P2 Tropik

Bronie i bardziej rozbudowane projekty tworzone tylko przez naszych użytkowników.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Chcesz takiego moda ?

tak
34
94%
nie
2
6%

Liczba głosów: 36
Awatar użytkownika
Dev4ever
Modder
Modder
Kontakt:

07 kwie 2013, 00:08

Zrobiłem tak ale dalej nie mogę wsiąść do samochodu :/

Awatar użytkownika
Zaver
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

07 kwie 2013, 00:25

A posiadasz modyfikacje ZCM (Zombie Car Mod)? :D

Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

07 kwie 2013, 07:58

ZigHor pisze:A posiadasz modyfikacje ZCM (Zombie Car Mod)?
Nie wprowadzaj w błąd, P2T nie wymaga żadnych dodatkowych modów.
Bartosz pisze:Zrobiłem tak ale dalej nie mogę wsiąść do samochodu :/
Jeśli do samochodu da się wsiąść to pojawia się info w lewym górnym rogu.

8=======D
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Kontakt:

07 kwie 2013, 21:46

Rycho3D, zasadniczo pisze się o tym, co się nie podoba, dobre rzeczy przyjmuje - jako dobre. A od dłuższego czasu jest coś, co stale się ciągnie, a nie podoba mi się. Toteż:

Na grzyba na policji te głupie tabliczki? Wszystko śliczne i odnowione a tu... Spacerniak, Jadalnia, Prysznice - to przecież, do cholery, oczywiste jest, po co te tabliczki! Głupie jak but, tylko się napracowałeś nad nimi. To jest miejsce dla stałej obsługi, a nie zwiedzających, więc pracownicy i tak "wiedzą". Kto jest Naczelnikiem, też można się domyślić, ma gabinet, jest gruby i wygląda przez okno na spacerniak. :D A już takie Kible to dziecinada i żenada, daj spokój. No i czemu one są po polsku, co? Robisz moda tylko dla Polaków, czy też na cały świat? Już o tym pisałem, a powtarzać nie lubię: trzymaj się realiów. Jeśli robisz z tego tropiki, to - czy jest jakiś tropikalny kraj gdzie mówią po polsku? :lol:

Ogólnie. Jako przerabiający P2 lepiej się sprawdzasz w stawianiu meshy (roślinność itp), tu wszystko wzorowo. Gorzej z dopasowaniem budynków do tropikalnych realiów. Bo obok idealnie przerobionych budynków są takie, które nie bardzo ci wychodzą. Hotel przy Ganeshu nadal nie wygląda dobrze z zewnątrz, przerobiony szpital po prostu nie wyszedł (nowe okna nie pasują zupełnie, a tyły szpitala to porażka). Nie masz całościowej wizji na Paradise i radzę postawić na meshe i śliczne tekstury niż zmiany architektoniczne tam, gdzie zabudowa jest zwarta i bardziej miejska, bo tu sobie nie radzisz. Większość map jednak to przedmieścia o luźnej zabudowie i wychodzi ci najczęściej bez zastrzeżeń.

Gdybym miał jeszcze się do czego przyczepić, to sugeruję poprawienie budynku na suburbs-4, który postawiłeś tam, gdzie leży radar przy śmietniku. Jest niski, fajny, ale coś w nim brak, może jakiś pokoik na dachu, co z dachu zrobiłoby taras rozległy... Więcej roślin tam?

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Kontakt:

07 kwie 2013, 22:17

Tiquill pisze:Na grzyba na policji te głupie tabliczki?
ułatwiają oriętację
Tiquill pisze: A już takie Kible to dziecinada i żenada, daj spokój.
To styl RWS-u i ich tłumaczenie
Tiquill pisze:Gorzej z dopasowaniem budynków do tropikalnych realiów.
Tiquill pisze: gdzie zabudowa jest zwarta i bardziej miejska, bo tu sobie nie radzisz.
A widziałeś tropikalne miasto? Trzeba by było zrobić wszystko od nowa.
(Pewnie było by szybciej) :D

8=======D
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Postawił piwo: 1 raz
Kontakt:

07 kwie 2013, 23:53

Rycho3D pisze:To styl RWS-u i ich tłumaczenie
"Szczaj tutaj" jest w P2 potrzebne, by gracz nasikał w odpowiednie miejsce i uruchomiła się akcja, podobnie "materiały" w AW to cel misji. Ale nijak się to ma do tabliczki "Kible". I tak zaraz gracz tam wejdzie i się dowie. Ani mądra ani potrzebna. Chyba, że siedzi pod nią jakiś trigger. :):
Rycho3D pisze:ułatwiają oriętację
Chyba debilowi.
Rycho3D pisze:A widziałeś tropikalne miasto?
No. :P Twoje Miami takim się staje. Żebyś mnie dobrze zrozumiał. Nie pchaj się z tropikami na siłę tam, gdzie się nie da. Starczy palma przy domu czy w donicy, by zaznaczyć klimat (jak pod browarem) i tyle. Nie warto tego przebudowywać na tropiki. ;)
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Tiquill, łącznie zmieniany 1 raz.

Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.
Otrzymał  piwo: 2 razy

14 kwie 2013, 18:34

Tiquill pisze:Starczy palma przy domu czy w donicy, by zaznaczyć klimat (jak pod browarem) i tyle. Nie warto tego przebudowywać na tropiki. ;)
A ja znowuż sądzę, że im więcej przeinaczeń i dodatków urozmaicających rozgrywkę tym lepiej. Palmę w donicy to i bez PostED'a można dodać, a już zrobić coś interesującego od podstaw do mapy nie każdy potrafi. Wszystko jednak musi być w granicach rozsądku ;)

Przybyłem, zobaczyłem... i polała się krew :evilbat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Kontakt:

11 maja 2013, 14:19

P2Tropic musi jeszcze trochę poczekać , bo pracuję nad Eliminatorem.
Beta jest wciąż dostępna i czekam na uwagi wszystkie zapisuję i w miarę możliwości się nimi zajmę. ;)

8=======D
Awatar użytkownika
55TIGER39
Wnerwiony urzędas

01 cze 2013, 20:28

Ogólnie mam pytanie. Nie będzie problemów jak dam to do AWP??? (Troche pomodowane już jest z AWPM) ?
Czy trzeba samemu do tego dodawać auta cz już są w tych mapach?
I czy sterowanie tak samo jak w ZCM ?
Oraz jakimi można jeździć ?
I najważniejsze. Czy przez ładowania idzie przejechać z autem? (W ZCM jakoś mnie zacinało w miejscach gdzie powinno ładować mapkę oraz w innych miejscach muliło grę, W P.maricia dodałem auta do Propslauchera i działają wydajnie ale przez przechodzenie pomiędzy mapkami auto znika) Jak jest w tej modyfikacji?

Ekhm pobrałem. Zrobiłem kopię całego folderu postal 10th aniversary i w niej zainstalowałem (Przekopiowałem bankowo wszystko jak trzeba ( w folderach STP jak i AWP) i w STP problem taki że poza mape Sub3 nie idzie wyjść. A w AWP wgl nie czyta modu żadnych zmian nic.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2013, 21:10 przez 55TIGER39, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.

01 cze 2013, 21:19

55TIGER39 pisze:Ogólnie mam pytanie. Nie będzie problemów jak dam to do AWP??? (Troche pomodowane już jest z AWPM) ?
Nie powinno być
55TIGER39 pisze:Czy trzeba samemu do tego dodawać auta cz już są w tych mapach?
Są na mapach, ale trzeba je znaleźć. We większości są poustawiane jako wybuchowe pudła. Ewentualnie można pododawać
55TIGER39 pisze:I czy sterowanie tak samo jak w ZCM ?
Takie samo
55TIGER39 pisze:Oraz jakimi można jeździć ?
Są bodaj cztery różne marki
55TIGER39 pisze:I najważniejsze. Czy przez ładowania idzie przejechać z autem? (W ZCM jakoś mnie zacinało w miejscach gdzie powinno ładować mapkę oraz w innych miejscach muliło grę, W P.maricia dodałem auta do Propslauchera i działają wydajnie ale przez przechodzenie pomiędzy mapkami auto znika) Jak jest w tej modyfikacji?
W żadnej modyfikacji nie da się przejechać z mapy na mapę. Był kiedyś pomysł zrobienia tej funkcji. na betach się jednak skończyło. A jeżeli chodzi o PropsLaunchera. Tylko auta z Mariki działają w ten sposób prawidłowo. Auta z innych modów da się wystrzelić, niestety nie da się do nich wsiąść
55TIGER39 pisze:Ekhm pobrałem. Zrobiłem kopię całego folderu postal 10th aniversary i w niej zainstalowałem (Przekopiowałem bankowo wszystko jak trzeba ( w folderach STP jak i AWP) i w STP problem taki że poza mape Sub3 nie idzie wyjść. A w AWP wgl nie czyta modu żadnych zmian nic.
Ja wpakowałem wszystko do AWP - Zmiksowałem wszystko i hula
Ostatnio zmieniony 01 cze 2013, 21:27 przez Silver Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Awatar użytkownika
55TIGER39
Wnerwiony urzędas

01 cze 2013, 21:43

PObrałem z Chomika autora te pliki:
P2TropicBeta
P2Tbeta-update27-021-2013
P2T_beta_update03_03_2013
P2T_beta_update_09-03-2013

Zainstalowałem i dalej nic w AWP na żadnych mapach zmian.
Nie wiem czy co jest źle.

//Edit Właśnie zauważyłem jeszcze coś.Otóż w STP po próbie przejścia do następnej mapy nie ładuję się nowa mapa ale za to znika HUD i nie idzie wejść/wyjść do menu

A jak wklejałeś (Np mapki to zmieniałeś ich nazwy lub coś ??) Bo ja nie wiem jak ci działa to może podrzucisz mi pliki wszystkie z tego moda (Aktualne) jeśli możesz oczywiście.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2013, 22:28 przez 55TIGER39, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Silver Dragon
V.I.P.
V.I.P.

01 cze 2013, 23:35

Sorry, zapomniałem podać najważniejszą informację odnośnie AWP
Jak uruchomisz AWP, wpisz sobie w konsoli goto suburbs-3

Co do STP się nie wypowiem ponieważ nie posiadam STP ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
55TIGER39
Wnerwiony urzędas

01 cze 2013, 23:47

Okej odpaliłem se już w AWP te mapke . Dobra uporałem się też z przejściami pomiędzy mapkami. Czyli tylko tak se można potestować mapki normalnie pograć jeszcze nie tak ?bo np w PN nie ma Vinca w rws itp.
Mam pytanie do autora czy po skończeniu prac na modem będzie on też w wersji do AWP?

A tak wgl mam pomysł aby rozpoczynać postala w środku przyczepy tak jak w AVC.( Np skopiowac wnętrze przyczepy z AVC lub zrobić swoje ) Dobre urozmaicenie i np dodać w wątku fabularnym że żona poszła do matki czy gdzieś tam, Lub po prostu dodać ją w przyczepie)
Ostatnio zmieniony 02 cze 2013, 00:09 przez 55TIGER39, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Rycho3D
Modder
Modder
Kontakt:

02 cze 2013, 09:37

Mod jest do STP. I można przejść całą grę (Pn-Pt)bez używania konsoli.
Wystarczy wgrać go na czysty STP ;)
55TIGER39 pisze:bo np w PN nie ma Vinca w rws itp.
Na pewno to był poniedziałek ? :D

8=======D
ODPOWIEDZ