Dzienis pisze:Podoba wam się V Rzeczpospolita? Głosowaliście za PiSem albo popieracie tę partię?
O, aleś ty prędki, już V RP.

Tak, głosowałem i popieram. Wcześniejsze zastrzeżenia schodzą na daleki plan, kiedy widzę efekty ich 1ego roku rządów. Hasła naiwne ("Dobra zmiana') po wielokroć powtarzane, ale - warto je powtarzać, by ludkowi polskiemu wbić je do głowy. Niepiękni, niezgrabni i smutni często - ale nie to jak wyglądają, ale co robią. Popieram coraz bardziej. Bo boję się o Polskę. Starczy 8 lat rządów Platformy. Starczy łupienia i okłamywania Polski przez dziesięciolecia. Nie wyobrażam sobie, że stracę ten kraj na powrót, kraj odzyskujący swoją siłę, dumę i pozycję na świecie. I tożsamość. "Chuj, dupa i kamieni kupa"? O, nie! Jeśli Platforma Obywatelska szybko wróci do władzy, to spierdalam z Polski raz na zawsze. Polacy zawodzili mnie nie raz. Ale kolejnego zawodu nie chcę z nimi dzielić! Tak łatwo te nasze polaczki nasiąkają mową kłamstwa i pozornej wyższości, idei bycia modnym i nowoczesnym. Kiedy pod tym kryje się tylko jedno: Kraj nad Wisłą służy do grabienia. Komitet Obrony Dojarki? NIE!
Dzienis pisze:Co sądzicie o 500+ i innych projektach PiSu?
Jedyna alternatywa dla starzejącej się Europy. Bezpieczna i sensowna. Zachód Europy z Niemcami na czele wybrał nabór pomiędzy swoje społeczeństwa mas imigrantów, obcych religijnie i kulturowo. Że niby to oni, ci imigranci i ich dzieci, będą pracować na emerytury starzejących się białych Europejczyków. No tak, zestarzeją się, najedzą z tym emerytur i zdechną syci i ogłupiali lewacką mową multi-kulti i politycznej poprawności. I zapanuje monolityczny i zwarty Euroislam. Nie, cholera, nie! Rada jest prosta: Mnóżcie się! Wspieranie rodzin pod kątem promocji wielodzietności to jedyny, jedyny! ratunek dla Europy. To samo Mieszkanie+. Będą dzieci, będą wnuki. Będzie kto robił na nasze emerytury. Białych dla białych.
Dzienis pisze:Czy jest lepsza alternatywa w tej chwili?
Nie ma. I długo nie będzie. Bo wizja Kukiza też ma swoje wady. Czy się komu to podoba czy nie (mnie nie podoba, żeby nie było) to chrześcijański porządek zachował Europę przy życiu i zachowa nadal. Niebezpiecznym jest szukać dróg z lewej strony. Na zbyt prawą stronę też strach patrzeć. PiS to jedyna racjonalna i pożyteczna opcja dla Polski.
Dzienis pisze:Czy Andrzej Duda i Beata Szydło mają tam w ogóle coś do gadania?

Skoro myślą tak samo, to trudno szukać różnic. A są przykłady odmiennego zdania niż Kaczyński i realizacji tegoż. Więc tak, mają coś do gadania. Choć - niewiele. I wcale mnie to nie śmieszy. Ja jestem gotowy bić czołem przed królem Jarosławem I. Serio. Bylebym był jak najdalej od platformerskich zdrajców i lewackiego syfu.
Dzienis pisze:Czy nowa TVP chociaż stara się być bezstronna?
Stara się być. Ale taka nie musi być. Śmieszą niektóre triki. Ale nie obawiam się. Trzeba tępych polaczków edukować, by nigdy już drogą demokratyczną zdrajcy Polski nie doszli do władzy. A przynajmniej zbyt prędko. Trzeba ratować ten kraj.
Dzienis pisze:I dlaczego KOD jest jeszcze gorszy? Co się odpierdala z Trybunałem?
Kłamstwo. Kłamstwo przebrane za wolność, prawdę i demokrację. Tyle. Dajesz się nabrać?
Dzienis pisze:Dlaczego drożeje paliwo, prąd, fajki i OC? Ile rzeczy musi podrożeć by starczyło na 500+?
Nawet gdybym wiedział, i ci powiedział, to nie zrozumiałbyś. O ekonomi nie warto rozmawiać. To nie jest tylko wynik dzisiejszych zdarzeń. To przeszłe decyzje w kraju, przeszłe wydarzenia na świecie, bieżące decyzje w kraju, bieżące wydarzenia na świecie, przyszła wizja kraju i próba przewidzenia przyszłości świata. Chcesz się w to bawić? I nie gadaj na 500+. To nie tylko przyszłość liczebna Polaków i Polski. Ale też podstawowy argument w oczach szarego obywatela za stwierdzeniem: "
PiS jest dobry. Po raz pierwszy władza coś mi dała". Chcesz z tym polemizować?
Dzienis pisze:Czy partii Kaczyńskiego grozi w tym roku upadek?
Nie.
Dzienis pisze:Czy w końcu dadzą sobie spokój ze Smoleńskiem?
Dopóki nie zostaną wyjaśnione wszystkie sprawy tego para-zamachu i prawdziwi winni nie zostaną ukarani - sprawa nie ucichnie. To kwestia honoru i godności Polski, naszej niepodległej tożsamości.
Dzienis pisze:Czy Mateusz Morawiecki zbawi polską gospodarkę?
Mam taką nadzieję. Jeśli jego zaplecze, czyli PiS, utrzyma się przy władzy na tyle lat, by zdołał to zrobić do końca. To będziemy świadkami drugiego gospodarczego cudu nad Wisłą. Taki drugi COP Kwiatkowskiego (II Rzeczpospolita, jakby kto nie jarzył).
Dzienis pisze:Kim do chuja jest ta ciota Misiewicz?
Misiewiczem.
Panie
Dzienis, czy jest pan zadowolony z odpowiedzi?