Na Discovery to często prezentują takie "sensacje", amerykańskie programy typu: ,,W moim domu jest duch, o widzę go!!!!!!!111111", a więc bym w to nie wierzył.kryhoo pisze:Mi sie wydaje, że to jeden z nielicznych filmików, które przedstawiają to że demony czy duchy naprawde istnieją, nie wiem czemu ale ten filmik w moim odczuciu jest jak najbardziej przekonujący. wiele osób to potwierdza, o tym filmiku było też bodajże kiedyś na Discovery z dokładnym przeanalizowaniem, do dziś mi nie daje spokojuto koleś nagrał jak idzie potem kameruje jaskinie, czy co to tam było. Udało mu się nagrać formacje skalne które swoim wyglądem i kształtem przypominają twarz demona, albo też przerobił to w jakimś programie.
a sądze też (choć może to już lekki wybryk mojej wyobraźni), że być może ktoś się tam bawił z planszą Ouija.
Duchy/zjawy/demony - czy one naprawdę istnieją?
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
- Loc
- Wytrenowany morderca
A wiara czyni cuda. To jest podobne do efektu placebo. I nie mówię, że to tylko wymysły tego, co wierzy - efekt placebo akurat działa też tak, że podaje się neutralny środek/cokolwiek, a pacjent odczuwa poprawę i jego organizm się nawet leczy. Podobnie jest z duchami - mocno wierzymy - to one są... i właśnie wierząc sprawiasz, że istnieją. Dobra postawa, Kryhoo. 
Hmm, mnie ciekawi jedna rzecz...
https://claireb.wordpress.com/2007/01/11/95/
https://translate.google.com/translate_t#
https://www.acurva.net/index2.php
Ech, ja pier... żeby duchy wykorzystać do wyciągania pieniędzy. Cholernie sprytny ten gość.

Hmm, mnie ciekawi jedna rzecz...
https://claireb.wordpress.com/2007/01/11/95/
https://translate.google.com/translate_t#
https://www.acurva.net/index2.php
Ech, ja pier... żeby duchy wykorzystać do wyciągania pieniędzy. Cholernie sprytny ten gość.
Ostatnio zmieniony 02 sie 2009, 20:52 przez Loc, łącznie zmieniany 3 razy.
Widziałem już ten filmik dawno temu. Analizowaliśmy wtedy z Szematem film klatka po klatce, podniecaliśmy się, że to prawdziwy duch. Spędziliśmy z kilka godzin na dokładnej analizie filmu, a tu nagle Bum! Znalazłem tą portugalską stronę o dźwięcznej nazwie acurva.
Noi, coś się ze mną stało(nie wie cie co? wiąże się to z acurva, polskim słowem, odmiana itp.
). Jest to fragment portugalskiego fimu, a kolo zrobił go dla kasy. Trzeba jednak przyznać, że film wygląda realnie, a nawet jeśli nie, to jest fajnie zrobiony 
Noi, coś się ze mną stało(nie wie cie co? wiąże się to z acurva, polskim słowem, odmiana itp.

czyli jak dobrze rozumiem samą wiarą "stwarzamy" czy może przyzywamy (lepsze słowo) duchy?...teoria ciekawa, ale bardzo niebezpieczna...Loc pisze:A wiara czyni cuda. To jest podobne do efektu placebo. I nie mówię, że to tylko wymysły tego, co wierzy - efekt placebo akurat działa też tak, że podaje się neutralny środek/cokolwiek, a pacjent odczuwa poprawę i jego organizm się nawet leczy. Podobnie jest z duchami - mocno wierzymy - to one są... i właśnie wierząc sprawiasz, że istnieją. Dobra postawa, Kryhoo.
Planet Earth is great to visit, but You wouldn't wanna live there...
- Loc
- Wytrenowany morderca
Może i niebezpieczna, ale tylko wtedy, gdy wierzymy, że duchy są głównie/tylko złe. Ale jak sobie naiwnie wierzymy, że mamy w domu ducha, który po prostu załatwia swoje sprawy, i nie chce robić nic złego - to istnieje spora szansa, że tak będzie. Powtarzam - placebo. 

Ostatnio zmieniony 02 sie 2009, 22:21 przez Loc, łącznie zmieniany 1 raz.
- The Iceman
- V.I.P.
Czy Ty wiesz w ogóle co to jest? Zjawy istnieją i jest to pewne. Radzę przeglądnąć forum www.niewyjasnione.plLoc pisze:Powtarzam - placebo.
Posiadam zasilacz z białej listy.
- prawdziwy 666
- Master of Dead & Hell
tak i siedzą w knajpie razem z wróżką zrębową świętym Mikołajem i królikiem wielkanocnymElvis Scatter pisze:Zjawy istnieją i jest to pewne

btw jak czytam ten temat to dochodzie do wniosku że ludzie to jednak banda strasznych naiwniaków którym można wcisnąć kazdą bajeczkę
Ostatnio zmieniony 03 sie 2009, 12:23 przez prawdziwy 666, łącznie zmieniany 1 raz.
I am not dead, I'm a Death muhahahahaha

Masz rację prawdziwy! To, że duchy istnieją, to nie znaczy, że chcą się tak bardzo ujawniać. Jeśli zaś nie istnieją, to już całkiem inna historia...
A nie autosugestia?Elvis Scatter pisze:Czy Ty wiesz w ogóle co to jest? Zjawy istnieją i jest to pewne. Radzę przeglądnąć forum www.niewyjasnione.plLoc pisze:Powtarzam - placebo.
Było, to jest fake, nawet sam autor się przyznał.Loc pisze:
Sam nie wiem co o tym myśleć. Co Wy sądzicie?
Aha, i nie narzekajcie, że facet się odwrócił, zanim pojawił się ten dźwięk, bo YT ma opóźnienie z dźwiękiem. Tak to już jest.
Ten temat jest zły
. Ile razy z widzę ciucia to mi gada o tych duchach i że trochę się boi 

Ta okej, tylko jak wbiliśmy do chaty i wyskoczył mój pinczer to aż podskoczyłeś
w sumie ja też ;P

- Liquidator
- Badass Multikiller
Co do zjawisk paranormalnych być może doświadczyłem czegoś takiego.
Pewnego wieczoru musiałem wyjść do sklepu.Było już ciemno.Wyszedłem.Wracając musiałem wyjść na 2 piętro (mieszkam w bloku).Wszedłem do klatki próbowałem zapalić światło ale z jakiegoś powodu nie działało gdy wychodziłem wszystko było ok.
Nagle zauważyłem przeźroczystą postać która przebiegła mi przez droge.
Niewiem co to było ale być może ma to związek z moją sąsiadką którą znaleziono po kilku dniach poszukiwań martwą w mieszkaniu. Zmarła kilka lat wcześniej...
Pewnego wieczoru musiałem wyjść do sklepu.Było już ciemno.Wyszedłem.Wracając musiałem wyjść na 2 piętro (mieszkam w bloku).Wszedłem do klatki próbowałem zapalić światło ale z jakiegoś powodu nie działało gdy wychodziłem wszystko było ok.

Niewiem co to było ale być może ma to związek z moją sąsiadką którą znaleziono po kilku dniach poszukiwań martwą w mieszkaniu. Zmarła kilka lat wcześniej...
Fuck The System!