Postal Babes

Rozmowy o innych grach wszelakiego rodzaju.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

13 lut 2009, 19:17

A więc cytując news'a:
"Piękne Postal Babes powracają i tym razem mają swoją własną grę! Jeśli jest coś w czym są dobre, poza seksownym wyglądem, jest to na pewno kopanie tyłków – i właśnie to robią, kiedy dostają wiadomość o dziwnych rzeczach dziejących się w lokalnym uniwersytecie. Jacyś maniacy przejęli campus i wzięli studentki pierwszego roku jako zakładniczki, zatem Postal Babes nie mogą czekać i natychmiast wkraczają do akcji, dając się mocno we znaki bandzie oszołomów. Poleje się krew... dużo krwi.
Atutem gry jest rozbudowany arsenał, począwszy od pałek, noży, kijów bejsbolowych, nożyczek, aż do różnej maści broni palnej. Większością broni możemy uderzać, lub rzucać w zależności od upodobań i zaistniałej na ekranie sytuacji.
Po drodze do uwolnienia studentek czeka nas masa efektownych starć, które będą wręcz przyjemnością dzięki intuicyjnemu systemowi sterowania.
Autorzy podkreślają, że nie chcą kolejnej masakry na jakimś uniwersytecie"

Całość + screeny możecie zobaczyć tutaj: https://postalsite.info/news.php?readmore=329

Gra zapowiedziana została ponad 15 miesięcy temu (więc jakby nie patrzeć przyszło nam długo czekać). Większość spodziewała się mobilnych przygód Kolesia (bowiem konkretów jeszcze wtedy nikt nie zdradzał), jednak otrzymaliśmy grę o przygodach Postal Babes. Twórcami PB jest rosyjskie studio Ministry of Fun, zaś wydawcą (również rosyjska) firma HeroCraft.

Osobiście nie miałem jeszcze okazji przetestować produktu osobiście, bowiem mój telefon super nowy nie jest i nie widnieje ja liście obsługiwanych modeli, których spis znajdziecie pod tym linkiem: https://herocraft.com/en/games/detail.php?page=7&ID=7947

Ciekawostką jest możliwość pochwalenia się swoimi wynikami na stronie wydawcy, wysyłając przez internet swoje rekordy wprost z komórki: https://herocraft.com/en/games/detail.php?page=6&ID=7947
Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek
I to by było na tyle. Czekam na Wasze opinie 8-)

Nobody Expects The Spanish Inquisition! :biskup:
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

13 lut 2009, 19:31

Ja też nie pogram, mój fon nie ma gier. A trochę szkoda, bo to wygląda fajnie. I gdyby to była też wersja na komputer. :roll: Rozmawialiśmy na forum o potrzebie jakiejś postalowej gierki, choćby we flashu. Mamy teraz to. Fajnie, ale czy nie lepiej byłoby za free? 6 zeta to nie dużo, ale... Owszem, na kompa byłaby to pewno free, lecz jest jakiś taki nawyk, żeby zarabiać na telefonach. To i biorą i zarabiają.

Miło, że jest po polsku także. W końcu jesteśmy znaczną grupą postalmaniaków we świecie. A że postalbabes zamiast Kolesia? Nie szkodzi. :faja: Ładny materiał, te postalbabes, że tak powiem. A na Kolesia na fony też pewno przyjdzie czas. ;)
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

14 lut 2009, 16:34

Gra wydaje się być fajna, ale niestety nie będę miał okazji jej sprawdzić, ponieważ nie posiadam telefonu komórkowego. Jeżeli chodzi o gry z Postalem we flashu to oprócz dobrze znanego Punk-o-Mattic znalazłem jeszcze coś takiego: https://www.funzac.com/play/Postal%202%20Soundboard.html i takie coś: https://www.freeflashgamearcade.com/game ... ostal.html
Ostatnio zmieniony 14 lut 2009, 16:36 przez Mr Minio, łącznie zmieniany 1 raz.

"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Vexev
Niedorobiony bandzior

14 lut 2009, 23:39

Nie przepadam za dennymi grami java na telefony, ale tym razem się skuszę z racji tego, że jest spolszczona (co jest dzisiaj rzadkością).

W końcu jako fan serii Postal trzeba mieć coś Postalowego przy sobie... A z braku laku i PB się nadadzą.

Awatar użytkownika
Punisher
Seryjny zabójca

15 lut 2009, 01:59

Właśnie ją kupiłem akurat mam odpowiedni model (Nokia 3110c). Póki co spolszczenie wydaje się dobre będę miał co robić dziś w nocy xD. Jutro dopisze jak-to-się-je.

EDIT.

Gra jest bardzo ciekawa w swoim wykonaniu, nie jest łatwa (nawet na poziomie trudności Normalnym) i mam z nią czasem spore problemy. Jeśli chodzi o system sterowania postacią to jest dobry i jak zwykle jest to:
4-lewo
6-prawo
2-skok, wejście do pokoju, jazda windą
8-kucnięcie, jazda windą
1 i 3 skoki w bok do góry (dobry sposób na szybkie poruszanie się po balkonach)
5-strzał
7 i 9-rzut granatem, nożem w lewo, prawo
0-zmiana broni.
Moim zdaniem trochę głupio jest że nie można strzelać kucając (wtedy by było chyba nawet za łatwo xD) ale da się to przeżyć. Jedzmy dalej co do spolszczenia jest dobre (jak ja dawno nie widziałem spolszczonej gry na kome 0_0) i miłe dla oka ;>. Kolejna rzecz to opcja za którą niestety trzeba zapłacić 1zł czyli SMS-Bonus (ale jako że chciałem się dowiedzieć co to jest a mam trochę kasy na koncie i przy okazji opisać tutaj co to jest, dla osób które tego nie kupią). Otóż jest to...tak jakby "Nude Mod" xD tz. rozbiera nasze dziewczyny ze skąpych koszul (i ew. staników choć w to nie wierzę xD) czyli dzięki temu otrzymujemy Sex-bomby (dosłownie) w całej okazałości. I to chyba tyle co mam na razie do opisania
Ostatnio zmieniony 15 lut 2009, 10:52 przez Punisher, łącznie zmieniany 2 razy.

"Musimy być niewolnikami praw abyśmy byli wolni" - Cyceron
Yossarian
Grabarz
Grabarz
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

31 mar 2009, 16:56

Heh, przeszedłem ją na wszystkich poziomach trudności z bonusem xD

Awatar użytkownika
VikinQ
Wnerwiony urzędas

22 lis 2009, 12:52

hah... Świetna gra ale po 1 strzale z karabinu zabija i muszę misje przechodzić od samego początku :/

Awatar użytkownika
MaKiPL
Modder
Modder

05 gru 2009, 16:13

Gra jest dość dobra...
Ale UWAGA!

Jeśli zginiemy np. na poziomie 4 to po 'wejściu do menu' lub 'wyłączeniu gry' nie zapisuje się stan, więc trzeba wszystko przejść na jednym razie...
Mnie to tak wkurzyło że skasowałem tą 'gierkę'
PS.Prawdopodobniej po 'śmierci' też mamy wszystko od początku, nie pamiętam dokładnie

Zablokowany