USB

Nasze forumowe zabawy i przyjazne rozmowy o niczym i na pełnym luzie. Wcześniej znane jako Mały Hyde Park. Posty nie są zliczane.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Kontakt:

20 maja 2009, 14:24

Witam.

Posiadam Kartę graficzną Ati Radeon 4870 HD oraz płytę główną ASUS P5Q SE.
Mój problem pojawił się jakieś 2 dni temu otóż :

Zauważyłem ,że na oficjalnej stronie ATI są nowe sterowniki do mojego Radeona oznaczone liczbą 9.5 .
Najpierw wszedłem w Dodaj i usuń programy i usunąłem sterowniki Radeona ( wybrałem Całkowicie usuń oprogramowanie ATI/AMD) Następnie reset , instalacja sterów i kolejny reset tylko , że ... tym razem komputer zawiesił się w trakcie ładowania Windowsa. Poszedł reset i podczas uruchamiania wyskoczyło czy mam Wybrać ostatnią znaną dobrą konfiguracja. Wybrałem to i Windows się włączył, ale w niskiej rozdzielczości. Przejrzałem dokładnie kompa , nie było sterowników od Karty Graficznej , płyty głównej drukarki itd. Wkurzyłem się z lekka i zacząłem instalować sterowniki od nowa. I bum, ała ała USB mi nie działa ;/
2 razy reinstalowałem sterowniki od płyty głównej i nic. Znaczy USB działa tylko, że jakby nie wykrywało urządzeń. Przykładowo myszka podłączona do USB działa i mogę nią robić co chce lecz gdy chcę zmienić DPI w sterownikach to wyskakuję , że nie wykryto myszki w USB. Tak samo z drukarką podczas instalacji sterowników poprosiło mnie abym wsadził kabel USB. Czekałem z godzinę i nic. Nie wykrywało ;/ Ściągałem z internetu jakieś USB 2.0 nawet mi coś tam pisało USB Updating w Dosowym okienku, ale nadal nic, a nic. Jest mi to bardzo potrzebne ponieważ muszę skonfigurować moją myszkę i zainstalować drukarkę.

Co mi polecacie? Co jest nie tak? Resp będzie jak nic bo już 100 postów mam ;)

Awatar użytkownika
Dragonmatix
Seryjny zabójca

20 maja 2009, 17:32

Przeskanuj komputer... Może jakiegoś wirusa złapałeś?
A jeżeli nikt nic dobrego nie doradzi to chyba tylko format/instalacja na nowo systemu, życzę powodzenia.

"Złap wiatr który przecina motyle"
Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Kontakt:

20 maja 2009, 18:56

Śmieszna sprawa , reinstall sterów do myszki pomógł. Ale w takim razie co z drukarką? Czemu sterowniki nie mogą jej wykryć? Przed tym problemem ze sterownikami nie szukało ich więcej niż 10 sekund.

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

20 maja 2009, 20:15

Start >> Uruchom >> chkdsk c: /F

W niektórych przypadkach to pomaga

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Zablokowany