymiuk.

Były polityk Samoobrony, a obecnie europoseł PiS Ryszard Czarnecki podkreślił, że należy uszanować tę tragiczną chwilę. Dodał, że aktualne staje się znane łacińskie powiedzenie, że o zmarłych należy mówić dobrze bądź milczeć.

- Aby zilustrować osobę tego człowieka, wróciłbym do opinii publicysty i dziennikarza Rafała Ziemkiewicza, który się z nim nie zgadzał. Mówił on, że Andrzej Lepper opisywał rzeczywistość z jej problemami, ale wysuwał fałszywe recepty. Potrafił zobaczyć niesprawiedliwość w Polsce. Czy potrafił znaleźć rozwiązanie tych problemów, to już jest inna sprawa - wspominał na antenie Polsat News.

Wicepremier, minister, lider i założyciel Samoobrony

Andrzej Lepper urodził się w czerwcu 1954 r. Był absolwentem Technikum Rolniczego, w młodości zawodowo uprawiał boks; pracował w Stacji Hodowli Roślin w Górzynie, a także w PGR w Rzechcinie oraz Państwowym Ośrodku Hodowli Zarodowej w Kusicach.

Na scenę publiczną wkroczył na początku lat 90, gdy zaczął występować w imieniu rolników i mieszkańców wsi niezadowolonych z dotykających ich konsekwencji przemian rynkowych.

W latach 1977-1980 Lepper należał do PZPR. W 1992 r. założył Związek Zawodowy Rolnictwa Samoobrona, a w 2000 roku partię polityczną - Samoobrona RP. Zasłynął przede wszystkim z organizowania rolniczych blokad dróg i nawoływania do niespłacania zaciągniętych kredytów.

Lider Samoobrony był znany z kontrowersyjnych i kwiecistych wypowiedzi. Jego sztandarowym hasłem przez długi czas było hasło: "Balcerowicz musi odejść" (gdy Leszek Balcerowicz był szefem NBP) oraz: "Wszyscy oni już rządzili i rozkradli Polskę".

Czterokrotnie bez powodzenia kandydował w wyborach prezydenckich - w 1995 roku zdobył 1,32 proc. poparcia; w 2000 r. - 3,05 proc. poparcia; w 2005 r. zdobył trzecie miejsce - 15,11 proc. (w drugiej turze poparł kandydata PiS - Lecha Kaczyńskiego). W 2010 roku wystartował po raz czwarty. Tym razem zdobył 1,28 proc. głosów.

W wyborach parlamentarnych we wrześniu 2001 r., w których Samoobrona otrzymała 10,2 proc. głosów, Lepper został posłem na Sejm IV kadencji. "Samoobrona jest biczem bożym na to, co się dzieje w Polsce" - mówił Lepper po wejściu jego partii do parlamentu. "Wersal się skończył w dniu, kiedy Samoobrona weszła do Sejmu" - podkreślał.

Źrodło

"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Dr. Dundersztyc
Szalony Naukowiec
Szalony Naukowiec
Kontakt:

05 sie 2011, 18:15

Oh deam u!

Znowu kilka minut przed dundkiem... lulz

ITT: goodnight, sweet prince...

Obrazek
Awatar użytkownika
Japonka93
Miłośnik broni

06 sie 2011, 09:54

ulala ale jestem ogarnieta dopiero skapowałam ze leper nieżyje :zdziw:

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Dr. Dundersztyc
Szalony Naukowiec
Szalony Naukowiec
Kontakt:

06 sie 2011, 22:51

Ostatnio zmieniony 06 sie 2011, 23:03 przez Dr. Dundersztyc, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

13 wrz 2011, 20:29

https://technowinki.onet.pl/artykuly/jak ... tykul.html

USA jest teraz gorsze niż państwo policyjne. Jak tak dalej pójdzie to nawet w muszli klozetowej będzie podsłuch, o kamerach nie wspominając...

Współczuję właścicielom kont na FB i GMail
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2011, 20:31 przez Silver Dragon, łącznie zmieniany 2 razy.

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

14 wrz 2011, 03:34

30 milionów kamer monitoringu, które działają na ulicach USA to najbardziej widoczne narzędzie do śledzenia mieszkańców.
Kamery były już lata przed atakiem, w celu nagrywania np.: wypadków samochodowych, kradzieży i innych przestępstw - nie do "śledzenia" mieszkańców X_x
Mimo że monitoring istniał przed 2001 rokiem, to był rzadko wykorzystywany. Rozwinął się dopiero w latach 2001-2005...
Po prostu dodali więcej kamer przy newralgicznych punktach miast (centra handlowe, zabytki, bla bla).
Monitoring pomaga rozwikłać jedynie 3% przestępstw i z samej zasady działania im nie zapobiega, jak informuje londyńska policja.
Co ma Londyn do USA?
26 października 2001 roku weszła w życie ustawa USA PATRIOT Act, która pozwala na stosowanie środków takich jak przeszukiwanie domów obywateli USA albo aresztowania osób obcych narodowości przebywających w USA bez podania uzasadnienia.
Ustawa padła bodajże w 2005, a Obama w 2011 przedłużył na kolejne 4 lata paragrafy o monitoringu i śledzeniu osób podejrzanych o związek z terrorystami, ale nie będącymi w grupach terrorystycznych. Aresztowań bez uzasadnienia i przetrzymywania nie ma już od dawna. Przeszukiwania domów nie było w ogóle, chyba że w uzasadnionych przypadkach (dowody na powiązanie z terrorystami).
Od ataków na WTC powstało około 1000 agencji zajmujących się głównie zbieraniem informacji o Amerykanach, jak podaje Wahsington Post.
Jak podaje niewiarygodne.pl, jak z kolei podaje pierdolenieoszopenie.org. Chętnie poznam chociaż 50 nazw takich organizacji.
Warto przy tym zauważyć, że Facebook jest obecnie największą bazą danych osobowych na świecie. Mimo że nie podajemy adresu zamieszkania czy numeru prawa jazdy, to udostępniamy dużo cenniejsze dane. Najważniejsza jest sieć kontaktów łącznie z zapisem wszystkich rozmów jakie prowadziliśmy ze znajomymi. Równie istotne są informacje o aktualnym miejscu z którego się łączymy, a które od niedawna Facebook chce dodawać do każdej wysłanej wiadomości. Ponadto Facebook wie po jakich stronach surfujemy, o ile znajduje się na nich przycisk "Lubię to".
Wszystko robimy na własną rękę i odpowiedzialność, nikt nie stoi przy mnie i nie przykłada pistoletu do głowy, krzycząc "LUBIĘ TO SKUR***LU!!!". Z tego co wiem, konto na FB również nie jest obowiązkowe.
Dostęp do tych samych danych ma Google za pomocą skryptu Google Analytics dodanego do prawie każdej strony internetowej.
GZ dla znawców. Google Analytics zbiera info o:
- słowach kluczowych, które spowodowały wyświetlenie naszej strony w wyszukiwarce
- słowach kluczowych, dzięki którym ludzie weszli na naszą witrynę
- czas odwiedzin
- liczbę unikatowych użytkowników
- dzienną/tygodniową/dowolno-okresową liczbę odwiedzin
- wskaźnik odrzuceń
- systemy operacyjne
- przeglądarki, wersje Java, Flash, a nawet rozdzielczości ekranu.
NIE ZBIERA za to info o tym, kto co lubi, jaki ma numer telefonu, adres, płeć, kolor oczu, do jakich szkół chodzi/chodził/chodziła/chodziło itp.

Morał - może i jakiś tam sens artykuł ma, ale - jak na onet przystało - wszystko jest wyolbrzymione do wręcz karykaturalnej formy. 8-)

Nobody Expects The Spanish Inquisition! :biskup:
Awatar użytkownika
Cziko
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

14 wrz 2011, 17:14

Lothar pisze:Morał - może i jakiś tam sens artykuł ma, ale - jak na onet przystało - wszystko jest wyolbrzymione do wręcz karykaturalnej formy. 8-)
No z tym się zgadzam, bo na Onecie coś jest neutralne, najczęściej super/niewiarygodne/niewytłumaczalne/zaskakujące/jest wielkim postępem w czymśtam/superodkryciem albo jest okropne/szokujące/negatywnie zaskakujące/ohydne/ktoś kogoś zgwałcił/dziecko nie żyje/pedofil i tak dalej :P

Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

04 paź 2011, 01:42

https://www.tvn24.pl/12690,1719557,0,1,b ... omosc.html - już nawet pograć spokojnie nie można X_x

Nobody Expects The Spanish Inquisition! :biskup:
Awatar użytkownika
Koloses
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 1 raz

04 paź 2011, 19:09

Lol! Ciekaw jestem ile kasy dali sieci serwerów za umieszczenie czegoś takiego w grze...

Awatar użytkownika
eddie
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

05 paź 2011, 15:21

Ja bym to wstawił do GTA, misji z graffiti xD

Awatar użytkownika
Tiszer
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

06 paź 2011, 15:01

Nie żyje Steve Jobs
Ojciec APPLE'A Miał 56 lat, chorował na raka trzustki.
Nie żyje współzałożyciel komputerowej firmy Apple, Steve Jobs. Ikona przemysłu komputerowego, twórca m.in. iPoda oraz iPhone'a miał 56 lat.
źródło: https://www.tvn24.pl/0,1719849,0,1,nie-z ... omosc.html
Ostatnio zmieniony 06 paź 2011, 15:02 przez Tiszer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

13 paź 2011, 15:46

https://technowinki.onet.pl/inne/wiadomo ... tykul.html

Inwigilacja obywateli postępuje i wszystko o dziwo w granicach prawa.
Jestem ciekaw jak jest w Polsce, czy nasi też coś takiego posiadają?

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Zablokowany