OK, ci najaktywniejsi się wypowiedzieli, to chyba czas na moją opinię.
Jeśli chodzi o FPPS, redakcję i dodatkowe fora to spoko, i tak nikt się tym nie zajmował, więc nie ma sensu ciągnąć czegoś, co i tak nikogo nie interesuje ani nikt o to nie dba.
Zamknięcie AMN uważam za dobry pomysł - zawsze mnie wkurzało, jak przeczytałem wszystkie nieczytane tematy, wychodziłem do strony głównej forum, a tu niespodzianka, bo 2 posty zostały. Klikam - "Nie znaleziono postów bla bla bla". I musiałem szukać tego mikroskopijnego przycisku "Oznacz wszystkie fora jako przeczytane".
Do shoutboxa i tak nie zaglądałem, więc proszę nie mówić , że KAŻDY chce tam zajrzeć, że służy on WSZYSTKIM, że niektóre wpisy RESZCIE przeszkadzają, bo mnie na przykład to się nie tyczy. Ba, ja nawet mam dość szerokie poczucie humoru i mnie śmieszy nawet powtarzanie słowa "dupa". Tak, tak, dupa. Nie świadczy to o tym, że jestem niepoważny, bo jak trzeba, to potrafię się zachować, ale po prostu mnie łatwo rozśmieszyć.
Emotki - w życiu nie widziałem żadnego forum, na którym byłoby tyle emotek, w dodatku lwia większość jest absolutnie zbędna, bo nikt ich nie używa. Właściwie te, które mam po lewej stronie od okienka podczas pisania tej wiadomości wystarczyłyby w zupełności.
Tiquill pisze:Użytkownicy, którzy przez 3 ostatnie miesiące, licząc do dnia dzisiejszego, pomimo swej aktywności na forum, nie napisali ani jednego posta związanego z Postalem, zostaną w najbliższym czasie znalezieni i przeznaczeni do obserwacji ich zachowania. Trafią tym samym do grupy Namierzeni, która przyjmie taką właśnie, nową formułę. Jeśli nadal pozostaną obojętni wobec samej gry, ich konta zostaną zamknięte. Nie, nie będą zbanowani, bo nie zasłużyli na to, co oczywiste. Nie ma przymusu pisania, ale i nie ma przymusu obecności tu. Wolny wybór. Wracamy bowiem do korzeni, do istoty powstania tego forum, rozmów o serii Postal. Jeśli ta gra cię nie interesuje, ty nie interesujesz nas, nie jesteś nam potrzebny. Bon voyage! Będzie nas mniej, ale - będą to ludzie pewniejsi. My tobie, ty nam.
??? Chyba nie po to powstała ta grupa, żeby obserwować tych nieudzielających się na forum. Mówicie, żeby nie pisać, jeśli się nie ma nic do powiedzenia. W zaistniałej sytuacji, czyli brak możliwości wypowiedzenia się w ogóle na temat (ile można gadać o P2, to nie katastrofa w Smoleńsku, że każdy ma inne zdanie), to chyba nawet admini będą musieli "namierzać się".
Tiquill pisze:Jest to wyłącznie moja i nie konsultowana z nikim decyzja.
Bez urazy, ale to nie jest twoje królestwo i nie powinieneś (żeby nie powiedzieć: nie możesz) samemu podejmować tak ważnych decyzji; przynajmniej należałoby to skonsultować nawet z Iquidem.
Tiquill pisze:kto zechce, przyłoży się dla dobra PSI i artykuł swój zrobi
O czym? O ciągnącym się bez końca P3? O rozwalonym przez jakiegoś idiotę nieznającego słowa "backup" P2: Adrenaline? A może coś o P2 Life, który też nie wiem, jak długo jest robiony?
Tiquill pisze:Nie zmieniłem zdania i nie zalecam siania pożogi. Tu nie chodzi o skubanie sb z niepoprawnych postów, kasując je. Nie, żadna odgórna interwencja jako taka na nic się zda. To ma być nadal miejsce luźnych pogaduszek przeplatanych informacjami konkretniejszymi. Ale: pogaduszek, a nie spamu.
Więc musisz wybrać: albo IRC, na który nikt nie wchodzi, bo jest shoutbox, albo właśnie shoutbox, który jest pod ręką, na tej samej stronie i nie wymaga pobierania pluginów zbędnie obciążających przeglądarkę.
Tak więc podsumowując: większa część zmian potrzebna, część zbyt radykalna, a sprawa emotek to już nie moja sprawa, bo co ja mogę? Pewnie i tak większość uważa, że emotki są fajne i nigdy za wiele, dopóki nie będą uporządkowane, nie?
I jeszcze parę uwag mniej związanych z tematem:
Mr Minio pisze:Jak już pisałem, SB luźny, mały nadzór administracji, można się wygłupiać, byle nie przesadzać(obrażanie innych, przeklinanie, wysyłanie pod rząd takich samych wiadomości itp.). A jak ma być inaczej, to koniecznie w Regulaminie musi to być zapisane, tylko wtedy ludzie będą rzadziej na SB pisać i będą się bali to robić, takie odnoszę wrażenie.
Mam propozycję. Dopiszcie do regulaminu słowa takie jak np. dupa, masturbacja, sex, anal itp., ukryjcie gdzieś link na RedTube albo coś takiego. O ile zakład, że żaden nowy użytkownik nie zwróci na to uwagi?
Mr Minio pisze:Ja i Pablo mieliśmy ambitne plany, aby Polska Scena Postala odżyła, ale zakończyło się to fiaskiem. Z niewiadomych powodów ludzie skarżyli się na lagi, gdy zakładałem serwer, a PA ma jeszcze gorszego neta. Potrzeba nam serwera, ale załatwić już nie ma komu(nie jest to forma jakiegoś protestu, bo sam nie wiem jak można by było to rozwiązać).
Na dobry serwer potrzebna jest forsa, a wiadomo, że inwestycja taka nie ma sensu, jeśli nie masz gwarancji, że zwróci ci się chociaż poprzez to, że ludzie będą tam wchodzili.
A, i jeszcze jedno. Przydałoby się wyeksponowanie przycisku "SZUKAJ" - większy, może nawet migający - będzie upierdliwy, ale przynajmniej nikt nie zarzuci, że nie szukał, bo nie znalazł przycisku (a zdarzało mi się, że nie mogłem na naszej stronie znaleźć szukajki). A i regulamin, jak będzie w okolicy, to też będzie zauważony.