Wysokie zapotrzebowanie na obiekt zwany polska czcionka...

Dyskusje o programach i sprzęcie komputerowym oraz mobilnym, a także internet i ogólne problemy.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
bobo
Seryjny zabójca
Posty: 255
Rejestracja: 08 lut 2007, 00:16
Lokalizacja: Toronto

08 gru 2007, 19:45

Jak wiecie badz nie, od jakiegos czasu mieszkam w kraju o nazwie Kanada. Wszystko byloby super i wogle miod gdyby nie brak polskiej czcionki. Jej brak objawia mi sie w postaci szeregu blizej nieokreslonych znakow w miejscu polskiej litery. Wiecie moze jak mozna ten problem rozwiazac? :cry:


Obrazek
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7040
Rejestracja: 11 sie 2007, 22:28
Lokalizacja: East Mayberry

08 gru 2007, 19:54

Zerknij tu.


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

08 gru 2007, 19:55

Pozwolisz, że zapodam z polskiego WinXP? :-P Chyba znajdziesz odpowiednie miejsca u siebie.
No więc: Start->Ustawienia->Panel Sterowania, następnie Ustawienia Regionalne i Językowe, wejdź w zakładkę Języki, tam kliknij przycisk Szczegóły i pojawi się lista "klawiatur" zainstalowanych w systemie. Pyknij na Dodaj, w okienku wybierz Język: POLSKI, Układ Klawiatury/IME: Polski (Programisty), pyknij OK (prawdopodobnie zainstaluje się nowy język), później ustaw "Język Domyślny" na "Polski - Polski (programisty)" i powinno być ok 8-)
Chyba, że nie używasz WinXP xD

===EDIT===
Silver mnie uprzedził :-P
Ostatnio zmieniony 08 gru 2007, 19:55 przez Lothar, łącznie zmieniany 1 raz.


ODPOWIEDZ