Jest temat o
edytorach filmów, ale nie ma tematu o zgrywaniu okna gry. Właściwie wszystkiego, ale do screencasta nie potrzeba nic zaawansowanego. Gry to licha obciążające zasoby i znaleźć program, który umiejętnie znajdzie się w takim środowisku i poprawnie przechwyci obraz z dźwiękiem - nie jest tak łatwo. Wszystkim znany Fraps (jest u nas i
wyczerpujący tutorial i
problem z dźwiękiem) jak mi nigdy nie podchodził, tak chyba nie podejdzie. Mam wieloletnie zaległości w tej dziedzinie i - właściwie to muszę zaczynać od nowa.
Zacząłem od HyperCam. Free, znany od dawna, zmienia się powoli, ale zmienia. Najpierw miałem zonk taki, że im więcej klatek ustawiłem, tym filmik szybszy. Chciałem na 25, tak jak kiedyś, zwyczajowo - ale za szybko. Co jest? Na 80 zapierdyla wszystko, że...

A na domyślnych 10 klatkach wszystko ok. Dobra, default. Ale dźwięku film nie ma.
Toteż poszukuję programu, który bez problemów i jak po sznurku poprowadzi mnie przez proces poprawnego przechwytywania Postala 2. Zebrało się co nieco zrobić, a i ludzi obeznanych z tematem tu jest sporo. Toteż liczę na dobre kompendium wiedzy.