konwertowanie do plików systemowych u
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
- Adamwejner
- Wnerwiony urzędas
wiem już jak edytować pliki notatnikiem ale dalej mam problem jak zapisać pliki classes do plika u ucc makerem. Jeśli ktoś może niech mi napisze krok po kroku tak bym wiedział co robić i gdzie jakie komendy wstawić bo stworzyłem plik bat ale program ciągle ma problemy by to zrobić i dodać mi moją zmianę do gry. Wiem że może ten temat już był ale tylko to jeszcze mi nie wychodzi i prosze o wytłumaczenie od początku co wpisać gdzie i jak
Rozpakuj to
Wklej to do folderu postal2.
Nie chce mi się tłumaczyć.
Włącz to się skompilują pliki.
Wklej to do folderu postal2.
Nie chce mi się tłumaczyć.
Włącz to się skompilują pliki.
- Załączniki
-
- kompilowanie.rar
- (169 Bajtów) Pobrany 87 razy
- Adamwejner
- Wnerwiony urzędas
do jakiego folderu skopiować bo napisało mi że nie znalazło danego pliku albo brak commandlet not found. lub brak określonej ścieżki. Co mam napisać dokładnie w pliku l2.ini na przykładzie jakiegoś pliku powiedzmy pistolet jak to ma wyglądac i już dam spokój bo mi nie chce odpalić konwertowanie
- Adamwejner
- Wnerwiony urzędas
Jeśli bym mógł prosić o pomoc to ewentualny schemat ucc makera jakich plików potrzebuje gdzie musi być plik class i jaki wpis w l2.ini i w jakim miejscu bo ja chyba ciągle coś robię źle widocznie jakiś drobny szczegół przeoczyłem. Bardzo proszę kogokolwiek o jak najszybszą odpowiedź bo ciągle stoję w miejscu i nie mogę nic dalej zrobić
wypakowałeś pliki wszystkie z posted??
to ma być folderze postala Głównym
to ma być folderze postala Głównym
- Adamwejner
- Wnerwiony urzędas
tak kliknąłem by wypakowałem classes i potem wszystkie foldery zostawiam tam gdzie są edytuje i potem próbuje odpalić ucc makera i dupa za przeproszenie nic się nie dzieje
może napisz wszystkie pliki jak co wypakować i gdzie to wtedy zobaczę co zrobiłem tak a co poprawić muszę i wtedy zobaczę czy się uda
może napisz wszystkie pliki jak co wypakować i gdzie to wtedy zobaczę co zrobiłem tak a co poprawić muszę i wtedy zobaczę czy się uda
Ostatnio zmieniony 22 paź 2013, 18:21 przez Adamwejner, łącznie zmieniany 1 raz.
W folderze system utwórz plik .txt napisz w nim cmd zapisz i zmień rozszerzenie na z .txt na .bat .
po uruchomieniu pliku wpisz ucc make i włącz enter.
jak to nie zadziała to coś musiałeś powalić
po uruchomieniu pliku wpisz ucc make i włącz enter.
jak to nie zadziała to coś musiałeś powalić
Ja to robię programem UMake. Instalujesz go w folderze Systems w folderze z Postalem. Odpalasz go, i w opcjach dajesz ścieszke do ucc.exe, którego znajdziesz w Systems. Teraz w głównym folderze z postalem robisz folder, np. nazwij go tak jak moda, a w nin zrób folder Classes, i daj tam skrypty. Teraz już tylko odpal UMake i poszukaj folder ze swoimi skryptami, i kliknij kompiluj czy coś takiego.
Mam nadzieję, że pomogłem.
Mam nadzieję, że pomogłem.