Nieśmiertelnosc w ED
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
- kotek312
- Niedorobiony bandzior
ja teraz skonczylem wesole miasteczko i mam jakies miasto, dużo do końca tej żałosnej gry mi zostało?
sciagałem z internetu i nie bedzie mi niesmiertelnosc dzialac?
Triki wcale nie dzialają, nawet jeden
sciagałem z internetu i nie bedzie mi niesmiertelnosc dzialac?
Triki wcale nie dzialają, nawet jeden
Twoja matka jest kozą w stadzie mojego ojca!
Żałosna, bo miała być straszna, a Half-Life jest straszniejszy, choć nawet nie należy do tego typu gier.Karpiu pisze:PS: Gra "żałosna", bo ci kody nie działają? <roftlmao>
Kolego kotek312, konsola

Wiem że od pytania mineło troche czasu ale jako że nie widać w temacie ostatecznej odpowiedzi, powiem jak ja sobie z tym radzę:
Jako że jedyny, w pełni działający kod na nieśmiertelność: "set P2Player bGodMode True" jest dośc długi, edytuję plik User.ini gry i tam gdzie zapisane są funcję poszczególnych klawiszy znajduję "ToggleToHands" (czyli schowanie broni). Zmieniam tę linijkę na:
E=ToggleToHands | onrelease set P2Player bGodMode True
i od tego momentu po wciśnięciu przycisku schowania broni (u mnie "E") jestem nieśmiertelny.
Można wciskać dowolną ilość razy, kod się nie wyłączy.
Myślę że temat do zamknięcia.
Jako że jedyny, w pełni działający kod na nieśmiertelność: "set P2Player bGodMode True" jest dośc długi, edytuję plik User.ini gry i tam gdzie zapisane są funcję poszczególnych klawiszy znajduję "ToggleToHands" (czyli schowanie broni). Zmieniam tę linijkę na:
E=ToggleToHands | onrelease set P2Player bGodMode True
i od tego momentu po wciśnięciu przycisku schowania broni (u mnie "E") jestem nieśmiertelny.

Myślę że temat do zamknięcia.

Ostatnio zmieniony 05 cze 2012, 13:02 przez Zaero, łącznie zmieniany 2 razy.
"Coś jak kręgle... tylko lepsze!
Postal: "Play the game - share the pain!"
- Tiquill
- V.I.P.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Dobra droga! Ale można prościej, bez onrelease.Zaero pisze:E=ToggleToHands | onrelease set P2Player bGodMode True

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

Tak mi się zdawało, jeszcze z czasów grania w inne tytuły na silniku Unreal'a. Ale ponieważ w ini podpatrzyłem wariant z onrelease nie chciałem już kombinować. Tym bardziej że niektóre rzeczy działające w Unrealach nie działają poprawnie w Postalu (np. polecenie make dla narzędzia UCC).Tiquill pisze:Dobra droga! Ale można prościej, bez onrelease.Istotny jest tu znak | który oddziela kolejne kody i pozwala do jednego klawisza przypisać wiele poleceń.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2012, 13:06 przez Zaero, łącznie zmieniany 2 razy.
- Tiquill
- V.I.P.
- Kontakt:
Polecenie make to podstawowe polecenie UCC w P2 i działa jak najbardziej poprawnie.Zaero pisze:niektóre rzeczy działające w Unrealach nie działają poprawnie w Postalu (np. polecenie make dla narzędzia UCC)
Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

To POWINNO być wogóle podstawowe polecenie tego narzędzia w każdej grze na silniku Unreala, niestety w moim Postalu tak nie jest (pudełkowa edycja PostalX, oczywiście po polsku). Gdyby było, nie musiałbym tworzyć tematu z prośbą o mody na boomerang-kosę itd.Tiquill pisze:Polecenie make to podstawowe polecenie UCC w P2 i działa jak najbardziej poprawnie.
- Tiquill
- V.I.P.
- Kontakt:
Temat frapujący. Co do PX, widać czegoś komuś pożałowali. Na RS była kiedyś dostępna paczka z UCC, prawdopodobnie dobrym, nie znajduję jej jednak. Aż się boję sam tego udostępniać, bo może uczynię wbrew wydawcy...

Jak już się dowiesz co i jak daj proszę znać na PW (by uniknąć offtopa), bardzo ułatwiłoby mi to mod-przygodę z P2.Tiquill pisze:Temat frapujący. Co do PX, widać czegoś komuś pożałowali. Na RS była kiedyś dostępna paczka z UCC, prawdopodobnie dobrym, nie znajduję jej jednak. Aż się boję sam tego udostępniać, bo może uczynię wbrew wydawcy...