Wybór gry wojennej

Rozmowy o innych grach wszelakiego rodzaju.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
The Iceman
V.I.P.
V.I.P.

04 lip 2010, 21:35

Jaką dobrą grę wojenną możecie mi polecić? Gatunek dowolny, z wciągającą fabułą, bez nadmiernego futuryzmu, obojętnie jaka grafika.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2010, 21:39 przez The Iceman, łącznie zmieniany 1 raz.

Posiadam zasilacz z białej listy.
Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

04 lip 2010, 21:44

Wszystkie części Call of Duty i Medal of Honor. To na pewno.
Full Spectrum Warrior, Sniper Elite, seria Battlefield, seria Brothers In Arms, Conflict Desert Storm 1 i 2.

Jak przez neta, to Combat Arms, Crossfire, Warrock. Jeszcze z tych zabawnych, to Battlefield: Heroes.

Aha, jeszcze Ubersoldier(1 i 2). Grałem w jedynkę. Daje radę.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2010, 21:51 przez Mr Minio, łącznie zmieniany 2 razy.

"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Kontakt:

04 lip 2010, 21:54

Company of Heroes: Kompania Braci, Wolfenstein , Możesz spróbować też mortyra, nie jest jakoś specjalnie dobry , ale miło się strzela w Warszawie :)
Ostatnio zmieniony 04 lip 2010, 21:55 przez ciuciu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

04 lip 2010, 22:01

Grałem w 3 i kaszana straszna. Nie polecam, ale jak się uprzesz...No i pozostają części 1 i 2 w które nie grałem. Nie sądzę jednak, aby były jakoś specjalnie dobre.

Jeszcze Soldier Forune(II) podobno dobre jest, ale to chyba nie jest IIWŚ.

Awatar użytkownika
Punisher
Seryjny zabójca

04 lip 2010, 22:19

Jeśli chodzi o sieciówkę to godne polecenia jest America's Army 3, problemem początkujących są obowiązkowe treningi mi. ze strzelania czy leczenia kompanów, ale jeśli przebrniesz przez to wszystko co twórcy przygotowali na pewno gra Ci się spodoba. Jest jeszcze jedna rzecz, gra jest bardzo taktyczna, to wręcz "symulator" wojny, zazwyczaj jeden celny strzał wystarczy by paść na ziemię na wpółmartwym, dlatego ważna jest gra drużynowa, nie ma "ja" jesteśmy "my", jeśli potrafisz się dostosować, to gra dalej jest czystą przyjemnością. Czy dodałem że gra jest darmowa ? Można ją pobrać ze Steam'a.

"Musimy być niewolnikami praw abyśmy byli wolni" - Cyceron
Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

05 lip 2010, 07:36

Jeszcze Operation Flashpoint. Tam często giniesz po jednym strzale. Nawet nie wiesz, kto Cię trafił.

Awatar użytkownika
Kariko
V.I.P.
V.I.P.

05 lip 2010, 08:28

Afrika Korps vs Desert Rats i Hearts of Iron 1-3, to jedyne, co mi do głowy przychodzi, poza tym, co zostało wymienione. Raczej nie grywam w realistyczne gry.

Awatar użytkownika
Punisher
Seryjny zabójca

05 lip 2010, 10:03

Kariko pisze:Afrika Korps vs Desert Rats
Na dodatek na tym silniku powstały jeszcze 2 gry - 1944 - Battle of The Bulge oraz D-Day. Jeśli nauczysz się grać w jedną, to i z innymi nie będziesz miał problemu.

Awatar użytkownika
The Iceman
V.I.P.
V.I.P.

05 lip 2010, 10:28

Kariko pisze:Raczej nie grywam w realistyczne gry.
Nie o to mi chodziło. Nie chcę ginąć po jednym czy trzech strzałach. Żadna przyjemność z takiej gry.
Mr Minio pisze:Call of Duty
Grałem chyba w dwójkę. Tylko kampania z Rosjanami mi się podobała. Czwórka taka sobie, piątka już gorsza. Wypróbuję jedynkę.
Mr Minio pisze:Ubersoldier(1 i 2). Grałem w jedynkę. Daje radę.
Fajna grafika, realistyczne wystrzały z broni, znośna fabuła. Tak, jedynka była świetna. W dwójkę nie grałem, ale podobno to gniot. W sumie City Interactive przejęło licencję.
Mr Minio pisze:Sniper Elite
Skradanka według mnie co najmniej średnia. Wykonanie w porządku, ale niewykorzystany potencjał.
Mr Minio pisze:seria Brothers In Arms
Grałem na "plejce", na kompie też miałem jakąś tam część. Niezbyt dobra seria.
Mr Minio pisze:Conflict Desert Storm 1 i 2
Tylko Pustynna Burza była dobra, ale niestety szybko mi się znudziła.
Mr Minio pisze:Jak przez neta, to Combat Arms, Crossfire, Warrock. Jeszcze z tych zabawnych, to Battlefield: Heroes.
Nie gram w multiplayery (oprócz Emergency 4, tam multi jest w miarę sensowny). Wolę na spokojnie przejść grę, odkryć sekrety itd. Jednym słowem klimat.
ciuciu pisze:Wolfenstein
Który, ten nowy? Nie grałem. Ale Return to Castle Wolfenstein był świetny. Szkoda, że już nie robią takich gier.
ciuciu pisze:Możesz spróbować też mortyra
Jedynka słaba, dwójka już lepsza. Gra byłaby dobra, jeśli twórcy bardziej by ją dopracowali. I również zmarnowany potencjał.
Punisher pisze:Jeśli chodzi o sieciówkę to godne polecenia jest America's Army 3
Przykro mi, że zmarnowałem ci kilka minut życia, ale takie gry u mnie nie przejdą :>

Tak czy inaczej dziękuję wam, naturalnie możecie składać jeszcze swoje propozycje.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2010, 10:30 przez The Iceman, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Punisher
Seryjny zabójca

05 lip 2010, 13:16

The Iceman pisze:Przykro mi, że zmarnowałem ci kilka minut życia, ale takie gry u mnie nie przejdą
Przez ten czas na pewno nie uratowałbym nikogo, tylko się nudził - jak to w wakacje, w sumie i tak jestem na plus :P

Awatar użytkownika
The Iceman
V.I.P.
V.I.P.

08 lip 2010, 15:40

A więc kupiłem sobie Medal of Honor: Airborne. Powiem tak, fajnie się strzela, ale dużym minusem jest bardzo słaba grafika i udźwiękowienie. W polskiej wersji nie ma naszego dubbingu. Myślę, że to kolejny minus, bo ten angielski i tak jest jednym słowem cienki. Na jedno wychodzi. I tak lepsza od trzech ostatnich CoDów, tak moim zdaniem.

A co możecie powiedzieć mi o Battlefield: Bad Company 2? Podobno głos podkładał tam Mirosław Baka, mój ulubiony aktor. Ale mniejsza z tym, chodzi mi o fabułę i przyjemność ze strzelania do wrogów.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2010, 15:43 przez The Iceman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

08 lip 2010, 15:44

Bad Company 2 miażdży w multi, zaś w single jest "tylko" dobra. Jak chcesz tylko grać w single, to myślę, że to będzie trochę wywalenie pieniędzy w błoto. Z resztą jak chcesz.

Awatar użytkownika
little_psycho
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

08 lip 2010, 16:16

Dodam, że dubbing do w BC2 to jakiś żart, brzmi jak syntezator głosu, totalnie bez uczuć i nierealistyczny. Debilny po prostu
I tak, BC2 to w pewnym sensie wręcz TYLKO gra multi

Awatar użytkownika
The Iceman
V.I.P.
V.I.P.

08 lip 2010, 22:08

Właśnie obejrzałem gameplay z singleplayera. Jak dla mnie ta gra to jakieś nieporozumienie. Bezsensowna strzelanina, zero przyjemności. Już City Interactive ma lepsze nisko-budżetówki. I chyba jest tak jak piszecie, że multi jest lepszy. W tym roku ma wyjść nowa część Medal of Honor. Mam nadzieję, że grafika ruszy do przodu, bo na razie technologicznie stoimy w miejscu. Typowo - tekstura, bump mapa + oświetlenie. Chcę zobaczyć jakiś postęp. Patrząc na screeny jest co najmniej kiepsko, ale w sumie gry tworzone przez EA zawsze miały taką oklepaną grafikę.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2010, 22:11 przez The Iceman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SovietPolska
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach

16 lip 2010, 00:27

Bo BC2 nie miało mieć wciągającej fabuły tylko miażdżący multi, single było tylko zaprawą przed rozgrywkami w sieci... Gram na PS3 w BC2 na multi, mój nick Wilder25(konto mojego brata bo jego konsola) I powiem wam mega kozak, wątpie żeby MW2 było lepsze...

Zablokowany