Black Lagoon Opening PL
[youtube][/youtube]
Ehh... Stare dobre czasy... Hej ho! I butelka rumu... ^^
Czego teraz słuchasz?
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
- Dr. Dundersztyc
- Szalony Naukowiec
- Kontakt:

- Silver Dragon
- V.I.P.
- Otrzymał piwo: 2 razy
Mickie Krause - Reißt die Hütte ab
Dzięki, SD, za link do niej - często słucham Krausego. RW
Dzięki, SD, za link do niej - często słucham Krausego. RW
Ostatnio zmieniony 14 lis 2008, 21:45 przez Silver Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.
Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew 

- Tiquill
- V.I.P.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Jeśli coś brzmi tak, że mogłoby też brzmieć dobrze bez elektroniki, a tylko same gitary - to trudno to nazywać cyber industrialem. Ba, samo pojęcie industrial to też worek, do którego wrzuca się różne rzeczy. Sam najchętniej jako czysty industrial nazwałbym EBM, a to co zwane jest powszechnie industrialem - rockiem industrialnym. Ale cóż, większość przeważa...MastaDJMax pisze:Dla Tiquilla:
[youtube][/youtube]
A żeby nie było, to jest coś, co za czysty industrial sam uznaję:
E-Craft - My Techno Body Whore
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 2 razy.
Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

Dla mnie industrial to ostatnie piosenki z tamtej listy co dałem tutaj (zaczynają się od Tractor). A Angelspit to dla mnie cyber-punk albo coś w tym stylu. Poza tym, ejj ja się nie znam na nazwach i odkąd przestałem słuchać hip-hopu nie ma to dla mnie znaczenia.Tiquill pisze:Jeśli coś brzmi tak, że mogłoby też brzmieć dobrze bez elektroniki, a tylko same gitary - to trudno to nazywać cyber industrialem. Ba, samo pojęcie industrial to też worek, do którego wrzuca się różne rzeczy. Sam najchętniej jako czysty industrial nazwałbym EBM, a to co zwane jest powszechnie industrialem - rockiem industrialnym. Ale cóż, większość przeważa...
A żeby nie było, to jest coś, co za czysty industrial sam uznaję:
E-Craft - My Techno Body Whore
A to co zapodałeś też fajne. Trochę jak Combichrist i Suicide Commando.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
- Tiquill
- V.I.P.
- Kontakt:
A kto się w tym w ogóle łapie. Ważne, że industrial kojarzy się ogólnie z elektroniką, gitarami, agresją i mrokiem. To łączy.MastaDJMax pisze:ja się nie znam na nazwach
Tractor znakomity. To jeszcze lepszy. Miażdży. I to wersja z wokalem, a nie jakieś tam! I nie ważne, czy bardziej EBM czy industrial.
Combichrist - Blut Royale
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

Dla mnie industrial jest bardziej tym czym jego nazwa, czyli ciężkie, "stalowe" brzmienia i generalnie naśladowanie dźwięków fabryk, plus jakieś elektroniczne piski. Jak w Tractorze ^^
>.< https://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Metal_(muzyka) opisany jako piąty od końca w pierwszej grupieAlixo pisze:Co Ty tiquill same psychodeliczne techniawy słuchasz
https://pl.wikipedia.org/wiki/Industrial a tutaj konkretniej.
- Tiquill
- V.I.P.
- Kontakt:
Dobra definicja! Ale każdy to bierze na swój sposób. Ja na taki: Dla mnie industrial jest bardziej tym czym jego nazwa, czyli ciężkie, "techniczne" brzmienia i generalnie naśladowanie dźwięków fabryk, plus jakieś gitarowe riffy. Ale dobra, koniec na tym.MastaDJMax pisze:Dla mnie industrial jest bardziej tym czym jego nazwa, czyli ciężkie, "stalowe" brzmienia i generalnie naśladowanie dźwięków fabryk, plus jakieś elektroniczne piski.

No, same techniawy.Alixo pisze:Co Ty tiquill same psychodeliczne techniawy słuchasz

Theatre Of Tragedy - And When He Falleth
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.

Wiecie co... opowiem wam coś, bo nawet w temacie pasuje. Opowiem wam moje marzenie, o którym wspomniałem przypadkiem na forum, ale nie rozwinąłem. Nikomu o tym nie mówiłem, bo to trochę... szalone, ale my wszyscy jesteśmy szaleni, i wśród was czuję się bardziej jak wśród braci niż znajomych.
Po obejrzeniu tego teledysku (chyba byłem ujarany i to solidnie):
[youtube][/youtube]
gdy zobaczyłem tamtego kolesia pomyślałem sobie (żeby nie było: tu NIE MA NIC gejowskiego) "Ja pierdolę, ten koleś jest zajebisty, ma długie włosy, spoko płaszcz, fajną bródkę, gra na gitarze i śpiewa u boku Tarji... " i od tamtego momentu moim największym marzeniem jest nauczyć się grać na gitarze i zagrać razem z nią w jakiejś piosence ^^ Ja wiem, że to nierealne, ale wszyscy mamy jakieś marzenia, nie? ^^
Po obejrzeniu tego teledysku (chyba byłem ujarany i to solidnie):
[youtube][/youtube]
gdy zobaczyłem tamtego kolesia pomyślałem sobie (żeby nie było: tu NIE MA NIC gejowskiego) "Ja pierdolę, ten koleś jest zajebisty, ma długie włosy, spoko płaszcz, fajną bródkę, gra na gitarze i śpiewa u boku Tarji... " i od tamtego momentu moim największym marzeniem jest nauczyć się grać na gitarze i zagrać razem z nią w jakiejś piosence ^^ Ja wiem, że to nierealne, ale wszyscy mamy jakieś marzenia, nie? ^^
Nie chcesz znać moich marzeń... One są jeszcze bardziej nierealne.
PS Chcę coś wyjaśnić: nie będę raczej pisał w tym temacie, gdyż jest on bardzo niesprawiedliwy! Krzywdzi wszystkie te piosenki, które przesłuchałem w danym dniu, nie wymieniając ich tutaj. Więc, jak coś, to wiecie, czego ja mogę słuchać.
Pozdro.
Robbie Williams - Angels
[youtube][/youtube]
^^
PS Chcę coś wyjaśnić: nie będę raczej pisał w tym temacie, gdyż jest on bardzo niesprawiedliwy! Krzywdzi wszystkie te piosenki, które przesłuchałem w danym dniu, nie wymieniając ich tutaj. Więc, jak coś, to wiecie, czego ja mogę słuchać.

Robbie Williams - Angels
[youtube][/youtube]
^^

- Silver Dragon
- V.I.P.
- Otrzymał piwo: 2 razy
Nik Kershaw - I won't let the Sun go down on me
Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew