Ostatnio czytałem na forum temat, w którym każdy dopisywał kawałek wymyślonej przez siebie fabuły Postala 4, która rozwija się do tej pory. Wpadłem na pomysł wspólnego stworzenia Postala 4. Oczywiście nie gry (bo by sie skończyło na planach i to by było za wielkie przedsięwzięcie), ale filmu. A dokładniej machinimy w Garrys mod. Dla mnie samego byłoby zbyt ciężko wszysko przygotować więc chcę, żebyśmy zrobili to wspólnie. Na początek wspólnie przygotowalibyśmy jakąś spójną fabułę, a potem ustalili jak to ma wyglądać. Moja koncepcja to stare dobre dni z "dwójki" (poniedziałek, wtorek, środa itd.). Każdy z nich przedstawiony byłby w 10 minutowych odcinkach (może dwuczęściowych po 10 minut). Fabuła mogłaby przedstawiać nowe miejsce lub stare (może niszczone bombą nuklearną postapokaliptyczne Paradise z Zombie

) gdzie Koleś wypełniałby swoje zadania w zależności od fabuły i miejsca. Na kompie mam dużo przygotowanych programów (np. Gmod, Vegas 7.0, Cool Record Edit, Postal 2 z AW i AWP) przydatnych do zrobienia tego filmu, z którymi sie zapoznałem i opanowałem. Widziałem obszerny temat o Gmodzie na forum i stwierdzłem, że ktoś mógłby w czymś pomóc. Chciałbym się dowiedzieć czy się. zgadzacie a jeśli tak to musielibyśmy przygotować tytuł, fabułę i potrzebne materiały: Mapki, modele, dubbing, muzykę, dźwięki itp.
Zatem co wy na to ?
Zapraszam do ankiety.