[POMOC] Nie exportuje mi texturek

Uczymy się edytowania P2 i rozwiązujemy nasze problemy. Nowi adepci mile widziani!

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Edek
Modder
Modder
Posty: 116
Rejestracja: 30 paź 2007, 13:46
Lokalizacja: Rapture

02 lis 2007, 14:55

Siema, mam problem otóż jak chce exportować byle jaką texturke nie zapisuje mi jej. Wybieram export file wybieram rozszeżenie i gdzie mam i sie zapisać np.na pulpit i jak zapisałem texturki na pulpicie nie ma!

Halp, pozdrawiam Edek
:@=:
Ostatnio zmieniony 02 lis 2007, 15:45 przez Edek, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
SovietPolska
Zabójca na sterydach
Zabójca na sterydach
Posty: 525
Rejestracja: 18 sie 2007, 00:36

02 lis 2007, 15:00

errrrmmmm..... masz oryginalneo postala, mialem illegala i mi tesz posted nie chciał działać :)

Regards Mig31 xD


Awatar użytkownika
Edek
Modder
Modder
Posty: 116
Rejestracja: 30 paź 2007, 13:46
Lokalizacja: Rapture

02 lis 2007, 15:01

Ta mam orginał i mi działa postED nie to że mi nie działa, ale mi nie exportować texturek.


Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4985
Rejestracja: 14 paź 2006, 12:33
Lokalizacja: Lodsch
Kontakt:

02 lis 2007, 15:45

Przenoszę do PostEda.


Obrazek
Awatar użytkownika
Ma57
Seryjny zabójca
Posty: 414
Rejestracja: 01 lip 2007, 12:07
Lokalizacja: Giżycko
Kontakt:

02 lis 2007, 15:46

Musisz chyba wziąść import a nie export


Obrazek Kenny
Obrazek
Cartman
Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

02 lis 2007, 16:28

Ma57 pisze:Musisz chyba wziąść import a nie export
najpierw spradz a potem pisz!!

_____________________________________________________________________________
wiec musisz zrobic tak:
klikasz prawym przyciskiem myszy na teksture i wybierasz ,,export to file"
i wybierasz miejsce gdzie chcesz zapisac
Ostatnio zmieniony 02 lis 2007, 16:29 przez Mixer, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Edek
Modder
Modder
Posty: 116
Rejestracja: 30 paź 2007, 13:46
Lokalizacja: Rapture

03 lis 2007, 16:10

Próbowałem na różne sposoby ale nic. :cry: :(


Awatar użytkownika
Alixo
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca
Posty: 1653
Rejestracja: 05 kwie 2007, 07:49
Lokalizacja: localhost

03 lis 2007, 16:15

Taaa u niego nie da sie exportowac przy exportowaniu powinno mu zapisywać pliki z rozszeżeniem DDS a jemu chce zapisać z BMP, JPeg i coś tam i jak daje export to sie nie da. U mnie sie da, a u niego nie wiem czemu.

[ Dodano: 2007-11-03, 16:16 ]
Musisz chyba wziąść import a nie export
Nie spamuj! Jak nie wiesz, to nie pisz!
Ostatnio zmieniony 03 lis 2007, 16:17 przez Alixo, łącznie zmieniany 1 raz.


Obrazek
Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor
Posty: 2236
Rejestracja: 27 sty 2007, 21:40
Lokalizacja: Greenbelt

03 lis 2007, 16:18

Ale PostED zapisuje tekstury tylko jako pliki *.dds Więc po użyciu opcji File -> Export... pojawi się okienko zapisu. Jedynym rozszerzenie do wyboru to dds właśnie. Tak samo z Export to file. U mnie zapisuje bez problemu. A dds-y otworzysz programem xnview.


Awatar użytkownika
Edek
Modder
Modder
Posty: 116
Rejestracja: 30 paź 2007, 13:46
Lokalizacja: Rapture

04 lis 2007, 20:35

Nadal nic ale, dawno dawno temu przeexportowało mi texture ale pózniej sie nie udało.


Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

05 lis 2007, 14:20

hmmm a kiedys ci dzialalo??
mozliwe ze jedynie re-instal pomoze


Awatar użytkownika
Edek
Modder
Modder
Posty: 116
Rejestracja: 30 paź 2007, 13:46
Lokalizacja: Rapture

10 lis 2007, 18:20

Przeinstalowałem postala 2 aw ale nadal to samo ,może na komputerze brak jakiś sterownikoów do procesora,żal.pl :( :cry:


Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

10 lis 2007, 19:04

Mixer pisze:hmmm a kiedys ci dzialalo??
mozliwe ze jedynie re-instal pomoze
Przy tym systemie "unreal" to raczej przeinstalowanie to marna naprawa błędów :D <joke> heh

Choć dziwi mnie ten błąd nadal stawiam na to że on coś źle robi :)

Wogole Edek co sie dzieje jak exportujesz zapisujesz plik tekstury ? opisz dokładnie co robisz :) może bede umiał pomóc

PS :
Edek pisze:wybieram rozszeżenie
Hmm przy eksporcie nie powinno być czegoś takiego jak "wybór rozszeżenia"
Pliki sie zapisuja tylko w takim samym formacie jak źródło tekstury
"DDs lub TGA" i nie można tego zmieniać
Ostatnio zmieniony 10 lis 2007, 19:11 przez ALCRD, łącznie zmieniany 3 razy.


Awatar użytkownika
Alixo
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca
Posty: 1653
Rejestracja: 05 kwie 2007, 07:49
Lokalizacja: localhost

10 lis 2007, 22:01

ALCRD pisze:Edek napisał/a:
wybieram rozszeżenie


Hmm przy eksporcie nie powinno być czegoś takiego jak "wybór rozszeżenia"
Pliki sie zapisuja tylko w takim samym formacie jak źródło tekstury
"DDs lub TGA" i nie można tego zmieniać
I wym jest problem u niego można wybrać jpg,bmp,gif itp...
A powinno być pod dds i tga. :juhasek:


Obrazek
Awatar użytkownika
ALCRD
Agressive Vampire
Agressive Vampire
Posty: 1324
Rejestracja: 18 wrz 2007, 15:24
Lokalizacja: Coldharbour

11 lis 2007, 02:26

Alixo pisze:
ALCRD pisze:Edek napisał/a:
wybieram rozszeżenie


Hmm przy eksporcie nie powinno być czegoś takiego jak "wybór rozszeżenia"
Pliki sie zapisuja tylko w takim samym formacie jak źródło tekstury
"DDs lub TGA" i nie można tego zmieniać
I wym jest problem u niego można wybrać jpg,bmp,gif itp...
A powinno być pod dds i tga. :juhasek:
dziwne
Niech lepiej nic nie wybiera .. niech tylko zapisze ... ja tak robie i jest wszystko ok


ODPOWIEDZ