[POMOC] Jak zrobic otwierające się drzwi?

Uczymy się edytowania P2 i rozwiązujemy nasze problemy. Nowi adepci mile widziani!

Moderatorzy: Admini, Moderatorzy

Awatar użytkownika
matix1996
Miłośnik broni
Posty: 165
Rejestracja: 10 cze 2007, 13:03
Lokalizacja: Co Skąd???

13 lis 2007, 11:32

Witam chce zrobić dużą mape ale nie wiem Jak zrobic otwierające się drzwi?

Prosze o pomoc

Ps nie chce zakladac po 100000 bezsensownych tematow o pomoc wiec daje tutaj

mam taki problem z edytorem PostED

Obrazek

POMOCY!!!

Nawet reinstal nie pomagał

[ Dodano: 2007-11-13, 12:42 ]
odpisze ktos
Ostatnio zmieniony 13 lis 2007, 11:42 przez matix1996, łącznie zmieniany 2 razy.


Obrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ma57
Seryjny zabójca
Posty: 414
Rejestracja: 01 lip 2007, 12:07
Lokalizacja: Giżycko
Kontakt:

13 lis 2007, 14:57

matix1996 pisze: Obrazek

POMOCY!!!

Nawet reinstal nie pomagał

[ Dodano: 2007-11-13, 12:42 ]
odpisze ktos
Zrób tak
1 wywal postala
2 wywal folder gdzie zainstalowałeś postala (a jak to AWP to wywal folder gdzie zainstalowałeś AWP i AW)
3 Zainstaluj znowu postala
4 Wejdź do PostEda
5 Ciesz się znowu nim

Też miałem ten problem mi zadziałało


Obrazek Kenny
Obrazek
Cartman
Awatar użytkownika
matix1996
Miłośnik broni
Posty: 165
Rejestracja: 10 cze 2007, 13:03
Lokalizacja: Co Skąd???

13 lis 2007, 15:06

dziekuje za pomoc temat mozna zamknac bo na gg dostalem odpowiedz od ciuciu jak zrobic otwierajace sie drzwi a to dla tych co tez nie umieja wybierasz ze static meshów jakieś drzwi (albo co innego jak chcesz zrobić tajemne przejście :P) klikasz poprostu na nazwe static mesha .. potem minimalizujesz edytor static meshów ... i na lewym pasku narzedzi masz Mover (taki kwadrat z którego wychodzą 4 strzałki) klikasz na to prawym i wybierasz "Door Mover" gdzies na mapie powinny sie pojawić drzwi .. przesuwasz je gdzie chcesz by sie znajdowały ... klikasz properties / mover (teraz zajmiemy sie tym by drzwi sie otwierały) tam gdzie w wlasciwosciach jest "num key" klikasz wpisujesz 1 zatwierdzasz i obracasz drzwi w jedna storne .. potem wpisujesz 2 i zatwierdzasz .. potem wpisujesz 3 zatwierdzasz i odwracasz drzwi w drugą strone ... potem wpisujesz 4 i zatwierdzasz (drzwi powinny wrócić do właściwej zamknietej pozycji jak dobrze wykonałeś) drzwi gotowe :)i pod żadnym pozorem nie kopiuj drzwi jak bedziesz chciał zrobić nowe ... bo beda sie magiczne rzeczy działy z nimi jak bedziesz otwierał te drzwi kopie :P jak chcesz nowe drzwi to musisz zrobić nowe od początku :)


Obrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Robseßed
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4985
Rejestracja: 14 paź 2006, 12:33
Lokalizacja: Lodsch
Kontakt:

13 lis 2007, 15:39

Skoro tak, to zamykam :)


Obrazek
Awatar użytkownika
Tiquill
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 14457
Rejestracja: 25 sty 2007, 02:00
Lokalizacja: z naprzeciwka
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz
Kontakt:

19 lis 2007, 13:31

matix1996 pisze: Obrazek

POMOCY!!!

Nawet reinstal nie pomagał

[ Dodano: 2007-11-13, 12:42 ]
odpisze ktos
Można prościej. Z menu wybieramy kolejno:
View - Viewports - Configure... i w otwartym okienku 'Viewport Configuration' wybieramy jeden z czterech widoków. Tym samym resetując okna PostEda...


Zawsze jest ryzyko, że wyczerpałeś już limit dobrych dni i czeka cię już tylko samo zło...
Obrazek
Zablokowany