[PROGRAM] Firefox obciążony przez animowane emotikony
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
- Tiquill
- V.I.P.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Czołem!
Czy wam też Firefox sapie na naszy emotkach? Podczas pisania posta są z boku animowane emotki. Są jak ukryte zło. Firefox badzo szybko łapie zadyszkę.
Czy wam też Firefox sapie na naszy emotkach? Podczas pisania posta są z boku animowane emotki. Są jak ukryte zło. Firefox badzo szybko łapie zadyszkę.
Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

- Silver Dragon
- V.I.P.
- Otrzymał piwo: 2 razy
Nie mam z tym problemów
Jak wyświetlam wszystkie, potrzebują kilka sekund by się wczytać. Później śmiga wszystko bez ścinki
Jak wyświetlam wszystkie, potrzebują kilka sekund by się wczytać. Później śmiga wszystko bez ścinki
Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew 

- Tiquill
- V.I.P.
- Kontakt:
Za każdym razem. Coś mam z Firefoxem, tylko nie wiem co. Od razu sapie. Opera nie ma tego problemu.
I to jest coś z wyświetlaniem samej grafiki a nie jej pobieraniem. Dławi się na wyświetlaniu zwykłych animowanych gifów.
I to jest coś z wyświetlaniem samej grafiki a nie jej pobieraniem. Dławi się na wyświetlaniu zwykłych animowanych gifów.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...

Ja mam tam okrągłe zero. Ale przeczyszczenie historii to dobry pomysł, potrafi nieco ożywić Firefoksa zwłaszcza, że – o ile pamiętam – na standardowych ustawieniach historia jest zapisywana w nieskończoność.Rycho3D pisze:Może być też mała ilość MB na pamięć podręczną
- Dzienis
- V.I.P.
- Postawił piwo: 14 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
- Kontakt:
Identycznie u mnie, pomimo wolnego neta.Silver Dragon pisze:Nie mam z tym problemów
Nie lepiej Operę? Chrome zżera chyba sporo limitu.EvilYeah pisze:jak jest problem z Firefoxem to polecam Google Chrome
Firefox>Opera>Chrome>IE
I regret nothing
- Tiquill
- V.I.P.
- Kontakt:
To nie cookies, jest czyszczone po każdym zamknięciu (za wyjątkiem kilku wybranych). Miejsca na pamięć cache też b. dużo. Natomiast nie lubię czyścić historii stron. Czy to powód? To i inni mieliby z tym problemy. Sądzę, że to wina dodatków. Albo ogromu ulubionych. Kiedyś miałem dodatek organizujący te ulubione - nie dało się używać w ogóle.Rycho3D pisze:Może masz muł w historii i ciasteczkach. Może być też mała ilość MB na pamięć podręczną.
Działam na świeżym profilu i na razie nie mam problemów. Minimum dodatków, historii wg starych przyzwyczajeń nie kasuję, ulubionych nie mnożę. I zobaczę wraz z upływem czasu. Aktualizacja z tego powodu Firefoxa nie wydaje się konieczna. Mogę patrzeć spokojnie na migające emotki.

Dzięki wszystkim za spostrzeżenia, pomogły w podjęciu decyzji.

- Rycho3D
- Modder
- Postawił piwo: 8 razy
- Kontakt:
Prosiłeś więc zapodam wszystkim. Wersja testowa w rozbudowie "Firefox Nightly"Dzięki wszystkim za spostrzeżenia, pomogły w podjęciu decyzji.
https://nightly.mozilla.org/
Jest to bardzo stabilna i bezpieczna wersja Firefox w fazie testów, możemy sami mieć wpływ na jej funkcjonalność. Posiada wbudowany flash player, dzięki któremu możemy oglądać filmiki na znanych stronach takich jak np. YT bez instalacji wtyczek Adobe.
Minus jest taki że jest tylko po angielsku, ale to nie powinno być wielkim problemem dla userów

8=======D
- Tiquill
- V.I.P.
- Kontakt:
O właśnie, ten słownik. Wiesz gdzie ten plik językowy i jak dodać? 
Zainstalowałem i też testuję. Dzięki!

Zainstalowałem i też testuję. Dzięki!