Miłego grania

Wymagania: STP, Lost Island
Edit: proszę o ocenę i pisać mi czy coś jeszcze dodać do moda

Edit 2: Moda pobierzecie tutaj
Moderatorzy: Moderatorzy, Admini
Chyba raczej parę latDaevoo pisze:Parę dni i już jest remake
Spoko, popracuj trochę nad respawnem NPC, gdyż respawnują się oni w taki sposób, że dokładnie widać ich moment respawnu, co troszkę irytuje, bo zasadniczo gracz nie powinien tego widzieć.Bartosz pisze:jak coś to jest wersja nieskończona, więc spodziewajcie się niedługo lepszych zmian
tutaj trzeba zmienić pliki systemowe na te z aw bo twórcy gry namieszali strasznie w tych swoich i dlatego są błędy typu żołnieże nie atakują gracza mimo że jest ustawione enemy itd...Tiquill pisze:Co do ożywienia żołnierzy, to niech nie będą tak statyczni. Zwiedzaniu mapy nie przeszkadzają, ale do gry - muszą reagować od razu na gracza typu "wynocha stąd!" a nie stać jak sieroty gdy się ich mija. Co chyba oczywiste.
tutaj zrobiłem to specjalnie aby gracz miał do wyboru dwie drogi do ukończenia gry a nie jedną która by się po dwóch przejściach gry znudziła BTW mapa z mostem prowadzi do tej ze szpitalem tylko z innego tuneluTiquill pisze:Gracz ma za dużo dróg do wyboru na mapach z obozami. Nie wiadomo gdzie wejść wpierw a gdzie skończyć. Bo można szybko dotrzeć do loadingu nie przechodząc reszty mapy. Nie mówię o blokowaniu dostępu ale jakimś sprowokowaniu gracza by szedł we właściwym miejscu. Odgłosy strzałów, ożywienie żołnierzy na widok gracza, krzyki kobiety "Ratunku" itp. Musisz, że tak powiem, odgadnąć intencje twórcy, jak to miało być. Albo - zapodać własne. Podobnie w mieście, które wybrać wczytanie, do mapy z mostem czy innej - i co dalej.
Czyli najpierw ustalić zawartość paczek *.U (proponuję wzorowanie się na układzie w nowszych AVPC) a potem - no, oby własne skrypty LI (a takie od postaci chyba są) ten nowy układ przyjęły...Bartosz pisze:tutaj trzeba zmienić pliki systemowe na te z aw bo twórcy gry namieszali strasznie w tych swoich
Miałem wrażenie, jakbym korzystał stale z jednego wczytania. Może właśnie dlatego, że są dwa. To też wprowadza chaos w grze, sugeruję pod drugi dać inną mapę. Abo naprawdę wyróżnić czymś...Bartosz pisze:BTW mapa z mostem prowadzi do tej ze szpitalem tylko z innego tunelu
To daj może jakiś bonusik, za wybranie tej "lepszej" typu mniej wojaków atakuje, ba, nawet biorą za swojaka gdy podchodzisz do nich od tyłu. Wtedy kombinacja będzie się bardziej graczowi opłacała, a nie, że tylko żeby się nie nudził.Bartosz pisze:tutaj zrobiłem to specjalnie aby gracz miał do wyboru dwie drogi do ukończenia gry a nie jedną która by się po dwóch przejściach gry znudziła