Rip´s Weapons Mod V1 autorstwa niejakiego
TheRip, obecnego od lat na niemieckiej scenie Postala, admina strony Postal2stp.de, teraz dostępnej pod innym adresem, to całkiem nowe dzieło dla Postala 2, przeznaczone głównie dla trybu multi. Ale można też grać w trybie single. Autor nieśmiało je reklamował, wysyłając do nas wiadomość, więc ja z nieśmiałością zacząłem je testować.

Cieszy, że znów coś nowego mamy dla Postala, a mnie przede wszystkim to, że mogę tu ruszyć na STP, a nie, jak wszystko ostatnio, na AWP.

Przeznaczone dla multi, stąd STP. Ale - musi to być STP z patchem 1409X made by Kamek i Toploader (jest w naszym downloadzie). Ale dobra, co tam mamy?
Większość to przeróbki i importy broni z AWP. Fajnie, to kolejny mod, w którym możemy używać broni AWP w podstawce. Są też nowości. Mnie najbardziej przypadł do gustu nowy miotacz płomieni, coś w tym stylu zawsze chciałem. Jest też klawiatura, którą można przydzwonić wrażemu obywatelowi, karabin maszynowy - nie kojarzę już jaki to model, ale pamięta czasy II wojny. No i nowy toporek.
I wszystko fajne, tylko że... błyszczy, błyszczy, nawet drewno!

Nie wiem, co ludzie widzą w tych shaderach, w tym modzie osiągnęło to już absurd. Zwłaszcza granat. Animacja też nie wszędzie zadowala, a już zawodzi przy miotaczu, bo nie pasuje, zasłania środek ekranu. No i ikonki HUDa, nawet nowe bronie są zrobione w stylu ED, czyli z obwódką. Wolę klasyczne, nie zrywajmy z dobrą tradycją.
Moda pobierzemy
STĄD, gdzie też obrazek z całą kolekcją arsenału. Pobierajcie, testujcie. Takie kąski zawsze cieszą.

Mam tylko nadzieję, że w nowej wersji shadery będą tylko tam, gdzie pasują.
EDIT 11maj12: Mod jest już w naszym downloadzie:
https://www.postalsite.info/infusions/pr ... hp?did=207