New Character & Weapons Postal2stp.de
Mamy na nim 5 nowych rodzajów broni i co najmniej tuzin nowych postaci, których twórcą jest Virtual Area. Udostępnia je na serwie TheRip.
Oto w telegraficznym skrócie:
Karabin impulsowy

Oto admin we własnej osobie

Sam karabin sieka niemiłosiernie dając radość strzelającemu oraz śmierć i zniszczenie graczy znajdujących się po jego drugiej stronie (sam się o tym przekonałem).
Miotacz ognia

Tutaj ↑ mamy właśnie jedną z nowych postaci. Jest ona bez... twarzy, za to zmienia kolory jak kameleon... nie żeby się wtopić w otoczenie (a szkoda). Chociaż zaraz... widziałem przez parę chwil jak nie miał tekstur! Tzn... był przezroczysty, tylko lekko miał zarysowane kontury.

Ma stosunkowo niewielki zasięg, ale można nim nieźle przypiec. Zaletą jest to, że ogień "nie widzi" tekstur, przez co możemy palić nawet przez ścianę.
Mina wodna / przeciwpiechotna

Ciężko mi powiedzieć co to dokładnie jest. Wydaje dźwięki przy uzbrajaniu jak typowa mina wodna. Jednak jej zastosowanie jest typowo lądowe. Tak rzeczywiście ma wszystkie animacje jak zwykły granat i też tak działa. Jedyna z tych 5 broni która ma strzał alternatywny - ustawia się jako mina, lecz ma określoną zwłokę do wybuchu. Podobnie jak Mołotow przy strzale alternatywnym, pozostawiona, w pewnym momencie wybuchnie. Pozostawiona w wąskich korytarzach i przejściach potrafi spowolnić przeciwnika, lecz dłuższego zastosowania niema. Wydaje mi się, że nieco słabsza od Holly Granade.
Panzerfaust 3
Tak jest! Najlepsze na koniec. Szybkostrzelny, dobrze odzwierciedlony i śmiertelnie skuteczny.
Porównanie:

Niejako wadą P3 jest to, że granat przeciwpancerny (GP) po wystrzeleniu z rury "podskakuje" do góry, przez co odpalany np. w pomieszczeniu o niskim suficie może o niego zahaczyć i eksplodować. Odpalanie z szybów wentylacyjnych nie wchodzi w tym przypadku w grę. Nie wiem czy to zastosowanie jest odzwierciedleniem w rzeczywistego zachowania GP, ale tak czy siak zawsze trzeba celować "pod cel" jeżeli chce się go trafić.
No cóż tu się więcej wywodzić. Siła jak na filmiku:
[youtube][/youtube]
Zagadałem do TheRip by wpadł do English Zoon. Może się zgodzi udostępnić paczki.