Qlimax

Nasze forumowe zabawy i przyjazne rozmowy o niczym i na pełnym luzie. Wcześniej znane jako Mały Hyde Park. Posty nie są zliczane.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Alixo
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

26 kwie 2009, 12:34

Cytat z wikipedi:
"Qlimax – event organizacji Q-dance, podczas którego grany jest głównie hardstyle. Od listopada 2003 roku odbywa się na stadionie piłkarskim klubu Vitesse Arnhem - Gelredome (Arnhem, w Holandii). W 2006 i 2007 roku odbył się także w Belgii.

Qlimax jest jedną z największych imprez tego typu w Europie. Słynie z bardzo nowoczesnych efektów świetlnych, pokazów laserów oraz efektów pirotechnicznych. Na masywnych ścianach i filarach Gelredome organizatorzy rozmieszczają mnóstwo konstrukcji ze świateł (dalekich – punktowych lub rozszczepionych) oraz laserów. Na scenie natomiast rozmieszczone są telebimy. Jak na większości tego typu wydarzeń używany jest również tzw. "suchy lód", potocznie nazywany też "dymem". Qlimax odbywa się w sobotnią noc listopada, co roku, od roku 2000 do chwili obecnej (2009).
Qlimax 2008
Qlimax 2008 - stadion piłkarski Gelredome w Arnhem. 30 minut przed rozpoczęciem

Wśród znanych DJ-ów jacy tam się pojawiają, wymienić można chociażby Lady Dana, The Prophet, Pavo czy Zany. Inni, którzy mieli zaszczyt tam gościć to m.in. Marco V, Luna, Promo, Bas & Ram, Technoboy, Gizmo, Alpha2, Melanie di Tria, DJ Isaac, Charly Lownoise, Sunny D, Kai Tracid, Max B Grant, Deepack, Daniele Mondello, Pila, Headhunterz, Brennan Heart, Beholder and Balistic, DJ Vince, Neophyte, DJ Outblast, DJ Ruthless, Showtek, DJ Ghost, Fausto, Mark Sherry, Project One(Headhunterz & Wildstylez), D-Block & S-Te-Fan, Donkey Rollers (Zany, Jowan i MC DV8), Tatanka

Qlimax rozpoczyna się od seta hardtrance'owego. W latach 2006 oraz 2007 jako drugi grał DJ jumpstyle'owy. Kolejne kilka godzin to dominacja hardstyle'u, a ostatni set to set hardcore'owy."

Czyli moim słowem, zajeb*sta impreza :D
Musze sie tam wybrać :P

Tutaj gdzie się już odbyły imprezy:

22 listopad 2008 Qlimax – Gelredome – Arnhem

1 grudzień 2007 Qlimax - Ethias Arena - Hasselt (Belgia)

17 listopad 2007 Qlimax – Gelredome – Arnhem

25 listopad 2006 Qlimax – Gelredome – Arnhem

4 luty 2006 Qlimax – Ethias Arena – Hasselt (Belgia)

19 listopad 2005 Qlimax – Gelredome – Arnhem

27 listopad 2004 Qlimax – Gelredome – Arnhem

22 listopad 2003 Qlimax – Gelredome – Arnhem

12 kwiecień 2003 Qlimax – Thialf Stadion – Heerenveen

21 wrzesień 2002 Qlimax – SilverDome – Zoetermeer

6 kwiecień 2002 Qlimax – Thialf Stadion – Heerenveen

8 grudzień 2001 Qlimax – Heineken Music Hall – Amsterdam

2 czerwiec 2001 Qlimax – Heineken Music Hall – Amsterdam

3 luty 2001 Qlimax – USC De Boelelaan – Amsterdam

21 październik 2000 Qlimax – USC De Boelelaan – Amsterdam

3 czerwiec 2000 Qlimax – Beursgebouw – Eindhoven

A tutaj kilka fajnych "DJ" z qlimaxa, którzy mi się podobają:

Headhunterz na qlimax 2007:
[youtube][/youtube]

Alpha Twins:
[youtube][/youtube]

Jest dużoo innych :P

Czy ktoś lubi hardstajl, jumpstyle i te inne?
Co sądzicie o Qlimaxie??
Wypowiadać się :P
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2009, 12:35 przez Alixo, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Awatar użytkownika
Kariko
V.I.P.
V.I.P.

19 paź 2010, 18:17

Haha, nie spodziewalem sie, ze tutaj moze taki temat sie znajdowac. Tak, temat stary, ale jak go zobaczylem, to poczulem potrzebe udzielenia sie :P.

Co ja sadze o Qlimaxie? ZAJ*BISTA sprawa i musze kiedys sie na to wybrac, niestety w tym roku nie wypali, brak mi jakiejs koszernej ekipy, wiekszosc ludzi nie wie, co to jest hardstyle, albo obraza go nazywajac technem, jak na razie, to znalazlbym moze ze 2 osoby.
Alixo pisze:Czy ktoś lubi hardstajl, jumpstyle i te inne?

Hardstyle <3, a jumpstyle.... nie przepadam, ale przezyje, na pocieszenie na Qlimaxie tez mozna uslyszec deep trance, ktory lubie :P

Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

19 paź 2010, 18:30

Za bardzo za muzyką elektroniczną nie przepadam, ale oczywiście znajdą się wyjątki(lubię industrial, ale i hardstylem czy jumpstylem, który mi się spodoba nie pogardzę - oczywiście takich nut które mi się podobają nie jest zbyt dużo, ale zawsze coś tam będzie). Z industrial(metalu/rocka) to Blue Stahli, Celldweller, Pain, Nomy, Mankind is Obsolete, Porcelain and the Tramps no i Rammstein. Mimo iż czysta muzyka elektroniczna to nie jest, to w większości tych zespołów są syntezatory albo jakieś bity.

Z takiej czystej elektryki to Prodigy i Pendulum - dwa bardzo dobre zespoły które często przypadają do gustu nawet ludziom, którzy elektroniki nie słuchają - patrz: mnie.
No i tutaj klasyki: Voodoo People(Pendulum Remix owni), Smack My Bitch Up, Omen, Invaders Must Die, Slam, Watercolour, Blood Sugar, Different i kilka innych.

Co do samego Qlimax'a to niezła jest ta nuta:

[youtube][/youtube]

Gdzieś na necie widziałem też taką jakby zapowiedzieć Qlimax'a gdzie mówiona o królach bitu czy coś w tym stylu. Aktualnie nie mogę jednak tego znaleźć.

"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Kariko
V.I.P.
V.I.P.

20 paź 2010, 14:02

[youtube][/youtube]

Tu jest cala piosenka, ktora podal Minio, wykonawca oczywiscie nie nazywa sie Qlimax, tylko Deepack. To jest hymn Qlimaxa bodaj z 2004 roku.
Mr Minio pisze:Qlimax'a gdzie mówiona o królach bitu czy coś w tym stylu
A rok pamietasz moze? Bo na YT jest pelno trailerow i intro z Qlimaxow

Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

20 paź 2010, 14:19

No roku nie pamiętam niestety. 2004, 2002? Kurde dokładnie nie wiem, ale poszukam może znajdę.

EDIT:
Znalazłem.

Nie wiem czy to Qlimax, ale też coś w tym stylu.

[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 20 paź 2010, 14:22 przez Mr Minio, łącznie zmieniany 1 raz.

"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
Kariko
V.I.P.
V.I.P.

20 paź 2010, 18:06

To nie Qlimax, tylko impreza z tego klubu - Energy2000, bodajze kolo Krakowa. Dobrze wiedziec, ze nie puszczaja juz tylko DJa Witka, ale tez Hardstyle :D

Zablokowany