[POMOC]- Budynki
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Cześć , ostatnio zacząłem tworzyć swoje mapki w PostedEd , i w związku z tym mam pytanie, czy wie ktoś z was jak zrobić piętrowy budynek i dodać schodzy do niego?? Za pomoc będe bardzo wdzięczny.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2010, 13:51 przez Pawel1624, łącznie zmieniany 1 raz.
Z piętrowym budynkiem jest trochę roboty. Ale jeśli chcesz zrobić piętrowy budynek to muszę się ciebie zapytać. Czy umisz zrobić pojedynczy pokój?
Umieram i powstaje z popiołów jak Phoenix, już od stuleci.
Piętrowy budynek nie wiele się różni od zwykłego, jest tylko trochę bardziej denerwujący(czyt. skomplikowany).Nakładasz na 1'ego brush'a drugiego,tylko wiesz tak aby można było wyciąć skrawek na schody.Co do schodów to masz tam takie narzędzie, które jak myślę już widziałeś(takie schody, spiralowe).Następnie powiększasz, rozciągasz, ustawiasz jak wielki ma być jeden stopień, ogólnie rzecz mówiąc co tam chcesz.Na końcu dodajesz okna, dzwi i inne pierdoły.Na początek spróbuj wzorować się np. na Domu Vince'a lub willi na suburbs-4.
Teachin bitches how to swim
Wydaje mi się że tak samo, jak bez tekstury, choć ja zawsze na końcu daje tekstury, a jeżeli nie działa to...- https://www.downerup.com/index.php?actio ... w;down=111
To jest chyba łatwiejszy sposób robienia dwupiętrowych budynków.
To jest chyba łatwiejszy sposób robienia dwupiętrowych budynków.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2010, 12:04 przez Slayer, łącznie zmieniany 1 raz.
Teachin bitches how to swim
- MaKiPOLSKA
- Badass Multikiller
- Kontakt:
Budynki można tworzyć za pomocą ProcBuilding w przypadku budynków LOD.
Jeśli chodzi nam o budynek uzytkowy, to tworzymy cube. a następnie subtractujemy środek
Jeśli chodzi nam o budynek uzytkowy, to tworzymy cube. a następnie subtractujemy środek
Powrót MaKiPL!
MaKiPL experienced Level Designer on UDK/ UE3
Służę zaawansowaną pomocą przy UE2 i 3!
MaKiPL experienced Level Designer on UDK/ UE3
Służę zaawansowaną pomocą przy UE2 i 3!