Windows Vista

Dyskusje o programach i sprzęcie komputerowym oraz mobilnym, a także internet i ogólne problemy.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Reality Master
Modder
Modder
Posty: 1093
Rejestracja: 07 lis 2007, 19:41
Kontakt:

24 lis 2007, 16:00

Proszę nie obrażać mojej Visty :D


Awatar użytkownika
Barbarzyńca
Wstydliwy morderca
Posty: 3
Rejestracja: 24 lis 2007, 18:24
Lokalizacja: z nicości

24 lis 2007, 18:37

Vistyra dobry system. bardzej stabilny od XP ale i tak gorszy od Linuksa


Awatar użytkownika
Reality Master
Modder
Modder
Posty: 1093
Rejestracja: 07 lis 2007, 19:41
Kontakt:

24 lis 2007, 18:44

Chociaż jeden dobry komentarz :) ...


Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4985
Rejestracja: 14 paź 2006, 12:33
Lokalizacja: Lodsch
Kontakt:

30 lis 2007, 16:29



Obrazek
Awatar użytkownika
Reality Master
Modder
Modder
Posty: 1093
Rejestracja: 07 lis 2007, 19:41
Kontakt:

30 lis 2007, 16:39

Miałem to za czasów przedpotopowego XP z tym że wersję 6.0.
Lepsze jest to -> https://www.instalki.pl/programy/downloa ... timate.php
Barbarzyńca pisze:Vistyra dobry system. bardzej stabilny od XP ale i tak gorszy od Linuksa
Zgadzam się :P Mandriva Linux 2007 rządzi!


Awatar użytkownika
Obrzyn_ek
Początkujący morderca
Posty: 69
Rejestracja: 19 mar 2007, 19:31

16 gru 2007, 00:33

Również Viste posiadam i narazie nie mogę na nią narzekać. Wszystkie programy i gierki, które były jeszcze niedawno na moim XP działają bez zarzutu. Co do wyglądu jest super, pasek boczny bardzo mi się przydaje (szczególnie Nero DiscCopy), wygodne w niej wyszukiwanie plików. wielki + dla nowego Windowsa.


Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4985
Rejestracja: 14 paź 2006, 12:33
Lokalizacja: Lodsch
Kontakt:

16 gru 2007, 00:42

Ile obecnie kosztuje system Vista?


Obrazek
Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

16 gru 2007, 00:47



Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor
Posty: 7035
Rejestracja: 16 wrz 2007, 13:24

16 gru 2007, 12:50

Mam pytanie nowicjusza:

Czy gdy ktoś ma kartę obsługującą DX10 i nie ma Vista to nie może grać z DX10 z ładniejszą grafiką? Czyli: Czy z Windows XP można grać w grę z DX10 mając grę potrzebującą DX10? Rozumiecie xD?


"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
SovietPolska
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach
Posty: 525
Rejestracja: 18 sie 2007, 00:36

16 gru 2007, 13:20

Ić sie polskiego poucz xD
Musisz mieć Viste żeby dx10 ci działał inaczej kicha :)


Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor
Posty: 7035
Rejestracja: 16 wrz 2007, 13:24

16 gru 2007, 13:29

Tak to jest gdy piszę w pośpiechu...

Ale kicha. Czyli jak ktoś nie zamierza kupować Visty, to nie opłaca się kupować karty obsługującej DX10?


"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Posty: 2005
Rejestracja: 06 mar 2007, 16:34
Lokalizacja: Azyl
Kontakt:

17 gru 2007, 19:23

Oczywiście że się opłaca. Wkoncu najnowszy pixel shader 4.0 jest ;) Noi wkoncu kiedys bedziesz wkoncu zainstalowac viste. Ja napewno ale nie w tym wieku


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

17 gru 2007, 19:51

To zależy, czy współczynnik cena/jakość w kartach DX9 i DX10 jest mniej więcej taki sam :-P Bo jeśli karta z DX9 jest o 200zł tańsza od identycznej (pod względem parametrów) z DX10, to nie jest to specjalnie opłacalne, zwłaszcza, że SM4.0 można z powodzeniem emulować na na SM3.0 z dodatkowym zyskiem wydajności 8-) Na początku przyszłego roku ma się pojawić kilka bibliotek umożliwiających taką magię, a co za tym idzie - granie w takiego Crysis pod DX10 na karcie z DX9, ale z zachowaną jakością grafiki i efektów z DX10 8-)
Jeśli jednak za jakiś czas zamierzasz przeskoczyć na Vistę, a różnica w cenach karty nie będzie porażająca - kupuj kartę z DX10 8-)


ODPOWIEDZ