Jakie istotne zmiany wprowadzilibyście w postalu AWP?

Tylko o P2: AW, AW7/AWP oraz AWPMod - i o żadnych innych modach.
Obrazek

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

17 kwie 2008, 21:24

Kmieciu pisze:
Silver Dragon pisze:
Tiquill pisze:Rzadko kiedy udaje się pozbawić ręki - by ofiara uciekała. Zbyt rzadko nogi - by się czołgała.
A mi znowuż bardzo często się to zdarza
Mi tak samo. :) Rzadko kiedy udaje mi się zabić ofiarę odcięciem ręki.
Może źle celuję. :bolek: Zazwyczaj cel pada na ziemię i kona - a nie ucieka. Trza wziąć maczetę i się temu przyjrzeć. :diabel:
Pan_Zdzich pisze:Wydaje mi sie że autor moda napisał w skrypcie gry żeby flaki były cały czas załadowane w brzuchach ludzi co spowalnia gre
Nie, flaki pojawiają się dopiero po przecięciu. Spowalnia zaś choćby większa różnorodność przechodniów...
ciuciu pisze:Ja chciałbym ,żeby dodana była możliwość poruszania się nie tylko w biegu , ale też kilkuśladowcami :P
Co prawda, w innych tematach ludzie wyrażali swą dezaprobatę na to, ale widząc samochody czy choćby wspomniany tu czołg, chciałbym i ja, by były "bardziej mobilne". Może nie tyle zmiana by Koleś siadał za kierownicą, ale...

Mamy rybkę voodoo. W gierce tej Chompy sterowany przez nas podjada przechodniów. Więc podobnie i tu: Starczyłaby mi możliwość sterowania pojazdami za pomocą myszki. Lewo, prawo, naprzód, stój... trzask rozjedżanych kości, krew spod kół. W widoku spoza samochodu, a nie zza kierownicy, co nawet byłoby bardziej widowiskowe... ;)

A że pojazdy byłyby bez kierowcy? To nic! A nawet lepiej - takie samochody widma pasowałaby do P2 jeszcze lepiej!
Pan_Zdzich pisze:Najważniejsze pytanie i problem zarazem.

Kod: Zaznacz cały

Kto by to dla nas zrobił!!!
Skoro rozmawiamy niby o podrasowaniu AWP to niby jego autor, Kamek. ;)

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Pan_Zdzich
Wnerwiony urzędas

18 kwie 2008, 10:29

Musimy go zapytać i zrobić liste rzeczy ktore chcieli byśmy zmienić. Ja bym chciał wprowadzić możliwość ustawienia większości parametrów grafiki aby można było zmniejszyć wymagania gry poniewarz postal AWP tnie mi sie poprostu i z tego powodu nie mogę czerpać osobliwej rozrywki.

Odejdź ode mnie bo cię okaleczę ostrym narzędziem w okolice oka.
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

18 kwie 2008, 18:31

Można za jakiś czas podobny temat, z ustalonymi już potrzebami, założyć na English Zone a potem link mu podesłać. Zechce to przeczyta. Zechce, to i weźmie pod uwagę. ;)

Bo polskojęzyczność naszego forum, to w takich wypadkach niestety wada. Gadamy tylko dla siebie, zamkniętego bądź co bądź grona Polaków...
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2008, 18:34 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Pan_Zdzich
Wnerwiony urzędas

18 kwie 2008, 20:13

A więc wybierzmy rzeczy które udało by się umieścić w modyfikacji AWP nie zwiększając zbyt wymagań gry. Rozmiar zbytnio się nie liczy.Jutro bądź w poniedziałek podsumuje co by dało się zrobić (w granicach zdrowego rozsądku) i wam napisze. Piszcie dalej swoje propozycje czekam.

Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

18 kwie 2008, 20:14

I co potem? :D Wysyłamy nasze propozycje do Kameka? Z drugiej strony, dobrze by było zebrać wszystkie nasze pomysły do kupy, ot tak, dla porównania. :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Pan_Zdzich
Wnerwiony urzędas

18 kwie 2008, 20:37

OK. Ale takie najlepsze i bez przesady. Niektóre pomysły co do pojazdów nie są głupie ale sądze że prawdopodobnie zwiększyły by wymagania gry. Mimo że kocham zabijać ludzi na różne sposoby choćby na komputerze. :D

Awatar użytkownika
MaXteR
Początkujący morderca

19 kwie 2008, 10:58

To ja proponuje wprowadzić skradanie się (ludzie cie nie słyszą jak sie skradasz za nimi), zrobić tak, że walniesz komuś z katany w łeb to umiera bez względu czy jest policjantem, wsiórem, żołnierzem itp.

Awatar użytkownika
Pan_Zdzich
Wnerwiony urzędas

19 kwie 2008, 22:29

Zmienić troche charakterystykę broni np. Katana maczeta tasak i siekiera nie powinny odcinać członków ciała tak samo. Nie da się siekierą za jednym razem przeciąć kogoś na pół wiec napisze jakie obrażenia mogłyby zadawać te bronie:
Siekiera-Powinna zadaważ średnie obrażenia w tułów a duże w głowę i kończyny. Nie da się w rzeczywistości przeciąć ofiary na pół.Powinna odcinać jedynie ręcę nogi i w szczególnych wypadkach głowę.jeden cios od tyłu w łeb i kaplica
Tasak-powinien odcinać kończyny i głowę zadawać duże obrażenia w brzuch i głowę.
Maczeta-Wszystko bez zmian :)
Katana-chyba też ale sie jeszcze zastanowię

Awatar użytkownika
MaXteR
Początkujący morderca

20 kwie 2008, 17:01

Kataną możnaby dodać jakieś nowe ciosy ^^ np. pchnięcie w brzuch, po którym przeciwnik zdycha ;)

Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Kontakt:

20 kwie 2008, 17:17

MaXteR pisze:pchnięcie w brzuch, po którym przeciwnik zdycha
Albo pchnięcie w brzuch , po czym katana zostaję w ciele tak jak po rzucie

Awatar użytkownika
MaXteR
Początkujący morderca

20 kwie 2008, 17:36

Nom, to też mogłoby być dobre :D
P.S Do siekiery można by dodać rzut ;)
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, 17:38 przez MaXteR, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pan_Zdzich
Wnerwiony urzędas

21 kwie 2008, 08:28

I dodać duży nóz kuchenny którym można by rzucić w ofiare lub podciac gardło.

Awatar użytkownika
Karpiu
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach

21 kwie 2008, 15:36

pan zdzich, niezły pomysł, edytować wygląd maczety na nóż oraz a altfire zamiast rzutu jak bumerang byłby rzut jak młotem... ale nie wiem, czy wtedy animacje też nowe zrobić, więc... ALCRD, masz może wolny czas? ;)

Awatar użytkownika
prawdziwy 666
Master of Dead & Hell
Master of Dead & Hell

21 kwie 2008, 16:04

rzut jest w katanie wystarczy go przenieść

a jeśli to mają być pomysły na poprawę AWP to pamiętajcie że to silnik unreala

więc nie zapędzajcie się bo niektóre pomysły są nie realne

I am not dead, I'm a Death muhahahahaha
Obrazek
Awatar użytkownika
Pan_Zdzich
Wnerwiony urzędas

21 kwie 2008, 16:14

Nie chodzi mi o przerobienie katany na nóż. Katana to wspaniała broń.Chodzi mi o dodanie go do gry. Można by jeszcze dodać lepszy widok z tyłu bo ten z kodu jest to niczego. Na przykład taki jak w Max'sie Payne'ie. Fajnie by było.]

A więc ostateczne pytanie ROBIMY TEN DODATEK CZY NIE!?
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2008, 10:57 przez Pan_Zdzich, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany