Rozmawiałem nie dawno z gen. broni Stanisławem Targoszem, przymusowo odszedł na emeryturę z wojska po tym jak było głosowanie:
Rosyjskie MiG-i-29 które możemy sobie sami do potrzeb NATO dostosować czy amerykańskie F-16.
Za Rosyjskie MiG-i-29 mieliśmy dać kilka tysięcy ton żywności(o łącznej wartości niecałych 2 miliardów dolarów)
A za Amerykańskie F-16 blisko 5 miliardów dolarów.
Jako jedyny Pan Stanisław głosował za MiG-ami, i mówił że reszta dostała w łape od amerykanów i dlatego teraz mamy jastrzębie nieloty, i to cholernie drogie.
Lotnictwo
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
- SovietPolska
- Zabójca na sterydach
- SovietPolska
- Zabójca na sterydach
Właśnie widze jak amerykańskie f-16 latają, zaniedługo jak CASY zaczną spadać.
A widziałeś jakieś awarie rosyjskich mig-ów, migi-21 przez 30 lat na wiernie służyły bez żadnych większych awarii, teraz mig-29 których mamy niewiele też nie ma z nimi problemów. Tylko amerykańskie f-16 sie psują.
A widziałeś jakieś awarie rosyjskich mig-ów, migi-21 przez 30 lat na wiernie służyły bez żadnych większych awarii, teraz mig-29 których mamy niewiele też nie ma z nimi problemów. Tylko amerykańskie f-16 sie psują.
- Tiquill
- V.I.P.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Wyciąłem te posty z tematu "Mądrości ludowe", który teraz nazywa się "Polska a świat". Jednocześnie wypowiedzi te wywędrowały z DHP do Małego HP. Myślę, że szkody w tym nie odniesiesz, mig31.
Możliwe też, że sprawa się tu rozrośnie na tyle poważna, że twa ukochana tematyka wróci do DHP...
Ja się tu o tej tematyce zaś nie wypowiem, zielony w temacie całkiem jestem bowiem.

Ja się tu o tej tematyce zaś nie wypowiem, zielony w temacie całkiem jestem bowiem.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...