[AWP] przestał mi działać

Dużo dostępnych modów do P2, dużo więc problemów i błędów. Tu znajdziesz pomoc i pomożesz innym.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor
Posty: 2236
Rejestracja: 27 sty 2007, 21:40
Lokalizacja: Greenbelt

24 lut 2007, 20:02

Proszę pomóżcie. Kiedy chce odpalić AWP wyskakuje mi bład:


Error setting display mode: CreateDevice failed (D3DERR_NOTAVAILABLE). If you just started the game then delete your 'Postal2.ini' file and try again. Otherwise check the Tech Support web site.

Historia: UD3DRenderDevice::UnSetRes <- CreateDevice <- UD3DRenderDevice::SetRes <- UWindowsViewport::TryRenderDevice <- UWindowsViewport::OpenWindow <- UGameEngine::Init <- InitEngine[/color]


Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, bo wcześniej chodził mi bez problemów.

Co mam zrobić żeby wszystko znów było w porządku?
Ostatnio zmieniony 24 maja 2007, 14:30 przez kazik, łącznie zmieniany 3 razy.


Awatar użytkownika
Luigi
Seryjny zabójca
Posty: 394
Rejestracja: 05 lis 2006, 00:16
Kontakt:

24 lut 2007, 21:22

Spróbuj Re-instalować grę. Powinno pomóc.


Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

26 lut 2007, 02:15

Najpierw radzę wypróbować mniej inwazyjne rozwiązanie, niż od razu reinstal. Jest w info sugestia: "If you just started the game then delete your 'Postal2.ini' file and try again". Wystarczy więc tylko usunąć ten plik 'Postal2.ini'. To problem z ustawieniami grafiki. Po uruchomieniu gry, wszystko powinno wrócić do normy, bo gra resetuje się do ustawień jakie miała z momentu instalacji, które są poprawne. Zwykły i powszechny problem, który w ten sposób najczęściej jest rozwiązywany. Nie trzeba burzyć domu i stawiać nowego, kiedy tylko ściany wymagają malowania. ;-)

kazik, napominam Cię, abyś tytuły tematów dawał bardziej adekwatne do treści. To jeden z punktów REGULAMINU, który należy przestrzegać. "Problem z AWP" - omg ależ to konkretny tytuł. :-o Kto z podobnym problemem domyśli się, o co Ci chodziło? :-) Uwaga tyczy się Wszystkich. Nie będę zawsze zmieniał tytułu. Warna dam... 8-)


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor
Posty: 2236
Rejestracja: 27 sty 2007, 21:40
Lokalizacja: Greenbelt

26 lut 2007, 16:59

Zrozumiałem swój błąd i proszę o wybaczenie.

Po usunięciu "Postal2.ini" AWP chodzi jak w zegarku.
Dzięki za pomoc, bo gdzieś zgubiłem płytę i miałbym problem z reinstalem :-(


Awatar użytkownika
Obrzyn_ek
Początkujący morderca
Posty: 69
Rejestracja: 19 mar 2007, 19:31

13 wrz 2007, 17:00

Elo, słuchajcie ja mam taki problem czy ktoś by mógł bo mi wysłać na maila pliki fx.ini, FX.u z folderu ,,System'' ? pliz mój email [email protected]
Nie uda&sup3;o si&ecirc; wpisa&aelig; Entry: Nie mo&iquest;na znaleŸ&aelig; pliku dla paczki 'MPfx'

Historia: UGameEngine::Init <- InitEngine
po mam tam te dwa pliki z ED, na postala 2 to nie wpływa ale na AWP tak.
z góry dzięx
Pozdro


Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

13 wrz 2007, 17:08

nawet jesli ktos ci to wysle to beda wyskakiwac nastepne problemy :/ jedyne co mozesz zrobic to reinstal AWP


Awatar użytkownika
Obrzyn_ek
Początkujący morderca
Posty: 69
Rejestracja: 19 mar 2007, 19:31

13 wrz 2007, 17:09

właśnie zrobiłem ze trzy razy więc moją prośbę o pliki można nazwać aktem desperacji


Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

13 wrz 2007, 17:12

hmmmm wiec to juz nazywa sie problem. a kiedys ci dzialal?? bo jesli tak to juz chyba wina samego postala


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

13 wrz 2007, 17:14

Podaj powód, dlaczego je straciłeś.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Obrzyn_ek
Początkujący morderca
Posty: 69
Rejestracja: 19 mar 2007, 19:31

13 wrz 2007, 17:20

a więc próbowałem zrobić sobie AW7withEDweapons i ze ścieżką "element docelowy" skrótu AWP miałem problem. Nie nie nie, to nie koniec. w końcu przyjął ją ale jak próbowałem odpalić ze skrótu AWP to wyskoczył problem. Niewiem co mi strzeliło do dyni żeby grzebać w plikach P2 ale tak niestety zrobiłem. przeniosłem jakiś plik z ED do P2 i błąd był już inny! to ten co go przedstawiłem wyżej. z nim niewiemdziałem już jak sobie poradzić :cry: :cry: :cry: i teraz bardzo proszę o te pliki.

P.S. Muszą to być pliki oryginalne z P2 bo AWP nie ma nic wspólnego z ED jeżeli chodzi o pliki !!!!!!!
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2007, 17:21 przez Obrzyn_ek, łącznie zmieniany 1 raz.


Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

13 wrz 2007, 18:13

I wycinek błędu niedokładny i sam opis też nie bardzo. xD Oba pliki FX.u i fx.int (a nie .ini) popsułeś, przez ich nadpisanie wersjami z ED. Posłałem meilem oba. Napisz, czy pomogło, bo nie wiem, czy tylko na tym się skończy...

A na przyszłość, for All: Przed podobnymi problemami najlepiej ustrzec się, kopiując cała zawartość folderu System świeżo zainstalowanego Postala 2 i jego rozszerzeń. Foldery systemowe tuż po instalacji i bez screenshotów zajmują niewiele miejsca, a gdy jeszcze spakujemy je do ZIP-a, to mamy zawsze pod ręką własną ratunkową bazę zamienionych / skasowanych plików. Polecam.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Obrzyn_ek
Początkujący morderca
Posty: 69
Rejestracja: 19 mar 2007, 19:31

13 wrz 2007, 18:37

Kurna niezadziałało :( :( :( ja już niewiem co zrobić, Tiq dzięki za chęci


Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

13 wrz 2007, 20:29

Mógłbyś podesłać mi Postal2.log z takiej próby - ale że błąd jest na starcie więc... wcale nic nie zapisze. Cóż, polecam więc ponowny instal StP...


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

13 wrz 2007, 21:26

Obrzyn_ek, napisałeś mi na GG
obrzyn_ek pisze:poprawke chciałbym zapodać, te pliki jednak pomogły, bo musiałem tylko "element docelowy" we włąściwościach zmienić
Czyli wszystko dobrze się skończyło.
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2007, 21:59 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
ODPOWIEDZ