Dziś kolejny problem Alixo D:
Zacznijmy od tego.
Kiedyś miałem program source filmmaker do robienia filmów, czy też machinim z team fortress 2, po zrobieniu owego dzieła, nastał czas na export do AVI, kiedyś wybierałem tylko opcję 720p, klikałem render i filmik gotowy, dziś klikam render, i wyskakuje w dodatku takie o to okienko:

(to w lewym górnym rogu)
I teraz:
Jeśli wybiore pełne klatki, niekompresowane, filmik się renderuje, ale zacina, filmik ma 15 sekund, a renderuje sie 6 minut, z czego po 15 sekundach jest ciemność, inne opcje - crashe,16 bitowe kolory, błedy w obrazie czy też zanikanie dźwięku.
To samo mam przy zabawie source recorderem w CS:S, kiedyś zapisywałem do avi i było git, teraz wyskakuje to samo, co w skrinie wyżej.
Nie wiem jak sobie z tym poradzić, najlepiej aby nie było tego okienka, klikam render jak dawniej i po kłopocie, albo daje niekompresowane klatki i wszystko ok?
Myśle, że to jakiś wpudowany do XPeka kompresor wideo, który niszczy inne programy.
I teraz moje pytanie.
Czy to może być wina kodeków?!
Mam k-lite kodec pack.
Wiem, że uzyskanie odpowiedzi od was równe jest prawie zeru, bo to co tu napisałem, ktoś sobie pomyśli że to czarna magie, ale myślę że Lothar sobie jak zwykle poradzi z moim problemem hehehe, czekam również na pomoc od innych.
Mój system: Windows XP Service Pack 2