Problem z PC ktoś pomoże? :(

Dyskusje o programach i sprzęcie komputerowym oraz mobilnym, a także internet i ogólne problemy.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

18 lis 2007, 12:47

Po pierwsze przepraszam jeśli temat umieszczam w niewiaściwym miejscu ... poprostu nie mam pojecia gdzie go wstawić wiec spróbuje tu..

po drugie mam poważny problem z ogladaniem i remixowaniem filmikow w movie makerze

mianowicie :

"Fatal Error: Installation corrupted - please reinstall NERO"

wiem co powiecie przeinstaluj nero , wyczysc rejestr spybotem lub Registry Clean Tools ... napraw Nero Tools ... sformatuj , przeinstaluj windowsa

1. co ma nero do filmików i movie makera?
2.to co wymieniłem nie pomogło w żaden sposób nawet całkowite usuniecie skladników nero
2. nie bede formatował dysku z powodu takiego szitu :(

prosze o pomoc :(
Ostatnio zmieniony 18 lis 2007, 12:47 przez ALCRD, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

18 lis 2007, 14:42

1. Nie tyle samo NERO co kilka kodeków, które wrzuca razem z WaveEditor'em i SoundTrax'em
2. jak to często bywa - jakby było za łatwo, to co to za zabawa by była? 8-) (sorka za szyderę, ale czasami błędy w Windows mnie doprowadzają do takiego stanu :-P)
3. też bym nie formatował 8-)

I A teraz coś ode mnie:
1. Kiedy dokładnie błąd się pojawia?
2. Wyłącz używanie kodeków od nero: NARZĘDZIA->OPCJE->Zakładka ZGODNOŚĆ i odznacz Nero DVD Decoder i Nero Video Decoder
3. Z folderu X:\Program Files\Movie Maker\Shared usuń plik "Filters.xml"
4. Sprawdź, czy działa 8-)

II Jeśli pierwsze nie pomogło to:
1. Klik prawym klawiszem na Mój Komputer->Zarządzaj
2. Wybierz "Menedżer Urządzeń"
3. Rozwiń "Kontrolery Dźwięku, Video, Gier"
4. Kliknij 2 razy na "Kodery-dekodery audio", następnie zakładkę "Właściwości" i usuń wszystko oprócz:
- imaadp32
- msadp
- msg711
- msgsm32
- tssoft32
- msg723
- Windows Media Audio Codec
- Spiro Lab Telecom Audio Codec
- Fraunhofer IIS MPEG Layer 3 codec
- Microsoft PCM converter
5. Kliknij OK.
6. Kliknij 2 razy na "Kodery-dekodery video", później zakładka "Właściwości" i usuń wszystko poza:
- iccvid
- ir32_32
- iyuv_32
- msh261
- msh263
- msrle32
- msvidc32
- msyuv
- tsbyuv
7. Zainstaluj na nowo Nero
8. Zainstaluj paczuszkę z kodekami, osobiście poleciłbym "K-Lite Codec Pack"

Mam nadzieję, że któraś metoda pomoże 8-)
Jeśli coś jest niejasne, to pisz 8-)
Ostatnio zmieniony 18 lis 2007, 14:45 przez Lothar, łącznie zmieniany 3 razy.


Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

18 lis 2007, 15:58

Lothar pisze: 2. Wyłącz używanie kodeków od nero: NARZĘDZIA->OPCJE->Zakładka 8-)


Jestem noobem w tych sprawach ... jakie "Narzędzia" ?? :D jak to uruchomic ?


Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor
Posty: 7035
Rejestracja: 16 wrz 2007, 13:24

18 lis 2007, 16:01

u samej góry masz takie zakładki jakby plik edycja.....narzędzia klikasz i costam wybierasz co on dalej pisał


"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

18 lis 2007, 16:17

Mr Minio pisze:u samej góry masz takie zakładki jakby plik edycja.....narzędzia klikasz i costam wybierasz co on dalej pisał
nie no az takim noobem to nie jestem ... tam nic takiego nie ma mu chyba nie o te narzedzia chodziło


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

18 lis 2007, 16:27

ALCRD pisze:
Lothar pisze: 2. Wyłącz używanie kodeków od nero: NARZĘDZIA->OPCJE->Zakładka 8-)


Jestem noobem w tych sprawach ... jakie "Narzędzia" ?? :D jak to uruchomic ?

W pasku menu od Movie Maker (chyba, że MM w ogóle Ci się nie włącza, wtedy od razu korzystaj z opcji numer II :P) 8-)


Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

18 lis 2007, 16:30

Lothar pisze:
ALCRD pisze:
Lothar pisze: 2. Wyłącz używanie kodeków od nero: NARZĘDZIA->OPCJE->Zakładka 8-)


Jestem noobem w tych sprawach ... jakie "Narzędzia" ?? :D jak to uruchomic ?

W pasku menu od Movie Maker (chyba, że MM w ogóle Ci się nie włącza, wtedy od razu korzystaj z opcji numer II :P) 8-)


Tam to wogole nie mam takiej opcji jak "Narzędzia" :(


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

18 lis 2007, 16:33

Screen powinien rozwiać wątpliwości:
Obrazek
8-)


Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

18 lis 2007, 16:37

Lothar pisze:Screen powinien rozwiać wątpliwości:
[url=https://img119.imageshack.us/img119/9056/moviemakercb7.th.jpg]Obrazek[/URL]
8-)
:( nie bardzo
Obrazek
Ostatnio zmieniony 18 lis 2007, 16:37 przez ALCRD, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

18 lis 2007, 16:47

Jakiej wersji Movie Maker używasz?

https://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=51&id=817 - link do Movie Maker'a, którego ja używam (wersja 2.1). Po instalacji będziesz miał NARZĘDZIA... a przynajmniej powinieneś 8-)
To coś ładuje chyba na kompa dodatkowo SP2.
Ewentualnie poszukaj w innych MENU polecenia OPCJE, gdzieś powinno tam być 8-)
Ostatnio zmieniony 18 lis 2007, 16:52 przez Lothar, łącznie zmieniany 3 razy.


Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

18 lis 2007, 16:52

Lothar pisze:https://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=51&id=817 - link do Movie Maker'a, którego ja używam (wersja 2.1). Po instalacji będziesz miał NARZĘDZIA... a przynajmniej powinieneś 8-)
To coś ładuje chyba na kompa dodatkowo SP2.
Ewentualnie poszukaj w innych MENU polecenia OPCJE, gdzieś powinno tam być 8-)
Mam stracha przed zainstalowaniem nowego movie makera :P moj system windows jest jak wariat ... strasznie nieobliczalny


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

18 lis 2007, 18:24

https://download.chip.eu/pl/Windows-Movi ... 92498.html - Movie Maker 2.0 bez żadnych service packów, tylko 8MB. Nie zrobi Ci Sajgonu na kompie, a przynajmniej powinien poprawić sytuację 8-)


Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

18 lis 2007, 21:48

Lothar pisze:https://download.chip.eu/pl/Windows-Movi ... 92498.html - Movie Maker 2.0 bez żadnych service packów, tylko 8MB. Nie zrobi Ci Sajgonu na kompie, a przynajmniej powinien poprawić sytuację 8-)
Nie sadze by to pomogło bo nawet jak odtwarzam avi poza movie makerem
to zanim sie film załączy to wyskakuje po 7 razy ten błąd


Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI
Posty: 2565
Rejestracja: 30 kwie 2007, 14:10
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

18 lis 2007, 22:00

No to zastosuj opcję numer dwa (tę z usuwaniem kodeków) 8-)


Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

18 lis 2007, 22:38

Lothar pisze:No to zastosuj opcję numer dwa (tę z usuwaniem kodeków) 8-)
Nic podejrzanego nie widze w codecach co miałbym usunąć

albo nie wiem już sam sie gubie


ODPOWIEDZ