Przenosiny serwera i zmiana wyglądu strony
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
- prawdziwy 666
- Master of Dead & Hell
to nadal nie tłumaczy o jakim updacie dla phpBB rigstudio gadał
tego nie mogę zrozumieć o co mu z tym chodziło???
tego nie mogę zrozumieć o co mu z tym chodziło???
I am not dead, I'm a Death muhahahahaha

Co racja to racja i Rycho3D trafił w sedno sprawy lecz nie tylko, nowsza wersja daje większe możliwości np. jeśli chodzi o wygląd a o tym tu rozmowa bo miał być nowy.Rycho3D pisze:Raczej o to że phpBB by Przemo to wersja 2.x a phpBB3 ma lepsze zabezpieczenia.
- Tiquill
- V.I.P.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Nowsza wersja phpBB modified by Przemo mówisz, rigstudio? Z wielkim trudem zaktualizowaliśmy skrypt naszego forum z niezbędnymi dodatkami do realiów zagranicznego hostingu. Wymogiem głównym jest standard kodowania znaków. Dla Polski przypisany jest jeden ze standardów ISO, niekompatybilny z zagranicznym hostingiem. Tam, za granicą, jak u normalnych ludzi, jest UTF8, uniwersalny dla wszystkich. Niestety, w Polsce pokutuje ten pos*** ISO.
Co skazuje tworzone przez Polaków i dla Polaków strony na coraz większą niszowość i na polskich usługodawców hostingu. Krótko mówiąc, ISO to wiocha, zacofanie, tępota i ból poniżej pleców.
Z radością uruchomiliśmy ponownie forum i opublikowaliśmy stosowne newsy. Pomimo przeszkód mamy nasze ulubione Przemo, działa, nie ma krzaków zamiast polskich liter i możemy dalej cieszyć się obecnością w znanym sobie środowisku. Alleluja! Lecz. Następnego dnia widzimy, że wyszła nowa wersja przema...
Taka złośliwość losu jest książkowa. I nawet to śmieszne jest.
Ale jedną z cech nowego przema jest wymuszenie kodowania znaków w standardzie ISO. I to jest żałosne. :ściana: Nie wiem, kazał im kto, jakieś wytyczne UE, może nie potrafią inaczej? Nie wiem.
Ale phpBB modified by Przemo dla nas się skończył. Mamy co mamy i rozwijać to będziemy własnym sumptem. Nie po drodze nam z jego twórcami.
I taka to tajemnica z naszego zaplecza. Gdyby nie Lothar i prawdziwy 666 siedzielibyśmy w krzakach. To dzięki nim forum znów jest jakie znamy.

Z radością uruchomiliśmy ponownie forum i opublikowaliśmy stosowne newsy. Pomimo przeszkód mamy nasze ulubione Przemo, działa, nie ma krzaków zamiast polskich liter i możemy dalej cieszyć się obecnością w znanym sobie środowisku. Alleluja! Lecz. Następnego dnia widzimy, że wyszła nowa wersja przema...
Taka złośliwość losu jest książkowa. I nawet to śmieszne jest.
Ale jedną z cech nowego przema jest wymuszenie kodowania znaków w standardzie ISO. I to jest żałosne. :ściana: Nie wiem, kazał im kto, jakieś wytyczne UE, może nie potrafią inaczej? Nie wiem.

I taka to tajemnica z naszego zaplecza. Gdyby nie Lothar i prawdziwy 666 siedzielibyśmy w krzakach. To dzięki nim forum znów jest jakie znamy.
Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...