Wybory prezydenckie 2015

Bardziej i mniej konkretne rozmowy na określone tematy, niezwiązane bezpośrednio z tematyką strony, ale nurtujące niemal każdego. To wcześniejszy Duży Hyde Park plus kilka luźniejszych tematów.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
EvilYeah
Pracownik RWS
Pracownik RWS

05 maja 2015, 17:18

dlatego ja nie idę w tym roku na wybory xD
a tak na serio, to moim zdaniem nie ma na kogo głosować
pewnie wygra Bronek, na którego bym nawet zagłosował (mniejsze zło)
najbardziej "estetyczna" jest jednak Madzia Ogórek, która pewnie nie wygra

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 14 razy
Otrzymał  piwo: 6 razy
Kontakt:

05 maja 2015, 20:07

EvilYeah pisze:pewnie wygra Bronek, na którego bym nawet zagłosował (mniejsze zło)
Jak dla mnie jeszcze gorszy prezydent od L. Kaczyńskiego, nie dość że nierób, to jeszcze popełnia gafę za gafą. I do tego ma spasioną żonę (a Pierwsza Dama powinna się jakoś prezentować).
Kwaśniewski to był pijak i komuch, ale większość go lubiła (i miał ładną żonę). Kaczyński też nie był taki zły, po prostu propaganda PO i mediów zrobiła z niego kurduplowatego kartofla, a wcale nie był wiele niższy od poprzedników i następców (Kaczyński - 1,68, Kwaśniewski - 1,71, Komor - 1,75).
IMO najgorszy był Wałęsa vel. Bolek, prostak nieumiejący się wysłowić, kłamca (druga Japonia, sto milionów dla każdego), sprzedawczyk i pazerny typek żerujący na swojej "sławie" od lat.
Widzę tu wielu fanów Korwina, zapomnijcie, on nigdy nie będzie prezydentem i chyba sam zresztą w to nie wierzy, urządził całkiem nieźle siebie i swoją rodzinę i pewnie mu to wystarczy, zresztą ile on ma już lat - 73? Za stary jest.

I regret nothing
Yossarian
Grabarz
Grabarz
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

05 maja 2015, 20:14

Dzienis pisze:zresztą ile on ma już lat - 73? Za stary jest.
Wiesz, taki Dżyngis-Chan większość podbojów dokonał po 60. roku życia :P

Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 14 razy
Otrzymał  piwo: 6 razy
Kontakt:

05 maja 2015, 20:18

Yossarian pisze:Wiesz, taki Dżyngis-Chan większość podbojów dokonał po 60. roku życia :P
A Aleksander Wielki dokonał większośći podbojów przed trzydziestym rokiem życia. :P
Zresztą rozmawiamy o prezydencie, funkcji reprezentacyjnej, nie o przywódcach wszechczasów. ;)
Prezydent nie powinien być za stary, ale też nie powinien być za młody.

I regret nothing
Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

05 maja 2015, 20:19

IMO najgorszy był Wałęsa vel. Bolek, prostak nieumiejący się wysłowić, kłamca (druga Japonia, sto milionów dla każdego), sprzedawczyk i pazerny typek żerujący na swojej "sławie" od lat.
:zdziw:
To nasz bohater

8=======D
Yossarian
Grabarz
Grabarz

05 maja 2015, 20:49

Jeśli ma się sprawny umysł, to wiek chyba nie powinien mieć większego znaczenia? :P

Awatar użytkownika
Piroziom
ServerAdmin
ServerAdmin

05 maja 2015, 21:54

Dzienis pisze:Widzę tu wielu fanów Korwina, zapomnijcie, on nigdy nie będzie prezydentem i chyba sam zresztą w to nie wierzy
Nie chcę robić sobie wrogów, ale uważam że skończy tak jak Palikot. Ma swoje 5 minut, pokażą się jego słabości i poparcie spadnie. Niestety Polska to nie kraj miodem i mlekiem płynący, ale polityka zawiła i skomplikowana (nie wspominając już o tym że żyjemy pod dyktando durnej UE która wlepia nam kary za byle gów*).

Piro is back ;>
Awatar użytkownika
ArtekXDPL
Seryjny zabójca

06 maja 2015, 09:23

Dla mnie jest tylko 2 kandydatów: Komorowski lub Duda. Uważam, że nie ma po co głosować na innych bo oni i tak nie wygrają. Patrząc na spoty wyborcze obu kandydatów, spot Dudy ukazuje że uczyni on z Polski "krainę płynącą miodem" (czy jakoś tak). Jego hasło "Godne życie w bezpiecznej Polsce". Uważam, że brzmi to za pięknie, aby stało się prawdziwe. Sądzę, że jego zamiary są tak naprawdę inne, a to hasło ma rozbudzić w nas nadzieje, że wybór go naprawdę zmieni nasze życie na lepsze. Czyli jest to działanie pod publikę, aby tylko zdobyć jej głosy. Więc uważam, że lepiej byłoby zagłosować na Komorowskiego, on przynajmniej nie obiecuje tak wiele, myśli realistycznie. Zazwyczaj tak jest, że ten co tak dużo obiecuje, zazwyczaj potem nie spełnia tego. (Dobry przykład: Tusk?)

Umieram i powstaje z popiołów jak Phoenix, już od stuleci.
Awatar użytkownika
Cziko
Stuprocentowy psychol
Stuprocentowy psychol

06 maja 2015, 16:12

W sumie dobrze gada , ale z drugiej strony - co by było na świecie gdyby Unia na prawdę znikła?
To by się zrobił drugi Iran (albo Watykan tylko biedniejszy) i spierdoliłabym do UK/Australii.

Jakby mi dali do wyboru PO i PiS wzięłabym pierwsze. Mając do wyboru wszystkich siedziałabym w domu. Przede wszystkim dlatego, że nie lubię pisowców w ogóle podobnie jak i cała moja rodzina (w sumie wszyscy wychodzą na oszustów", "złodziei", "kutasów" i "kurduplów", ale ważne, żeby PiS nie wygrał xD ) Kampania Dudy to kampania negatywna - pokazuje to, że konkurent czegoś nie zrobił + Duda trochę zmienny jest w swoich poglądach dotyczących kwestii kontrowersyjnych... A bycie jak flaga na wietrze to nic dobrego.
I co, kolejny prezydent z którego wszyscy będą się śmiali za granicą? :/
I bez tego jesteśmy pośmiewiskiem.
Jak sobie poczytasz, jak się wyraża o homo to dochodzi do tego, że jest jeszcze cham i prostak, a pokojowa nagroda Nobla dotyczy pokoju dla wybrańców.

Kij że bohater, krytykować można każdego. Papieża też ;)
Jak macie głosować tylko dlatego że ktoś tak głosuje, to sobie darujcie.
Zgadzam się
Nie chcę robić sobie wrogów, ale uważam że skończy tak jak Palikot. Ma swoje 5 minut, pokażą się jego słabości i poparcie spadnie.
I z tym też się zgadzam
Widzę tu wielu fanów Korwina, zapomnijcie, on nigdy nie będzie prezydentem i chyba sam zresztą w to nie wierzy, urządził całkiem nieźle siebie i swoją rodzinę i pewnie mu to wystarczy, zresztą ile on ma już lat - 73? Za stary jest.
Umrze, zanim go wybiorą xD

Jeśli chodzi PO i PiS, to jest tak samo źle, tylko ci drudzy dokładają do tego za dużo hejtu... "Marsz w obronie demokracji", a tam papież i wysyłanie kogoś za Ural. PiS jak małe dziecko, nie wygrało w Chińczyka = reszta oszukuje i rozwalamy planszę. Nawet jak kandydat nie jest aż taki zły, to warto spojrzeć na potencjalny elektorat.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2015, 16:18 przez Cziko, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Tardis
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

06 maja 2015, 17:19

Wow. Byłem ciekaw co napisze Cziko i okauzję się, że w 100 prcoent się z nią zgadzam ;p
Zaprawdę dziwne
Ale ważne by nie wygrał PIS oczywiście ;p
A teraz pomyślmy. Co zrobić by realne polepszyć życie w Polsce?
Może podnieść kurs złotówki?

Niebawem Mapka Niespodzianka 2!
Czekajcie panowie spokojnie!
Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

06 maja 2015, 17:47

Tardis pisze:Wow. Byłem ciekaw co napisze Cziko i okauzję się, że w 100 prcoent się z nią zgadzam ;p
Zaprawdę dziwne
Ja byłem przekonany że to napisał Seebeek, dopiero czytając twój post, wyszedłem z błędu ;)
Gdyby nie kościół to PIS by zdechł, gdyby nie PIS to zdechł by kościół.

Gdyby Palikot nie był takim pajacem, to bym na niego zagłosował, bo sporo racji ma. Tylko nikt go nie słucha, właśnie dlatego że pajacuje.

8=======D
Awatar użytkownika
seebeek17
Modder
Modder
Kontakt:

06 maja 2015, 17:52

Rycho3D pisze:Gdyby nie kościół to PIS by zdechł, gdyby nie PIS to zdechł by kościół.
A gdyby nie kościół to islam by się na nas wjebał. ;)

Awatar użytkownika
Tardis
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

06 maja 2015, 17:52

Rycho3D pisze:
Gdyby nie kościół to PIS by zdechł, gdyby nie PIS to zdechł by kościół.
To pierwsze to prawda. Ale drugie nie. Przecież kościół funkcjonuje na całym świecie. A Pis nie ;p

Palikot miał dobre założenia i zmarnował potencjał wchodząc w jakieś bezsesowne sojusze i łamiąc
własne zasady

Niebawem Mapka Niespodzianka 2!
Czekajcie panowie spokojnie!
Awatar użytkownika
Tiszer
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

06 maja 2015, 18:28

seebeek17 pisze:
Rycho3D pisze:Gdyby nie kościół to PIS by zdechł, gdyby nie PIS to zdechł by kościół.
A gdyby nie kościół to islam by się na nas wjebał. ;)
To tylko gdybanie, przykładem odwrotnym mogą być Czechy, kraj który odszedł od kościoła i nie narzeka na wysyp islamistów.
Proszę, nie babrajmy się już w Sarmackie przeświadczenia typu: "Polska przedmurzem Chrześcijaństwa".
Żyjemy w XXI wieku i religia powoli odchodzi do lamusa :)
Co do Prezydenta, to mam mieszane uczucia.
Bronek dno, odgrzewanie kotleta, mnóstwo pomyłek, kiepski program.
Kukiz, pomysły dobre, wizerunek już jednak nie jest taki kolorowy, no i pomysł z okręgami jednomandatowymi w dzisiejszym bagnie zwanym "wyborami", pomysł ironiczny.
Kowalski, bez komentarza.
Palikot, jak wyżej.
Tanajno, porażka i dno, system demokracji bezpośredniej dobry, ale nie w warunkach Polski A i Polski B, kandydat wzięty z dupy.
Wilk, pomysły bardzo dobre, możliwe, że na niego zagłosuję, ale jednak nie jestem zwolennikiem prawicy.
Braun, tu też nie skomentuję.
Mikke, nie moja bajka, chociaż pomysły ma dobre, wielu młodym osobą jego wizerunek pasuję, ja po prostu wychowany jestem w domu nie prawicowym, dlatego jego niektóre wypowiedzi mnie odrzucają.
Ogórek, lol ona tak na poważnie?
Duda, wielki aktor, gdybym nie był anty-pis, zagłosowałbym na niego, widać że stoją za nim całe sztaby ludzi.
Jednak prowadzi on kampanie nienawiści (TVN here) i większość osób po prostu widzi w nim Kaczyńskiego.
Jarubas, beton peselowski, kandydat wystawiony by był, oto co.
Większość spostrzeżeń wywnioskowałem na podstawie debaty w tv, tvn-u, internetu i fanpagey w necie, czytam też opinie ludzi na różnych stronach.
Dlatego moja ocena może być nacechowana propagandą, należy jednak wziąć pod uwagę fakt, że ocena polityczna osób nigdy nie będzie obiektywna, zawsze się na czyjejś opinii wzorujemy, czy to jest rodzina, znajomi, ludzie w internecie.
Należy jednak też samemu poczytać programy polityków.
W sumie zanim ostatecznie wybiorę kandydata, sprawdzę jeszcze wszystkie programy, wszystkich kandydatów.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2015, 18:42 przez Tiszer, łącznie zmieniany 1 raz.

Yossarian
Grabarz
Grabarz

06 maja 2015, 19:15

https://www.wykop.pl/link/2531315/ama-marian-kowalski/
Kowalski odpowiada(ł) na pytania. Co do islamu - spożywanie alkoholu jako używki jest zakazane. Wieprzowiny też nie wolno spożywać. Biorąc pod uwagę, że wielu nie wyobraża sobie życia bez schabowego oraz wódki/piwa, to islam raczej u nas nie zagości.

Zablokowany