W dużym skrócie - "Initial D" to seria opowiadająca o losach młodego Takumiego Fujiwary, który za kierownicą Toyoty Corolli AE86 Sprinter Trueno mierzy się z coraz silniejszymi przeciwnikami. Pierwszy odcinek anime ujrzał światło dzienne w 1998, więc kreska jest mocno oldskulowa w dwóch pierwszych seriach i może odstraszać niektórych zainteresowanych. Z czasem kreska, jak również modele samochodów podczas wyścigów renderowanych w 3D, poprawia się. Oczywiście seria nie składa się z samych wyścigów, a perypetie głównego bohatera i innych postaci pozwalają odetchnąć widzowi. Dość szybko pojawiają się tzw. "rotacyjni bracia" jeżdżący Mazdami RX-7 - Keisuke i Ryousuke Takahashi, z którymi główny bohater będzie miał dużo wspólnego. Ostatnia seria, czyli Final Stage, wyszła w 2014 roku, po 16 latach od ukazania się pierwszej serii. Serii jest kilka, z czego trzecia jest filmem. Są też dwie dwuodcinkowe serie dodatkowe, które opowiadają o bab... kobiecym duecie jeżdżącym Sileighty (odsyłam do wiki). Polecam, bo jest tam fanserwis

Co jeszcze mogę powiedzieć? Po obejrzeniu wszystkich odcinków stwierdzicie to samo, co ja - "mało"
A więc, czy są na tym forum inni Initialowcy?