Arcanum - Przypowieść o Maszynach i Magyi

Rozmowy o innych grach wszelakiego rodzaju.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Marian
Miłośnik broni
Posty: 141
Rejestracja: 24 lut 2007, 22:14

30 sty 2008, 17:04

aaa...znowu ta "gra"...
Kmieciu przyznaj sie że używasz czitów ;p Bo jak nie to ktoś zrobi nalot na twoją chatę xD


Obrazek
Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4985
Rejestracja: 14 paź 2006, 12:33
Lokalizacja: Lodsch
Kontakt:

30 sty 2008, 17:42

Póki co, to ja robię Ci jutro nalot na chatę, ze starszymi. :P (Chyba o tym wiesz.)

A nawet nie wiem, czy istnieją kody do Arcanum - ew. edytory i nivelatory, których nie używam, bo moja wersja gry się nie zgadza. Poza tym, w Arcanum, jeśli już "jestem w kropce", to nie z powodu zbyt dużej ilości przeciwników, a z niemożności dalszych działań. Często jest tak, że po prostu nie wiem, co robić dalej... ale za to kocham dzieło Troiki. :P

Natomiast poradnika zdarzyło mi się używać, choćby w celu przeprowadzenie 'polityki lepszej działalności'. A po polskiemu x D : czasem lepiej jest nie wykonać danego zadania, by potem nie mieć problemów.


Obrazek
Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4985
Rejestracja: 14 paź 2006, 12:33
Lokalizacja: Lodsch
Kontakt:

10 lut 2008, 19:40

Przeszedłem Arcanum! Zaraz zaczynam grę od nowa. :D


Obrazek
Awatar użytkownika
Minpis
Wnerwiony urzędas
Posty: 22
Rejestracja: 27 lis 2008, 10:12

26 gru 2008, 12:28

Grałem kiedyś w tą grę, grałem. :D Niestety zbytnio mi się nie spodobała. Gra nie była dla mnie zbyt wciągająca, pewnie ze względu na niezwykle smętną muzykę, która moim zdaniem w dużym stopniu buduje klimat każdej gry, a w tym przypadku słuchając jej, miało się ochotę podciąć sobie żyły. :/ Gra jest ogólnie gorsza od Fallout 1,2 (porównuję ją do tych produkcji, bo ludzie, którzy zrobili Arcanum kiedyś wchodzili w skład Black Isle Studio), ale pod pewnym względem jest lepsza od tych gier. Jest bardziej rozbudowana, jest w niej większa swoboda niż w F1,2 (o Fallout Tactics już nie mówiąc, a w trójkę nie grałem i nie wiem jak tam jest ze swobodą, zresztą zrobiło ją już inne studio). I to byłby największy plus tej gry - duża swoboda. A tak to jakoś mi się nie spodobała - według mnie gra jest po prostu nudna.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2008, 12:29 przez Minpis, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4985
Rejestracja: 14 paź 2006, 12:33
Lokalizacja: Lodsch
Kontakt:

26 gru 2008, 22:06

Minpis pisze:ze względu na niezwykle smętną muzykę
:OOOOOOOOOOOOO

Mam ochotę Ci wlepić warna za taką gadkę.
Minpis pisze:gra jest po prostu nudna.
>.< Pomocy!


Każdy ma swoje zdanie, oczywiście Twoje szanuję. ;) Ale radzę Ci jeszcze raz spróbować zagrać. :D Arcanum <3...


Obrazek
Awatar użytkownika
Minpis
Wnerwiony urzędas
Posty: 22
Rejestracja: 27 lis 2008, 10:12

27 gru 2008, 11:55

Robsessed pisze:Ale radzę Ci jeszcze raz spróbować zagrać. :D Arcanum <3...
Kto wie, może jeszcze raz spróbuję zagrać... ale słyszałem, że podobno najlepiej jest grać z najnowszych patchem. A tak się składa, że do Polskiej wersji nie ma najnowszego patcha, jeśli chce się go zainstalować to trzeba kombinować (kombinować! :/ ), bo jest tylko angielski. Może gra bardziej by mnie wciągnęła z najnowszą łatką, bo gdzieś czytałem, że ktoś polecał, żeby grać z najnowszą aktualizacją (i właśnie ta osoba nie tylko ze względu na poprawione błędy ją polecała... chyba ;> ).

Rob, a Ty grałeś w Polską czy angielską wersję ?


Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4985
Rejestracja: 14 paź 2006, 12:33
Lokalizacja: Lodsch
Kontakt:

27 gru 2008, 14:56

W polską. Natomiast nie umiałem dobrze skonfigurować emulatora, który umożliwia osiągnięcie bodajże 127 levelu. Normalny limit to 50.


Obrazek
Awatar użytkownika
Smuggler
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 670
Rejestracja: 05 lip 2008, 16:39
Lokalizacja: Poznań

27 gru 2008, 15:31

Zaciekawiła mnie ta gra kiedy przeczytałem że twórcy Fallouta maczali w niej palce :D Ale problem jest where i can get zat game? :( Bo w sklepach nie widziałem :( :P


Awatar użytkownika
Kariko
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 1227
Rejestracja: 28 gru 2006, 16:51
Lokalizacja: Bydgoszcz / Gdańsk

12 wrz 2009, 14:08

No ja też nie mogę jej nigdzie namierzyć. Szkoda, że w pakiecie "Legendy RPG" (hołd składam pomysłodawcom i zawartości) tego nie ma. Może trzeba polować na allegro. Kiedyś w Arcanuma zagram, teraz mnie jeszcze zachęcił artykuł "Gry wiecznie żywe" z najnowszego CDA


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

12 wrz 2009, 17:45

Problem w tym, ze dystrybutor Arcanum na nasz kraj nie istnieje od prawie 5 lat, przez co kupienie nowej, polskojęzycznej wersji graniczyć może z cudem :-( Pozostaje niby ebay, świstak czy inne allegro jednak tam również nie będzie łatwo. 8-)
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2009, 17:46 przez Lothar, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor
Posty: 7035
Rejestracja: 16 wrz 2007, 13:24

23 kwie 2010, 20:33

Do kupienia w Playu 5/10. Kupiłem, zainstalowałem, trochę pograłem i mam ochotę na więcej. :D

Zamierzam z kumplem pograć w multi. Zamierzam także grać w single, ale mam pytanie. Dlaczego moja postać co chwilę się przewraca? Biegnę sobie, biegnę, nagle *bęc* i leży przez 3 sekundy. Bardzo to denerwuje i zniechęca do dalszej gry.


"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Kariko
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 1227
Rejestracja: 28 gru 2006, 16:51
Lokalizacja: Bydgoszcz / Gdańsk

23 kwie 2010, 21:39

Mr Minio pisze:Dlaczego moja postać co chwilę się przewraca? Biegnę sobie, biegnę, nagle *bęc* i leży przez 3 sekundy. Bardzo to denerwuje i zniechęca do dalszej gry.
Ja też to mam, nie jestem pewien, ale to się dzieje, gdy ten niebieski pasek spadnie ci do zera. Poziom tego odnawia się z czasem. Jak na razie, to drażni mnie w tej grze to, że nic nie trafiam z pistoletu. Chciałem zrobić postać na broń palną, ale w sumie wyszło na to, że biegam z mieczem, bo z rewolweru same pudła O_o


Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor
Posty: 7035
Rejestracja: 16 wrz 2007, 13:24

24 kwie 2010, 09:35

Mi rewolwer się trafił już w 2 czy 3 skrzynce, ale co z tego, jak robię postać magiczną. xD


"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor
Posty: 2236
Rejestracja: 27 sty 2007, 21:40
Lokalizacja: Greenbelt

24 kwie 2010, 10:02

Mr Minio pisze:Zamierzam z kumplem pograć w multi. Zamierzam także grać w single, ale mam pytanie. Dlaczego moja postać co chwilę się przewraca? Biegnę sobie, biegnę, nagle *bęc* i leży przez 3 sekundy. Bardzo to denerwuje i zniechęca do dalszej gry.
Zmęczenie (niebieski pasek), jeśli spada do zera postać traci na chwilę przytomność. Bardzo szybko go ubywa, gdy gramy magiczna postacią, zwłaszcza na początku. U handlarzy można nabyć miksturki regenerujące (mag) lub rozbudzacze (technolog). Warto sobie zrobić zapas, bo bardzo się przydają.
Kariko pisze:Chciałem zrobić postać na broń palną, ale w sumie wyszło na to, że biegam z mieczem, bo z rewolweru same pudła
Po nabyciu szkolenia na ucznia w Zamglonych Wzgórzach pudeł jest o wiele mniej.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2010, 10:03 przez kazik, łącznie zmieniany 1 raz.


ODPOWIEDZ