A ja stwierdzę krótko - myślałem Postal III będzie padaką. Po tym co zobaczyłem w tym filmiku tylko się utwierdziłem w tym przekonaniu jeszcze bardziej

.
Po pierwsze - brak celownika. Jeśli tak ma wyglądać ta gra, to RWS chyba w c**ja leci. Celownik z powrotem! Mike J na filmiku nie umiał nawet wcelować w babkę z pistoletu, nie mówiąc już o tej całej przehype'owanej "borsuczej pile", którą nawet nie potrafił wyrządzić krzywdy przechodniowi. Może to była wina kiepskiego (jak na razie) sterowania w wersji na X360, jednak brak celownika na 'blaszanej' wersji P3 ludzie z pewnością uznają za niedorzeczność.
Po drugie - TPP. To nie jest RE4 czy GTA żeby na chama wkręcać tu TPP "bo się dobrze sprzedaje". Postal od 2003r. był synonimem strzelanki FPP i ta idea powinna pozostać. Kto chce Postala III z kamerą w trzeciej osobie? Lasu rąk nie widzę. W sumie to nawet Tpp mogłoby stanowić niezłe odświeżenie całej serii, jednak - kurde, niech ktoś przesunie kamerę tak jak w GTA:SA, bo z Kolesiem nie w środku ekranu będzie się grać do kitu. Tak podpowiada mi mój wąsaty zmysł.
Po trzecie - broń. Nie wiemy dokładnie jakie bronie znajdą się w P3, jednak jak na razie pistolecik, jakiś karabin którego nazwy nie znamy (przypomina trochę M240) i durnowata borsucza piła to za mało dla fanów Postala. Fakt faktem pojawi się zapewne mnóstwo modów z broniami do P3, jednak niesmak zapewne pozostanie.
Po czwarte - fizyka. Jak to możliwe, że po tylu latach od premiery P2, przechodnie i wrogowie wciąż podczas śmierci odstawiają hinduski balet i wywołują parskanie śmiechem? W Half-Life'ie 2 ten aspekt był genialny, a tu co? Fizykę też wycieli z 'unrealowego' P2 i wkleili tu? Litości...
Po piąte - motyw pracy. OK, może być fajnie, dla odmiany od wybijania populacji Catharsis móc zapracować na życie jako robol. Ale nic na siłę. Jeżeli to ma być tylko denerwująca pierdoła, w dodatku ukazana tak jak w tym filmiku, to ja dziękuje za taki interes.
To tyle jeśli chodzi o moje przewidywania co do Postala III. Silver Dragon ma rację - przed twórcami jeszcze długa droga i jeśli skończą przed 2009r. to będzie to naprawdę sukces z ich strony. O ile nie dostaniemy robionej na szybko padaki bez fabuły i 'klatkowania'. To byłoby kiepskie

.
A co do filmiku, to jedna rzecz mnie pozamiatała, a mianowicie pytanie Francuza - "You can kill people?". Lol, gość chyba żartuje? Nie, budujemy sobie domek z czerwonych cegiełek i hodujemy różowe kucyki Pony

.