Postanowiłem zabrać się do przeróbki jakiegoś filmu. Padło na Janosika. Po kilku godzinach zrobiłem zwiastun.
Oto on:
Prosze go ocenić i skomentować. Bardzo by mnie to zmotywowało do dalszej pracy.
Z Góry dzięki za komentarze.
Zapraszam też do ankiety.
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2013, 22:37 przez Mike, łącznie zmieniany 1 raz.
Spodziewałem się żałosnej przeróbki z Ivoną, a tu takie miłe zaskoczenie. Jedi, Rambo i Janosik w jednym. Więcej!
Tylko ten dział. DevZone. Czy to bardziej nie pasuje do MHP?
"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Dzięki za poparcie Zastanawiam się tylko jak to wszystko z traileru można by połączyć w całość w filmie.
Coś się musi wymyśleć.
Ps
Mr Minio, rób jak uważasz
Pss
Mam stawić bardziej na humor, akcję czy humor z akcją?
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2013, 19:22 przez Mike, łącznie zmieniany 2 razy.
A wiesz, w filmach trzeba wszystko umiarkować, dlatego moja rada jest taka - z tą akcją nie można przesadzić za bardzo, a komedie umiarkuj ze 100% do 90-80, żeby dało się oglądać
Jeszcze jedno pytanko. Skąd można by wziąć jakieś dialogi? Bo jak wspomniał Mr Minio, przeróbki filmów z Ivoną czy tam Expressivo (posiadam Expressivo )są nienajlepsze a nagrywanie samemu byłoby nienajlepszym rozwiązaniem.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2013, 17:59 przez Mike, łącznie zmieniany 1 raz.
Hehe Dobre Dzięki
Śmiesznie by było jakby powiedział: "Today be a fucked" tak jak Diesel. Dobre by było jakby zamiast Murgrabi dać Vadera ze Star Warsów. Bez dobrego programu do obróbki filmu i efektów specjalnych się nie obejdzie. Ciekawie by wyglądało jakby Janosik przeciął maczetą Murgrabie na pół(scene końcową z Ramba 4 przerobić )
Waszym zdaniem After Effects się nada? Bo w Sony Vegasie i Visionlabie dużo się nie zdziała.
Trza się będzie brać do roboty.
EDIT: Mnie IVONA sama w sobie nigdy się nie znudziła, chociaż wiadomo jak to jest
Jeżeli robisz sposobem - jest ciekawiej
można zrobić większość iwoną, a niektóre rzeczy powyciągać z filmów
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2013, 19:55 przez Zaver, łącznie zmieniany 1 raz.
Rycho3D pisze:Śmiesznie będzie jak janosik powie "I by back"
Temat przenoszę do Małego Hyde Parku.
Trochę sie wstawi z Ivony, ale po zmianie modulacji w Cool Edit. Nie idzie poznać wtedy, że to jest z Ivony. Brzmi wtedy dużo naturalniej.
Ciekawie by było jakby kilka dialogów wzięło się z filmu "Chłopaki nie płaczą". Chyba nie muszę pisać dlaczego
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2013, 20:13 przez Mike, łącznie zmieniany 2 razy.
Można by też dodać trochę tekstów z Postala. Twoja decyzja co tam dodasz i jak to zrobisz. Nawet lepiej byłoby, gdybyś tutaj nie zdradzał wszystkich swoich pomysłów, bo potem nie będzie efektu zaskoczenia.
Nie no jeszcze nie wiem czy zrobię to co pisałem. Jestem w fazie planowania i muszę coś wymyśleć.
A tak w ogóle:
Janosik-Jaja se szmato robisz?
Ps
Jeżeli chcecie, to możecie dawać swoje pomysły