Ok, napisałem te wypociny. Liczę na komentarze. Czy zauważacie podobieństwo naszej strony i forum do organizmu państwowego, czy już totalnie mi odbiło i powinienem się udać do najbliższego psychiatry?
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Nie, nie odbiło... I powiem szczerze, że bardzo mi się podobało to co napisałeś. Rzeczywiście jest duże podobieństwo między naszym forum, a państwem z tym że forum jest bardziej zorganizowane.kazik pisze:czy już totalnie mi odbiło i powinienem się udać do najbliższego psychiatry?
coolmig31 pisze: Wiem że są Vipy ale oni to np ALCRD(minister spraw zagranicznych[RS i te sprawy]),
Pfu! jaki socjalizm. Do socjalizmu nam brakuje dużo, nie ma równości, opieki socjalnej. Mi osobiście przypomina to bardziej coś na wzór faszyzmu włoskiego, państwo wodzowskie, w którym jest wyraźna hierarchia, jest parlament z mianowania - nie z wyboru itp. Choć, jeśli spojrzeć na to z innej strony, to raczej monarchia, bo jest własnością prywatną jednej osoby - wodza Iquida.mig31 pisze:Dobra tak na serio zgadzam się z tobą w pełni nasze forum to taki mały idealny socjalizm
Zabawa w rzymian?kazik pisze:Tak, racja. No to można podczepić pod Cesarstwo Rzymskie - są władcy, którzy kierują się zdaniem ludu. W Cesarstwie cezar radził się senatu, który reprezentował lud, u nas lud sam sie reprezentuję, w istotnych kwestiach każdy może zabrać głos i przedstawić swój punkt widzenia. W takim wypadku moderatorów porównałbym do pretorian, którzy dbali o bezpieczeństwo w imperium, ale jako zbrojni mają także istotny głos w wielu sprawach państwa.