Zjawiska Paranormalne w Postal
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
- DJ Pudzianos
- Miłośnik broni
Błąd dotyczący atomówki w AWP, najlepiej widać go w misji bankowej.
Wchodzę na dach, kopniakiem wybijam szybę, stzrelam z atomówki do środka banku i uciekam. Po chwili wchodzę na doł, leży mnóstwo członków - ręce, nogi.. A głowy ludzi wiszą w powietrzu, tak, jakby nadal tkwiły na korpusie. Można do nich podejść, są "materialne" - tzn. nie można przez nie przenikać. Srzelam z shotguna, pojawia się fontanna krwi i kawałków czaszkli itd, standard przy zniszczeniu głowy, tylko ze... głowa nadal tam się znajduje i wciąż jest materialna. Moge ją kopać itd, ale nie mogę zmienić jej położenia. Strzelanie nic nie daje, nawet krew nie leci, a pociski śladów nie zostawiają. Hmm, może to wina promieniowania?
Wchodzę na dach, kopniakiem wybijam szybę, stzrelam z atomówki do środka banku i uciekam. Po chwili wchodzę na doł, leży mnóstwo członków - ręce, nogi.. A głowy ludzi wiszą w powietrzu, tak, jakby nadal tkwiły na korpusie. Można do nich podejść, są "materialne" - tzn. nie można przez nie przenikać. Srzelam z shotguna, pojawia się fontanna krwi i kawałków czaszkli itd, standard przy zniszczeniu głowy, tylko ze... głowa nadal tam się znajduje i wciąż jest materialna. Moge ją kopać itd, ale nie mogę zmienić jej położenia. Strzelanie nic nie daje, nawet krew nie leci, a pociski śladów nie zostawiają. Hmm, może to wina promieniowania?

Nie, to błąd gry. Podobnie miałem używając alternatywnego ataku SMEGa, czy Original Shotguna.DJ Pudzianos pisze: Hmm, może to wina promieniowania?
"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
- DJ Pudzianos
- Miłośnik broni
Kolejny błąd, ale dotyczący AW. W misji w odmóżdżarnii, Postal wchodzi do takiego pokoju, gdzi pies wsióra zabija jakąś kobietę. Zanim tam wejdziemy, puśćmy do środka napalm. W moim przypadku zwęgleniu uległ kot "Flafi". Gdy wsiór mowi: "Flafi, od tylca!", kot lezy martwy, kamera podąża wzdłuż pustej ściany, zatrzymuje się przy transformatorze. Słuchać trzaski, opada krata. Ale nie ma sprawcy tego przypadku 
Podobna rzecz jak z płonącymi wsiorami w środę, tylko, ze tutaj kotek "zmarł".

Podobna rzecz jak z płonącymi wsiorami w środę, tylko, ze tutaj kotek "zmarł".
Co do fajnego zdjęcia z drzewem, to mi przypomina coś z "Duma", a mianowicie :
https://img39.imageshack.us/i/shot00058jr1.jpg/
https://img196.imageshack.us/i/doom2iconofsin.png/
Widać podobieństwo? Na pierwsze rzuty oka - nic. Ale po dłuższym przypatrzeniu się...
https://img39.imageshack.us/i/shot00058jr1.jpg/
https://img196.imageshack.us/i/doom2iconofsin.png/
Widać podobieństwo? Na pierwsze rzuty oka - nic. Ale po dłuższym przypatrzeniu się...
Kurde faktycznie jak się lepiej przypatrzyć to można zauważyć podobieństwo, może niezbyt duże (pewnie nawet niezamierzone tylko tak wyszło) ale jednak 

"Musimy być niewolnikami praw abyśmy byli wolni" - Cyceron
Nie. Ten z Dooma ma rogi po bokach, ten na drzewie na górze. Twarz może i podobna, ale to nie to samo. Tak, czy inaczej ten byk w Postalu to tylko nasz wyobrażenia, gdyż to jest tylko teksturka. 
Tak czy inaczej pooglądam inne drzewa. Być może znajdę inne wyryte w drzewie przekazy podprogowe zza zaświatów.

Tak czy inaczej pooglądam inne drzewa. Być może znajdę inne wyryte w drzewie przekazy podprogowe zza zaświatów.

- serwos111
- Badass Multikiller
A mi się kiedyś zdarzyło coś dziwnego w walce z demonem pod koniec AW podbiegłem do skały z tyłu demona i nacisnąłem 2 razy skok......i sruuuuuuuu .Wyje...o mnie do nieba z prędkosciom strzału......dziwne no nie ???? a i zapomniałem dodać że gdy już doleciałem do nieba to zrobiło się szaro i nic nie mogłem zrobić.

To nie jest raczej nic niezwykłego ani paranormalnego. To najwyżej zwykły bug.
Mi się rożne rzeczy zdarzały wiele razy kończyny lub całe ciała wisiały w powietrzu .Np jest kilka takich trików jak np położy się pączka i się na niego naszcza i jak zje go policjant to się zrzyga .Pamiętacie to jajko wielkanocne w ED ? Albo te nieśmiertelne psy pod sklepem mi się wydaje że połowa z tych zjawisk jest zamierzona przez twórców.
Świat idzie ku przepaści popatrzmy na młodzież co robi jak się zachowuję.Starsi ludzie głupieją , młodzi też z każdym rokiem coraz gorzej.Czas na zmiany są one nieuniknione lecz w tym przypadku nie mają sensu.....
Z tych co wymieniłeś - wszystkie były zamierzone przez twórców. Czasem powstają jednak jakieś bugi, których nawet twórcy nie przewidzieli(vide trupi krąg).
Gdzie miałeś ten trupi krąg ? Ja nigdy go nie znalazłem .
Świat idzie ku przepaści popatrzmy na młodzież co robi jak się zachowuję.Starsi ludzie głupieją , młodzi też z każdym rokiem coraz gorzej.Czas na zmiany są one nieuniknione lecz w tym przypadku nie mają sensu.....