Pora wskrzesić temat i ducha współzawodnictwa wśród użytkowników PostalSite!
Wersja Steam Postal 2 sprawiła, że na nowo chcę przechodzić wszystkie misje, a nie, tak jak do tej pory, włączać losową mapkę dla rozwałki. Oczywiście jest tak za sprawą achievementów. Zdobycie większości z nich to kaszka z mleczkiem, ale niektóre wymagają nieco wysiłku i przede wszystkim czasu zainwestowanego w grę. Czasu mam sporo, zaś sam Postal domaga się kolejnych godzin w nim spędzonych. Jeszcze mu mało, po tych kilkuset...
Przejdę jednak do konkretu. Pisałem kiedyś o niemożliwym zadaniu jakim jest przejście gry na poziomie Really Fucking Hard bez zabójstw w bardzo krótkim czasie. Nadal uważam coś takiego za wyczyn
prawie niemożliwy, ale pomyślałem, że Pacifist Speed Run na Łajzowatym nie powinien być taki trudny. Na Steamie mamy dwa acziki: jeden za przejście gry bez zabójstw, a drugi za przejście gry w czasie poniżej półtorej godziny. W obu przypadkach mowa o pięciu dniach - od Poniedziałku do Piątku.
Spróbowałem i muszę przyznać, że taka gra jest bardzo satysfakcjonująca. Mam zamiar przejść te pięć dni w czasie poniżej
jednej godziny. Czasomierz wskazujący
26 minut po ukończeniu Środy to bardzo dobry znak, że może mi się udać.
Screeny:
Teraz muszę bardzo dobrze przemyśleć jak chcę rozegrać Czwartek. Jest to wszak dzień obszerny w zadania porozrzucane po całej mapie. Tak samo Piątek. Będzie atak na poniżej 1h coś czuję, ale czy się uda... Pożyjemy, zobaczymy.