Lotnictwo

Nasze forumowe zabawy i przyjazne rozmowy o niczym i na pełnym luzie. Wcześniej znane jako Mały Hyde Park. Posty nie są zliczane.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
SovietPolska
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach

03 maja 2008, 09:21

Rozmawiałem nie dawno z gen. broni Stanisławem Targoszem, przymusowo odszedł na emeryturę z wojska po tym jak było głosowanie:
Rosyjskie MiG-i-29 które możemy sobie sami do potrzeb NATO dostosować czy amerykańskie F-16.
Za Rosyjskie MiG-i-29 mieliśmy dać kilka tysięcy ton żywności(o łącznej wartości niecałych 2 miliardów dolarów)
A za Amerykańskie F-16 blisko 5 miliardów dolarów.
Jako jedyny Pan Stanisław głosował za MiG-ami, i mówił że reszta dostała w łape od amerykanów i dlatego teraz mamy jastrzębie nieloty, i to cholernie drogie.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2008, 01:37 przez SovietPolska, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Karpiu
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach

03 maja 2008, 10:04

mig, ale zauważ, że nie wszyscy wierzą, że rosyjskie jest lepsze, w tym ja. ja nie mam przyjaznych kontaktów z rosją...

Awatar użytkownika
SovietPolska
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach

03 maja 2008, 10:15

Właśnie widze jak amerykańskie f-16 latają, zaniedługo jak CASY zaczną spadać.
A widziałeś jakieś awarie rosyjskich mig-ów, migi-21 przez 30 lat na wiernie służyły bez żadnych większych awarii, teraz mig-29 których mamy niewiele też nie ma z nimi problemów. Tylko amerykańskie f-16 sie psują.

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

05 maja 2008, 01:54

Wyciąłem te posty z tematu "Mądrości ludowe", który teraz nazywa się "Polska a świat". Jednocześnie wypowiedzi te wywędrowały z DHP do Małego HP. Myślę, że szkody w tym nie odniesiesz, mig31. ;) Możliwe też, że sprawa się tu rozrośnie na tyle poważna, że twa ukochana tematyka wróci do DHP...

Ja się tu o tej tematyce zaś nie wypowiem, zielony w temacie całkiem jestem bowiem. :):

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Zablokowany