Rycho3D pisze:
Ryuq666 napisał/a:
I jeszcze co innego, jak zrobić aby wszyscy gracze na spawnie mieli te bronie które ja chce? W sensie, wszystkie bronie jakie są
To już zależy od ustawień serwera.
Można też zrobić Pickup który dodaje wszystkie bronie.
Od siebie dodałbym do tego, że zależne jest to od ustawień samej mapy, nie wiem czy kojarzycie, ale jedna z moich ostatnich mapek miała wymuszone m16 i shotgun-a z maksymalną ilością amunicji, wymagało to wczytania jednego z plików .u w edytorze, i dodanie jednego cuda na mapę, zapomniałem jak to się zwie, ale to to samo co player start, wiadomo o co chodzi. Sprawdzę co to było i napiszę, w tym albo następnym poście, co i jak. Kolejnym mykiem będzie ustawienie w konfigu serwera maksymalnej ilości amunicji przynajmniej dla podstawowych broni. Gdy poszukasz znajdzie linijki, które odpowiadają za każde z nich. Oczywiście taka możliwość jest dostępna od patcha 1409X, więc trzeba go posiadać, aby móc to edytować ale sądzę, że już go masz bo jest to podstawa dzisiejszego multi Postala.
EDIT
Wczytuj pojedynczo pliki .u patcha 1409X, i szukaj w actor classes actor->info->mutator->embedded mutator->MutaseWeapons i dodaj na mapę, czym w jego właściwościach w sekcji o tej samej nazwie, zacznij dodawać mutatory z brońmi, i chyba najlepiej z końcówką SS, nie pamiętam dlaczego, ale ja mam tak dodane, i to chyba byłoby na tyle, na pewno sobie poradzisz.