Japońska fantazja...

Nasze forumowe zabawy i przyjazne rozmowy o niczym i na pełnym luzie. Wcześniej znane jako Mały Hyde Park. Posty nie są zliczane.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
Szalona Krowa
Miłośnik broni

18 sie 2015, 22:39

Chodzi mi tu głównie o sferę intymną. Futanari, tentacle rape i inne demony. Czyżby atomówka namieszała im w głowach? Co jak co niektóre "filmy" wychodzą im naprawdę nieźle i da się je oglądać jak pełnoprawny film z popcornem. Inne pokazały mi ciekawe rzeczy które mi się spodobały :diabeł: . Co do anime nie rozumiem tego fenomenu ale z tego co udało mi się usłyszeć to poprostu prawie zwykłe filmy tyle że tam nie ma ograniczeń fantazji i nie wchodzi to do strefy +18.

Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

18 sie 2015, 23:18

Pisałem swego czasu na Cmentarzu sporo o tym. Nie mogę jednak teraz znaleźć w jakim to było temacie, ale kilka komentarzy do powyższego posta:

- motyw ofiary bomby atomowej przewijał się w wielu filmach japońskich, klasyczny już symbol w ich kinie to hibakusha,
- pisanie o jednej z najgenialniejszych kinematografii świata, że "Co jak co niektóre "filmy" wychodzą im naprawdę nieźle i da się je oglądać jak pełnoprawny film z popcornem" zawiewa mocno ignorancją,
- seria Guinea Pig (poza filmem z syrenom słabiutka z resztą) i inne filmy tego typu, które pewnie masz na myśli nie określają całości kina japońskiego,
- masz na myśli, że anime nie wchodzi do strefy +18? Uuu, to Ty mało anime widziałeś, kolego ;)

"Are the hills going to march off?
Will heaven fall upon us?
Will the Earth open under us?
We don't know. We don't know, for a total eclipse has come upon us..."
Yossarian
Grabarz
Grabarz
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

18 sie 2015, 23:22

Mr Minio pisze:- motyw ofiary bomby atomowej przewijał się w wielu filmach japońskich
Z takim motywem przypominam sobie jedynie "Barefoot Gen", choć mało widziałem japońskich filmów. Kiedyś muszę wreszcie obejrzeć "Grobowiec świetlików".
Mr Minio pisze:- masz na myśli, że anime nie wchodzi do strefy +18? Uuu, to Ty mało anime widziałeś, kolego
Może nie wie, co to ecchi albo hentai xD

Awatar użytkownika
Pangia
Koleś
Koleś

19 sie 2015, 00:42

Szalona Krowa pisze:Co do anime nie rozumiem tego fenomenu
Bardzo proste do wyjaśnienia: to samo, co zwykły serial czy film, ale rysowane, więc daje dużo większe możliwości. I Japońce z tego chętnie korzystają.
Mr Minio pisze:masz na myśli, że anime nie wchodzi do strefy +18?
Pewnie po prostu rozdzielił anime i hentai, chociaż w zasadzie hentai to, nie wiem jak to tam fachowo na to mówicie, gatunek czy tam rodzaj anime.

Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

19 sie 2015, 01:02

Nawet w takiej Godzilli, Japońcy rozliczają się z problemem atomówki. Albo taka Onibaba.

No, hentai to podgatunek anime, a samo słowo 'hentai' oznacza zboczeńca, więc wszystko się układa w całość. Kurna, przekleiłbym swoje posty z Cmentarza, gdzie fajnie opisałem kilka rzeczy, ale nie mogę ich znaleźć.

Awatar użytkownika
Szalona Krowa
Miłośnik broni

19 sie 2015, 11:58

To ja może zniknę bo pisałem 1 post z prawie jedynkową wiedzą na temat anime :samobój:

Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

19 sie 2015, 12:28

Napisałem jakiś czas temu artykuł o pinku eiga na innym forum. To jest dopiero kino dowodzące geniuszu Japończyków.

Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

19 sie 2015, 16:25

Japońskie filmy: latający ludzie przeczący prawom fizyki, głowy obracające się dookoła, czarodzieje, smoki, zabijające kurze pióra.

Japońcy są pojebani :D

8=======D
Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

19 sie 2015, 21:12

Rycho3D pisze:latający ludzie przeczący prawom fizyki
To wuxia n00bie.

Awatar użytkownika
Szalona Krowa
Miłośnik broni

19 sie 2015, 23:37

Mr Minio zaraz nam tu wytłumaczy całą japońską kinematografie z definicjami. Chłopie zwolnij kogo to obchodzi jak nazywają sie latajace ludziki XD

Awatar użytkownika
Mr Minio
Redaktor
Redaktor

20 sie 2015, 00:15

Szalona Krowa pisze:Mr Minio zaraz nam tu wytłumaczy całą japońską kinematografie z definicjami.
Chyba będę musiał. I to nie tylko japońską, ale także chińską, bo wuxia to kino chińskie właśnie. Nie wiem czy Rycho pisał o tych 'latających ludzikach' w bliskim mu prześmiewczym tonie, czy po prostu wykazał się niewiedzą (prawdopodobnie oba), ale uznałem, że należy go sprostować, gdyż temat wyraźnie mówi o japońskiej fantazji.
Szalona Krowa pisze:Chłopie zwolnij kogo to obchodzi jak nazywają sie latajace ludziki XD
Już w pierwszym poście tego tematu wykazałeś się wystarczająco ignorancją. Nie musisz się pogrążać.

Awatar użytkownika
Szalona Krowa
Miłośnik broni

20 sie 2015, 01:18

Dobra zapamiętam sobie. Nie odzywać się nigdzie kiedy mam dni przekonaj wszystkich do swojej racji itp. A gadać kiedy mam dni mądrości... A anime nie dotknę tego już nigdy

Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

20 sie 2015, 06:25

Pisałem pół żartem o ninja, a wydaje mi się że ninja są z Japonii ?

8=======D
Awatar użytkownika
Dzienis
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 14 razy
Otrzymał  piwo: 6 razy
Kontakt:

20 sie 2015, 17:58

Mr Minio pisze:Chyba będę musiał. I to nie tylko japońską, ale także chińską, bo wuxia to kino chińskie właśnie. Nie wiem czy Rycho pisał o tych 'latających ludzikach' w bliskim mu prześmiewczym tonie, czy po prostu wykazał się niewiedzą (prawdopodobnie oba)
Ja myślałem, że chodzi mu o filmy pokroju "Przyczajony tygrys, ukryty smok", a takie są właśnie chińskiej produkcji. Ale wyjaśnił już, że chodziło mu o ninja.
Szalona Krowa pisze:Dobra zapamiętam sobie. Nie odzywać się nigdzie kiedy mam dni przekonaj wszystkich do swojej racji itp. A gadać kiedy mam dni mądrości... A anime nie dotknę tego już nigdy
Po prostu jak nie jesteś w czymś mocny, albo nie znasz wystarczająco tematu to najlepiej:
a) siedzieć cicho
b) ubrać się w pokorę i pytać innych bardziej obcykanych oraz przy okazji czegoś się nauczyć, bez fukania się i bultania
c) zburaczyć się i dostać warna (opcja najgorsza IMO)

Pozdrawiam i życzę owocnego pisania i czytania postów na forum. :)

I regret nothing
Awatar użytkownika
EvilYeah
Pracownik RWS
Pracownik RWS

22 sie 2015, 18:28

tytuł tego tematu kojarzy mi się z głębszym zainteresowaniem Japonkami :D
ja szczerze mówiąc muszę przyznać, że średnio mnie kręcą
a jeśli zaś chodzi o inne fantazje o Japonii to raczej rzadko mi się przytrafiają

Pozdrawiam
Zablokowany