ale wg. mnie jak na pierwszy raz to nieźle

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Wg. mnie strata czasu i pieniędzy. Dlaczego? Porządna replika kosztuje teraz ok. 500 - 800 zł. jeżeli chodzi o kategorię karabinków szturmowych full metal + drewno lub kompozyty. Broń zespołowa - RKM bębnowe lub z łukowymi na 40 czy LKM, KM taśmowe to wydatek od rzędu 1000 - 1500 zł i więcej. Za takie pieniądze można naprawdę zrobić zajebiste szkolenie ogniowe, którego nie zapomni się do końca życia. Przykładowo biorąc, że amunicja pośrednia do wschodnich czy zachodnich zabawek jest po 2 zł to za 1500 zł masz np. do broni opartej na systemie kałasznikowa 750 szt. (25 pełnych magów).Smuggler pisze:Zamierzam bardziej zagłębiać się w tą tematykę (szczególnie chodzi mi o ASG)
Tego Ci tak wprost nie powiem. Na pewno jest taka broń dostępna, skoro ostatnimi czasy grupy rekonstrukcyjne zajmujące się tą tematyką wyrastają jak grzyby po deszczu. Niektórzy mają pozwolenia na broń i mają tę broń sprawną, inni nie mają i mają zdekowaną (pozbawioną cech bojowych). Najlepiej jest rozejrzeć się w swojej okolicy za takimi strzelnicami. Jeżeli rozpoznanie przez internet nie pomoże, popytać się jakiś grup paramilitarnych w okolicy (np. na ich forach) może on coś będą więcej wiedzieć.Smuggler pisze:i najbardziej mi zależy, żeby strzelać z broni drugo wojennej ale chyba dzisiaj trudno taką znaleźć na strzelnicy prawda?
Mnie 15 minut zabawy z SWD kosztował 90 zł.Alixo pisze:ALe właśnie najbardziej chciałbym walić z dragunova (zazdroszcze ci zielak) oraz z miniguna