[ POMOC] Jak zrobić własną paczkę modów?

Uczymy się edytowania P2 i rozwiązujemy nasze problemy. Nowi adepci mile widziani!

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
ArtekXDPL
Seryjny zabójca

21 sie 2013, 11:46

Witajcie. Jako że trochę mnie nie było na forum. A w tym czasie doszło dużo nowych modów chciałbym sobie i wam stworzyć nową paczkę która zawierałaby wszelkie bronie z wszelkich modów. Jednak nie wiem jak to zrobić, może ktoś pomoże? Próbowałem sam robić ale to nie działa!
Ostatnio zmieniony 21 sie 2013, 14:05 przez ArtekXDPL, łącznie zmieniany 2 razy.

Umieram i powstaje z popiołów jak Phoenix, już od stuleci.
Awatar użytkownika
Zaver
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

21 sie 2013, 15:03

Na początek stwórz podstawowe foldery Postala 2:
- animations (Animations)
- maps (Maps)
- music (Music)
- sounds (Sounds)
- static meshes (StaticMeshes)
- system (System)
- textures (Textures)
Później wybierz modyfikacje i powrzucaj do odpowiednich folderów (żebyś się nie męczył - najlepiej, jeżeli foldery te stworzysz w jakimś folderze a później powrzucasz do tego folderu foldery z modyfikacjami - poscalaj foldery)
foldery, w których nic nie będzie, możesz wykasować
jeżeli przepędzie jakiś dodatkowy folder, zostaw go

później spakuj i wyślij lecz wpierw nie zapomnij stestowac

Awatar użytkownika
ArtekXDPL
Seryjny zabójca

21 sie 2013, 15:47

Chcę umieścić wszystkie teksury w jednym nowym pliku. Tak samo chcę zrobić z meshami itd.
Nie lubię bałaganu.

I jeszcze jeden problem: Jak zmienię nazwy pliku np. "ulubione.utx" a drugi plik na np. "postal2.u" to jak dodam do mapy broń i dam play to piszę że nie wykrywa paczki o oryginalnej nazwie np. "paralyzeWeapon".utx. Czyli jak zmienić nazwy paczek aby działały poprawnie.

PS Szkoda że to nie chat brałbym się do roboty :(
Ostatnio zmieniony 21 sie 2013, 15:57 przez ArtekXDPL, łącznie zmieniany 2 razy.

Umieram i powstaje z popiołów jak Phoenix, już od stuleci.
Awatar użytkownika
Zaver
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

21 sie 2013, 19:44

ArtekXDPL pisze:Chcę umieścić wszystkie teksury w jednym nowym pliku. Tak samo chcę zrobić z meshami itd.
Nie lubię bałaganu.
a myślisz że co ja ci podaje
ArtekXDPL pisze:I jeszcze jeden problem: Jak zmienię nazwy pliku np. "ulubione.utx" a drugi plik na np. "postal2.u" to jak dodam do mapy broń i dam play to piszę że nie wykrywa paczki o oryginalnej nazwie np. "paralyzeWeapon".utx. Czyli jak zmienić nazwy paczek aby działały poprawnie.
rozpakuj skrypty, zmień w skryptach nazwy paczek, spakuj je i gotowe
nie dasz rady tego zrobić - tyle ci powiem

Awatar użytkownika
seebeek17
Modder
Modder
Kontakt:

26 sie 2013, 11:16

Daj sobie spokój.
Jak już chcesz to spakuj w jedno kilka ulubionych modów z broniami, a nie wszystkie.

ODPOWIEDZ