GTA IV

Rozmowy o innych grach wszelakiego rodzaju.

Moderatorzy: Moderatorzy, Admini

Awatar użytkownika
little_psycho
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

17 gru 2008, 13:54

Będzie ten dodatek płatny , bo preorder już jest , i kosztuje 20$ bez centa :P

Awatar użytkownika
Punisher
Seryjny zabójca

17 gru 2008, 19:06

Właśnie dostałem swoje GTA IV póki co męczę SP3 for XP po problemach z verification linkiem i serialem teraz brakuje tylko SP3 jak coś jeszcze będzie nie tak to się wkurzę

EDIT 1(ponieważ myślę że będzie ich więcej)

Cud miód i orzeszki palce lizać xD właśnie mam kolejny błąd kamera obraca się wokół Niko (i pojazdu jeśli w nim siedzi) sama z siebie i jeśli nie poruszam myszką widzę podpowiedzi DLA XBOX 360 !!!!!!! WHAT THE FUCK !!!!???
Ostatnio zmieniony 17 gru 2008, 20:06 przez Punisher, łącznie zmieniany 1 raz.

"Musimy być niewolnikami praw abyśmy byli wolni" - Cyceron
Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

17 gru 2008, 22:18

https://www.joemonster.org/filmy/12770/Upadek_GTA_IV_PC - ten filmik doskonale oddaje odczucia związane z GTA IV na PC 8-)

Nobody Expects The Spanish Inquisition! :biskup:
Awatar użytkownika
Punisher
Seryjny zabójca

17 gru 2008, 22:46

Dobra ogarnąłem wszystko teraz działa mi na High detalach... xD (karta graf. 8600GT 1GB 2 rdzeniowy proc. po 2.66 mh i chodzi spokojnie od czasu do czasu mała przycinka ale da się spokojnie grać). Gra jest świetna (troszkę mi się nie podoba sterowanie samochodami strasznie dziwne i trudne ale da się przyzwyczaić) dużo szczegółów moim zdaniem zjeba** tylko sprawę z GFWL bo przez to gówno trzeba się męczyć z jakimiś unlock code'ami ale jak już się przez to przebrnie można się spokojnie delektować grą

EDIT
Co do filmiku widziałem go już jakiś czas temu ale bardziej mi się podobała parodia naszych rządów(jeszcze za czasów Romka xD) z udziałem tego fragmentu :D
Ostatnio zmieniony 17 gru 2008, 22:49 przez Punisher, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
little_psycho
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

18 gru 2008, 12:29

Punisher pisze:
właśnie mam kolejny błąd kamera obraca się wokół Niko (i pojazdu jeśli w nim siedzi) sama z siebie
Ym , nie chciałbym się wtrącać , ale ten błąd występuje w pirackich wersjach GTA4 , a mianowicie to wina źle zrobionego cracka ;>
Ostatnio zmieniony 19 gru 2008, 22:01 przez little_psycho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Kontakt:

18 gru 2008, 14:29

little_psycho pisze:
Punisher pisze:
właśnie mam kolejny błąd kamera obraca się wokół Niko (i pojazdu jeśli w nim siedzi) sama z siebie /quote]
Ym , nie chciałbym się wtrącać , ale ten błąd występuje w pirackich wersjach GTA4 , a mianowicie to wina źle zrobionego cracka ;>
Coś źle jesteś Poinformowany little xD

Zły crack pwoduje ,że kamera się trzesię jak by Niko był pijany ,a kręcąca się kamera to Wina Patcha. Rozwiązaniem tego problemu jest odłączenie Pada lub kierownicy albo idinstalowanie sterowników do tych właśnie rzeczy :)

Awatar użytkownika
Punisher
Seryjny zabójca

18 gru 2008, 14:50

Little mam zrobić zdjęcia mojej wersji "pirackiej" ??? Bo ja nie zrobiłbym tego Rockstarowi za tak dobrą grę....

Tak w ogóle mam gdzieś ten zwalony patch który powoduje jeszcze więcej błędów teraz mi b. dobrze chodzi i nie będę kombinować \....
Ostatnio zmieniony 18 gru 2008, 14:52 przez Punisher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Kontakt:

18 gru 2008, 15:48

Jak narazię patch nie pomógł .

Jeżeli chodzi o GTA na PC to kiepsko czasami jak niemam w co grać to i tak nie odpalam GTA bo wiem ,że będzie muliło :)

Podobno to pierwsza gra która w pełni wykorzystuje moc 4 rdzeni w procesorze :534:

Awatar użytkownika
little_psycho
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

19 gru 2008, 00:13

Punisher pisze:? Bo ja nie zrobiłbym tego Rockstarowi za tak dobrą grę....
Nie no , zaczynam wierzyć że masz pirata :żart: :hahaha:
Ostatnio zmieniony 19 gru 2008, 00:13 przez little_psycho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Punisher
Seryjny zabójca

19 gru 2008, 10:08

Ja rozumiem że ma bardzo dużo błędów ale jak już się przez nie przebrnie to jest to naprawdę świetna gra.... :mgun:

Awatar użytkownika
Alixo
Wytrenowany morderca
Wytrenowany morderca

19 gru 2008, 13:25

Hah zauważyliście że jak sie biegnie sprintem to niko wygląda jak biegnący zombie z Left 4 dead

Obrazek
Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Kontakt:

19 gru 2008, 15:36

Sposób na Plus 10 fpsów :D

(Nie każdemu działa!) Mi pomogło mam 25-35 FPSów prawie non stop

View Distance : 25
Reszta na 100 i tylko cienie na 8
Rożdzielczość 1440x900

Sposób:

Włączamy>Start>Uruchom i wpisujemy %temp%

Usuwamy wszystko co się tam znajduję i cieszymy się grą :)

To nic nie zepsuje tylko sprawi ,że system może zapomnieć o kilku i tak nie istotnych rzeczach :D

Pamiętajcie ,że musicie go regularnie czyścić!
Ostatnio zmieniony 19 gru 2008, 15:38 przez ciuciu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

19 gru 2008, 22:02

little_psycho pisze:
Punisher pisze:
właśnie mam kolejny błąd kamera obraca się wokół Niko (i pojazdu jeśli w nim siedzi) sama z siebie
Taaaa, pewnie dlatego Rockstar poprawiło go w patchu... 8-)
Alixo pisze:Hah zauważyliście że jak sie biegnie sprintem to niko wygląda jak biegnący zombie z Left 4 dead
W sumie nie muszę przyznać rację :-P Czasami komicznie to wygląda xD
ciuciu pisze:Sposób na Plus 10 fpsów :D

(Nie każdemu działa!) Mi pomogło mam 25-35 FPSów prawie non stop

View Distance : 25
Reszta na 100 i tylko cienie na 8
Rożdzielczość 1440x900

Sposób:

Włączamy>Start>Uruchom i wpisujemy %temp%

Usuwamy wszystko co się tam znajduję i cieszymy się grą :)

To nic nie zepsuje tylko sprawi ,że system może zapomnieć o kilku i tak nie istotnych rzeczach :D

Pamiętajcie ,że musicie go regularnie czyścić!
Nie do końca wiem, co to ma dać :-P Folder TEMP interesuje system tylko w trakcie instalowania czegokolwiek, bądź przeglądania archiwów itp. Możesz tam mieć i 50GB i nijak na wydajność to nie wpływa, bo nawet jeśli usuniesz - wpisy w rejestrze pozostaną. Morał z tego taki, że nie należy wierzyć we wszystko co się czyta i wkręcać sobie, że "łoooooooo, ale mi FPS podskoczył!" 8-)
Ostatnio zmieniony 19 gru 2008, 22:06 przez Lothar, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
ciuciu
Modder
Modder
Kontakt:

19 gru 2008, 22:45

Mi pomogło .

Czytałem gdzieś . Jakiś koleś wysłał list do R* z żalem ,że mu się wiesza i tak mu polecili :)

Mi tam pomogło :D

Awatar użytkownika
Lothar
Pierwsi PSI
Pierwsi PSI

19 gru 2008, 22:52

ciuciu pisze:Mi pomogło .

Czytałem gdzieś . Jakiś koleś wysłał list do R* z żalem ,że mu się wiesza i tak mu polecili :)

Mi tam pomogło :D
Wiesz, Rockstar pisze też, że niemożność ustawienia max detali to przyczyna tego, że gra jest na komputery które dopiero pojawią się na rynku... tylko dlaczego gra w takim razie nawet nie śmie posiadać namiastki obsługi wielordzeniowych kart graficznych, SLI czy Crossfire? :-P
A jeśli owa magiczna metoda Ci pomogła, to gratuluję, u mnie niestety nic nie pomaga (co nastawia mnie lekko anty-rockstar). Ale dzięki nowym sterownikom od ATI mam więcej FPS... tyle, ze w UT3 a nie GTA 4 xD

Ogólnie ciekawa rzecz w GTA IV mnie dzisiaj spotkała - wjechałem z całym impetem w tłum ludzi, wszystkich zabiło, poza... moherową babcią, której nie mogłem przejechać, bo "przelatywała" (problem z detekcją kolizji?) przez mój samochód (Rydzyk protects you!) xD
Ostatnio zmieniony 19 gru 2008, 22:56 przez Lothar, łącznie zmieniany 3 razy.

Zablokowany