[SPRZĘT] monitor

Dyskusje o programach i sprzęcie komputerowym oraz mobilnym, a także internet i ogólne problemy.

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
konrad pl
Seryjny zabójca
Posty: 275
Rejestracja: 07 mar 2007, 20:00
Lokalizacja: z dumu
Kontakt:

06 cze 2007, 17:21

no właśnie podejrzewam że wali mi sie monitor bo nia mam odcieni czerwone,sami zobaczcie tego skrina i napiszze czy kolory sa normalne https://img523.imageshack.us/my.php?image=postaloy9.png
Ostatnio zmieniony 23 mar 2009, 01:47 przez konrad pl, łącznie zmieniany 2 razy.


Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

06 cze 2007, 17:27

u mnie jest tak samo jak ty masz
Ostatnio zmieniony 06 cze 2007, 17:28 przez Mixer, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
konrad pl
Seryjny zabójca
Posty: 275
Rejestracja: 07 mar 2007, 20:00
Lokalizacja: z dumu
Kontakt:

06 cze 2007, 17:39

czyli jak zamiast czerwonego takie szarawe kolory??bo ja takie mam
Ostatnio zmieniony 06 cze 2007, 17:40 przez konrad pl, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
Mixer
Noob Killer
Noob Killer
Posty: 2203
Rejestracja: 11 gru 2006, 19:40

06 cze 2007, 17:57

ale w ktorym miejscu?? nie masz tych kolorow??

[ Dodano: minute temu albo dwie ;) ]
Obrazek
ja mam tak
Ostatnio zmieniony 06 cze 2007, 18:14 przez Mixer, łącznie zmieniany 2 razy.


Awatar użytkownika
konrad pl
Seryjny zabójca
Posty: 275
Rejestracja: 07 mar 2007, 20:00
Lokalizacja: z dumu
Kontakt:

06 cze 2007, 19:02

podejrzewam ze takie cos do wyswietlani czerwonego sie przepalilo i jest tylko niebieski i zolty.bo nawet na filmach nie mam czerwonego


Awatar użytkownika
kazik
Forumowy Inkwizytor
Forumowy Inkwizytor
Posty: 2236
Rejestracja: 27 sty 2007, 21:40
Lokalizacja: Greenbelt

06 cze 2007, 19:05

Na skrinie żadnych problemów nie widzę. Jeśli jednak u Ciebie czerwony nie jest wyświetlany tak jak powinien może to być wina karty graficznej lub sterowników. Nie kupuj od razu nowego monitora, najpierw podłącz np. monitor kumpla i sprawdź czy jest różnica.


Awatar użytkownika
Alixo
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca
Posty: 1653
Rejestracja: 05 kwie 2007, 07:49
Lokalizacja: localhost

06 cze 2007, 21:02

No właśnie podłącz monitor kumpla, bo kupiłeś sobie nowy monitor a tu sie okazuje że karta graficzna, no i kasa w błoto!

Co to k***a jest za post? Przecież to było logiczne z poprzedniego posta!
WARN!!
Ostatnio zmieniony 07 cze 2007, 11:14 przez Alixo, łącznie zmieniany 1 raz.


Obrazek
Awatar użytkownika
konrad pl
Seryjny zabójca
Posty: 275
Rejestracja: 07 mar 2007, 20:00
Lokalizacja: z dumu
Kontakt:

06 cze 2007, 22:49

juz rozwiazalem problem,w przejściówce od monitora nie było jednego ''bolczyka'' bo sie wylamał,zamieniłem na stara.
mozna zamknąc :D


Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

07 cze 2007, 00:24

Co też czynię. :)

A gdyby ktoś miał podobny problem, to: Oprócz bolczyka, może zostać rozkalibrowany monitor. Trzeba wtedy zajrzeć w książeczkę dodaną do monitora i według niej pobawić się kolorami. Także sam soft, czyli sterowniki karty graficznej i zewnętrzne programy (a może i Windows) pozwalają skorygować wiele usterek.


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Zablokowany