GTA IV
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Jeżeli już ktoś posiadał konto na GWFL Zarejestrowane na Polskę to trzeba było stworzyć nowe konto . I nie jest to nielegalne ,a nawet jeżeli jest -> To nie do wykrycia ^^ Ze Steamem jest tak samo . NP . W Kafejkach internetowych .
- Tiquill
- V.I.P.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
No dobra, wystarczy inne IP, wiem, nie o to pytałem. Więc numer seryjny gry podajesz tylko podczas instalacji gry, a nie podczas zakładania konta. Tak?
Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

Yup .Tiquill pisze:No dobra, wystarczy inne IP, wiem, nie o to pytałem. Więc numer seryjny gry podajesz tylko podczas instalacji gry, a nie podczas zakładania konta. Tak?
I IP nie trzeba zmieniać .
Ostatnio zmieniony 12 sty 2009, 20:45 przez ciuciu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tiquill
- V.I.P.
- Kontakt:
No to lipa z deka. Sądziłem, że te live służy do ochrony praw, licencja i takie tam. A to tylko by "usprawnić" konto użytkownika i dać mu wszystkie "zalety" członkostwa w klubie. Jacy oni mili, są tacy psyjacielscy... 

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

- prawdziwy 666
- Master of Dead & Hell
w zasadzie Tiq ale masz już jedno konto na GFWL chociaż jeszcze o tym nie wiesz
co do GTA4 to ta gra nawet na konsolach nie działała za dobrze, a to co słyszę o wersji PCtowej to aż szkoda gadać
a co do rozmiaru gier to pomyśl co będzie jak blue-ray wejdzie do powszechnego użytku
i zastanawia mnie jakimi wy masochistami musicie być żeby się z tą grą tak męczyć
co do GTA4 to ta gra nawet na konsolach nie działała za dobrze, a to co słyszę o wersji PCtowej to aż szkoda gadać
pewnie się znajdzie paru takich świrów co zechcąI nawet piracić się nie chce. Bo kto będzie chciał ściągać te 16 giga...
a co do rozmiaru gier to pomyśl co będzie jak blue-ray wejdzie do powszechnego użytku
i zastanawia mnie jakimi wy masochistami musicie być żeby się z tą grą tak męczyć
I am not dead, I'm a Death muhahahahaha

Mnie też to dziwi. Napaliłem się niegdyś na `Świątynię Pierwotnego Zła`, a po kupnie okazała się... hm, ciężka? Zbyt dużo utrudnień, by się zwykłego czaru tam nauczyć. Ale kiedyś do niej wrócę...prawdziwy 666 pisze:i zastanawia mnie jakimi wy masochistami musicie być żeby się z tą grą tak męczyć
Niemniej jednak, nigdy nie kupuję gier zaraz po premierze. Nie ma to dla mnie żadnego `smaczku`, jak to niektórzy określają. Ot, dostajemy zabugowaną wersję, bo na dobrą sprawę jesteśmy pierwszymi testerami. Dziękuję bardzo.

- Tiquill
- V.I.P.
- Kontakt:
A to bliżej mi wyjaśnij, bo się już niepokoję. Myślisz o koncie na MSNie? Nie, nie mam zamiaru przesiadać się na live.prawdziwy 666 pisze:Tiq ale masz już jedno konto na GFWL chociaż jeszcze o tym nie wiesz
Wtedy mam nadzieję założyć choćby gogle na oczy i tak grać. Wtedy bogactwo świata gry będzie równało się z objętością gry.prawdziwy 666 pisze:a co do rozmiaru gier to pomyśl co będzie jak blue-ray wejdzie do powszechnego użytku

- little_psycho
- Wytrenowany morderca
Wydaję mi się, że kiedy instalujesz swoją pierwszą grę z cyklu games for idiots robisz konto i nie zwracasz na to większej uwagi. Potem se przypominasz że rzeczywiście masz konto.Tiquill pisze:A to bliżej mi wyjaśnij, bo się już niepokoję. Myślisz o koncie na MSNie? Nie, nie mam zamiaru przesiadać się na live.prawdziwy 666 pisze:Tiq ale masz już jedno konto na GFWL chociaż jeszcze o tym nie wiesz
Wtedy mam nadzieję założyć choćby gogle na oczy i tak grać. Wtedy bogactwo świata gry będzie równało się z objętością gry.prawdziwy 666 pisze:a co do rozmiaru gier to pomyśl co będzie jak blue-ray wejdzie do powszechnego użytku
- Tiquill
- V.I.P.
- Kontakt:
Acha, więc jeśli tak, to cóż, jeszcze takiej pierwszej gry nie zainstalowałem. Na szczęście.

- prawdziwy 666
- Master of Dead & Hell
chodzi oto że konto na MSN jest od razu kontem na GFWLA to bliżej mi wyjaśnij, bo się już niepokoję. Myślisz o koncie na MSNie? Nie, nie mam zamiaru przesiadać się na live.
a dokładnie o to co pisze tu https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=76017
Windows Live ID
Works with Windows Live, MSN, and Microsoft Passport sites
Account Services

- Tiquill
- V.I.P.
- Kontakt:
Wydaje mi się, że aby stary MSN stał się live to trzeba jeszcze się gdzieś dorejestrować. A, dobra, może i jestem w tym Live i to nawet nie raz. Mam ten ich Passport to pewno i mam parę kont Live. Niech się gonią, nie prosiłem o to.
Offtop end.
Offtop end.

- prawdziwy 666
- Master of Dead & Hell
nie Tiq to działa na tej zasadzie
rejestrujesz się w jednej z usług MS np. MSN
teraz na ten mail i hasło możesz się za logować w GFWL i gotowe
to tak jak na przykład tu (nie wiem czy to nadal działa czy nie) rejestrujesz się na stronie i masz od razu konto na forum
[ Komentarz dodany przez: Tiquill: 2009-01-12, 23:58 ]
Czyli tak jak w Google. Wartości MS to dla mnie odległy świat, stąd me naiwne pytania. Dzięki za wyjaśnienia.
rejestrujesz się w jednej z usług MS np. MSN
teraz na ten mail i hasło możesz się za logować w GFWL i gotowe
to tak jak na przykład tu (nie wiem czy to nadal działa czy nie) rejestrujesz się na stronie i masz od razu konto na forum
[ Komentarz dodany przez: Tiquill: 2009-01-12, 23:58 ]
Czyli tak jak w Google. Wartości MS to dla mnie odległy świat, stąd me naiwne pytania. Dzięki za wyjaśnienia.

- daaanielll
- Wnerwiony urzędas
- Kontakt:
Taka moja malutka recenzyjka:
- leć mała leć i tak nam nie uciekniesz
Seria Grand Theft Auto jest znana wszystkim, chyba niema osoby, która by w nią nie zagrała, a tym bardziej o niej nie słyszała. Nowa odsłona tej świetnej serii to raczej to samo co w poprzednich częściach czyli : Misje polegają głównie na tym dojedź, podwieź, pozabijaj, kup, sprzedaj, wróć. No jednym słowem jak zawsze tylko tu wygląda to... wiele, wiele lepiej, a nawet ciekawiej.
W grze wcielamy się w Nico Bellica, Rosjanina, byłego żołnierza, który po zaproszeniu, przez swojego kuzyna Romana Bellica, przybywa do Liberty City, aby przeżyć "amerykański sen". Roman opisuje w jakim to dostatku żyje, jakie ma fury i ile ma to lasek choć w rzeczywistości tak nie jest, jak to Roman wspomniał. kiedy Nico ląduje przyjeżdża po niego TAXI z "TAXÓWKARNI" Romana...Jadąc do Romana możemy po zwiedzać Liberty etc. Kiedy w końcu dotrzemy na miejsce Roman mówi nam jak jest naprawdę, czyli jakie ma problemy, my oczywiście skorzy do pomocy zgadzamy się na układ i zaczynamy pierwszy wątek fabularny. W grze głównym przedmiotem Nico będzie... komórka, w której znajdziemy... MultiPlayer, Edytor Filmów, SMS, i oczywiście funkcja "mało znana" (hehe xd) połączenia. oprócz tych bajerów w komórze będziemy mieli radio itd. itd. Jak już o radiu mowa stacji radiowych w nowym GTA jest 19, posłuchamy w nich min. Queen-a. W grze oprócz standardowych pojazdów czyli samochody, motocykle, łódki i samoloty, będziemy mogli poruszać się także metrem co wcale nowością w serii GTA nie jest (w GTA III była taka opcja). oprócz tego w grze będziemy mogli poruszać się także TAXI.. nic nowego powiecie ale nie tylko nią kierując tylko siedząc w niej jako pasażer i przemieszczają się z jednego końca mapy na drugi w parę sekund. Lub zwiedzając to oczywiście trwa już odpowiednio długo co do trasy.
- MultiPlayer
Nowe GTA jest na prawe świetne choć konsolowcy grając w nie mają się dużo, dużo lepiej, z powodów, takich jak na PC są cholernie duże wymagania, z którymi nawet najlepsze kompy teraźniejsze na Full Detalach nie dadzą sobie z nią rady (szczególnie grafa, jak twórca powiedział, najlepsze detale uzyskamy tylko z pomocą 2GB pamięci grafiki). instalacja trwa cholernie długo, 2x Płyta DVD = około 1h. ale jest na co czekać, ale... tak jest parę ale, min. takie, ze mamy na PC dużo lepszy MultiPlayer. Warto jeszcze wspomnieć, że gra ma bardzo mocne zabezpieczenia przed torrentami etc. np. Bez zainstalowania Windows LIVE nie zagramy w MP ( do zagrania w MP jest jeszcze potrzebna rejestracja unikalnego klucza) oraz bez LIVE nie zapiszemy stanu Gry !!!!. Nie zważając na błędy czyli wymagania, długość instalacji, gra jest naprawdę dziełem sztuki, którą POLECIĆ mogę każdemu... (Czyżby druga wspaniałość, tak jak i Postal, tylko w całkiem innych klimatach).
- w IV uciekanie przed policją jest o wiele trudniejsze
Wymagania :
Wymagania minimalne:
Windows XP - Service Pack 3 / Windows Vista - Service Pack 1
Intel Core 2 Duo 1.8 GHz lub AMD Athlon X2 64 2.4 GHz
1,5 GB RAM
16 GB miejsca na dysku twardym
nVidia GeForce 7900 lub ATI Radeon X1900 (256 MB)
Wymagania zalecane:
Intel Core 2 Quad 2.4 GHz lub AMD Phenom X3 2.1 GHz
2 GB RAM (XP) / 2,5 GB (Vista)
18 GB miejsca na dysku twardym
nVidia GeForce 8600 lub ATI Radeon HD3700 (512 MB)
Cena : około 129zł
Ocena 9+/10
Ach, ta komóra

Seria Grand Theft Auto jest znana wszystkim, chyba niema osoby, która by w nią nie zagrała, a tym bardziej o niej nie słyszała. Nowa odsłona tej świetnej serii to raczej to samo co w poprzednich częściach czyli : Misje polegają głównie na tym dojedź, podwieź, pozabijaj, kup, sprzedaj, wróć. No jednym słowem jak zawsze tylko tu wygląda to... wiele, wiele lepiej, a nawet ciekawiej.

W grze wcielamy się w Nico Bellica, Rosjanina, byłego żołnierza, który po zaproszeniu, przez swojego kuzyna Romana Bellica, przybywa do Liberty City, aby przeżyć "amerykański sen". Roman opisuje w jakim to dostatku żyje, jakie ma fury i ile ma to lasek choć w rzeczywistości tak nie jest, jak to Roman wspomniał. kiedy Nico ląduje przyjeżdża po niego TAXI z "TAXÓWKARNI" Romana...Jadąc do Romana możemy po zwiedzać Liberty etc. Kiedy w końcu dotrzemy na miejsce Roman mówi nam jak jest naprawdę, czyli jakie ma problemy, my oczywiście skorzy do pomocy zgadzamy się na układ i zaczynamy pierwszy wątek fabularny. W grze głównym przedmiotem Nico będzie... komórka, w której znajdziemy... MultiPlayer, Edytor Filmów, SMS, i oczywiście funkcja "mało znana" (hehe xd) połączenia. oprócz tych bajerów w komórze będziemy mieli radio itd. itd. Jak już o radiu mowa stacji radiowych w nowym GTA jest 19, posłuchamy w nich min. Queen-a. W grze oprócz standardowych pojazdów czyli samochody, motocykle, łódki i samoloty, będziemy mogli poruszać się także metrem co wcale nowością w serii GTA nie jest (w GTA III była taka opcja). oprócz tego w grze będziemy mogli poruszać się także TAXI.. nic nowego powiecie ale nie tylko nią kierując tylko siedząc w niej jako pasażer i przemieszczają się z jednego końca mapy na drugi w parę sekund. Lub zwiedzając to oczywiście trwa już odpowiednio długo co do trasy.

Nowe GTA jest na prawe świetne choć konsolowcy grając w nie mają się dużo, dużo lepiej, z powodów, takich jak na PC są cholernie duże wymagania, z którymi nawet najlepsze kompy teraźniejsze na Full Detalach nie dadzą sobie z nią rady (szczególnie grafa, jak twórca powiedział, najlepsze detale uzyskamy tylko z pomocą 2GB pamięci grafiki). instalacja trwa cholernie długo, 2x Płyta DVD = około 1h. ale jest na co czekać, ale... tak jest parę ale, min. takie, ze mamy na PC dużo lepszy MultiPlayer. Warto jeszcze wspomnieć, że gra ma bardzo mocne zabezpieczenia przed torrentami etc. np. Bez zainstalowania Windows LIVE nie zagramy w MP ( do zagrania w MP jest jeszcze potrzebna rejestracja unikalnego klucza) oraz bez LIVE nie zapiszemy stanu Gry !!!!. Nie zważając na błędy czyli wymagania, długość instalacji, gra jest naprawdę dziełem sztuki, którą POLECIĆ mogę każdemu... (Czyżby druga wspaniałość, tak jak i Postal, tylko w całkiem innych klimatach).

Wymagania :
Wymagania minimalne:
Intel Core 2 Duo 1.8 GHz lub AMD Athlon X2 64 2.4 GHz
1,5 GB RAM
16 GB miejsca na dysku twardym
nVidia GeForce 7900 lub ATI Radeon X1900 (256 MB)
Wymagania zalecane:
Intel Core 2 Quad 2.4 GHz lub AMD Phenom X3 2.1 GHz
2 GB RAM (XP) / 2,5 GB (Vista)
18 GB miejsca na dysku twardym
nVidia GeForce 8600 lub ATI Radeon HD3700 (512 MB)
Cena : około 129zł
Ocena 9+/10

Ostatnio zmieniony 25 sty 2009, 21:38 przez daaanielll, łącznie zmieniany 1 raz.
No nieźle daaanielll, właśnie przy okazji:
Mam ten nowy patch i nie mogę grać w MP, pisze że you must accest GFWL itd. loguje się wszędzie gdzie trzeba i nadal grać nie mogę
proszę pomóżcie jak możecie. (wcześniej przed tym 2 patchem działało tak jak trzeba)
Mam ten nowy patch i nie mogę grać w MP, pisze że you must accest GFWL itd. loguje się wszędzie gdzie trzeba i nadal grać nie mogę

"Musimy być niewolnikami praw abyśmy byli wolni" - Cyceron
- little_psycho
- Wytrenowany morderca
Mam 2 zastrzeżenia do recenzji.
1. Niko, nie Nico.
2. Był Serbianinem , nie Rosjaninem.
1. Niko, nie Nico.
2. Był Serbianinem , nie Rosjaninem.